Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Parteneriatul in afaceri

Diana Croitoru
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : mediator
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim sau sa evitam


parteneriatul-in-afaceriIn cazul parteneriatelor de afaceri, este nevoie de timp pentru a putea trage niste linii care sa lase loc de plecare daca lucrurile nu merg bine.

Parteneriatele de afaceri au fost parti importante ale antreprenoriatelor si afacerilor de succes. Sunt o idea buna, deoarece impartirea de echipament sau cheltuieli si ideea ca o persoana cu un capital puternic poate crea o sinergie cu capitalul intelectual al unei alte persoane si amandoi pot profita din aceasta colaborare, implicit si riscurile de pierderi sunt mai mici.

- Asocierea este o modalitate excelenta de a incepe o afacere, dar nu este mereu o modalitate excelenta pentru un antreprenor obisnuit sa organizeze o afacere.

Cel mai greu lucru despre aceste asocieri este faptul ca ele seamana cu casniciile, iar daca stii totul despre aceste statistici vei stii si ca jumate din casnicii nu rezista. Facand o alianta comparata cu o casatorie la munca aceasta atrage o multime de probleme de asociere: ego-ul, banii, stresul, cheltuielile operationale lunare si cheltuielile zilnice. 

Puteti cadea in multe capcane, dea ceea este bine sa evitati multe din greselile pe care doi asociati le pot comite. 

- greseala foarte frecventa este facuta privind impartirea capitalului in locul cheltuielilor: Ori de cate ori impartiti capitalul, dumneavoastra oferiti abilitatea de intreprindere. Intr-o lume perfecta, persoana cu care va asociati este dreapta si plina de integritate. Persoana cu care va asociati nu poate cadea in vreo ispita, si in niciun caz nu va va dezamagi. Dar acest lucru se va intampla numai in lumea perfecta. 
 
Puteti instala reguli prin care cheltuielile sunt impartite printr-un aranjament asociativ, asadar veti face mai usoara iesirea dumneavoastra din afacere daca lucrurile merg altfel decat v-ati asteptat.

- Asocierea cu cineva pentru ca nu va permiteti sa-l angajati este de la inceput este un distrugator clar de parteneriate. Cel mai corect este ca atunci cand aveti o idee si altcineva are indemanarea, angajati acea persoana sau propuneti un contract independent. Nu oferiti ceea ce nu aveti pentru ca sansa de a da un rateu este foarte mare.

- Uneori, dintr-o prietenie sau o incredere mai mult sau mai putin fondata, lipsa unui acord de colaborare scris sau semnat nu ridica probleme mari. Orice detaliu si obligatie trebuie sa fie bine definita si scrisa, si de asemenea acceptata de cele doua parti. De aceea se va face un acord legal redactat de o persoana calificata, cum ar fi un avocat ales de ambele parti. Asigurati-va ca avocatul este experimentat in parteneriate de afaceri, si asigurati-va ca pastrati o carte de vizita a acestuia tot timpul acordului. Este posibil sa aveti nevoie de acea persoana cand lucrurile vor lua o intorsatura neplacuta.

- prietenie nu dureaza mai mult decat destramarea asocierii Specialistii compara din nou asocierea cu mariajul. Nu intrati intr-un parteneriat de afaceri cu un prieten asteptandu-va sa ramaneti prieteni dupa destramarea asocierii. Suna bine sa faceri o afacere cu prietenul dumneavoastra, dar amintiti-va mere uun lucru: afacerile sunt primele si prieteniile sunt secundare. 

- Cel mai corect este sa aveti un parteneriat 50/50. Daca va decideti sa alegeti calea asocierii, faceti impartirea 60/40 sau 70/30. Fiti atent sa mentineti clare optiunile cum ar fi cumpararea companiei sau strategia de iesire in favoarea dumneavoastra, beneficiind de ele si rezolvand probleme in afara asocierii.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

didi

Raspunde #1 | didi | 19-07-2010

e adevarat ca nu e bine sa faci parteneriat cu prieteni...desoperi lucruri pe care nu te asteptai sa ti le faca o persoana in care aveai incredere..afacerile sunt foarte diferite de relatiile de amicitie


alin

Raspunde #2 | alin | 19-07-2010

am inceput o afacere cu nasii mei de cununie..dupa un an jumatate nici nu mai vorbim...unele persoane isi insusesc mai multe drepturi decat e cazul pt un parteneriat 50/50..


Olga Popescu

Raspunde #3 | Olga Popescu | 19-07-2010

ego-ul e o problema mare..se intampla deseori ca un astfel de parteneriat sa se destrame pentru ca cineva vrea sa aiba prea multa putere, prea multa implicare...etc..depinde si de felul in care ati fost obisnuit sa lucrati..lucrul in echipa nu e usor deloc, mai ales cand sarcinile dar si castigurile se impart...

EMIL

Raspunde #3-1 | EMIL | 07-11-2012

Se zice, daca vrei sa te certi cu cineva, sa ti-l iei asociat... Sau cea mai buna asociere este minim 3 si maxim 2.dana

Raspunde #4 | dana | 19-07-2010

nu il bagi in afacere, dar nici un contract de colaborare sau independent nu e bine, pt ca asa el va lucra cand vrea si cand vrea...am vazut cazuri cand unul vine cu ideea si banii si altul ar trebui cu indemanarea, dar nu te poti baza cu nimic pe el..


afacerist

Raspunde #5 | afacerist | 10-09-2010

am fost si eu asociat cu cineva din iasi, dar mi-a tras teapa


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #6 | Narcisa - Elena Oprescu | 05-12-2010

Parteneriatul in afaceri este la fel de important ca si casatoria! Sau tot pe acolo! Asigura-te intodeauna ca partenerul de afaceri este un om corect! In toate cazurile acest aspect conteaza cel mai mult! Apoi trebuie sa fie un om creativ si sa posede fler! Degeaba gasesti un partener de afaceri cu bani daca este greu de cap si nu intelege aspectele problemei. Nu procentele sunt cele esentiale, depinde f mult aportul si sarcinile fiecaruia! Cauta oameni cu care stii ca vei pleca la drum lung, oameni maturi, hotarati si constructivi! Am avut o experienta negativa si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa fii de unul singur! Ca daca nu merge treaba, stii a cui e vina, nu?

Chirila Minodora

Raspunde #6-1 | Chirila Minodora | 09-03-2013

fals CASATORIA nu este importanta delok chiar tind sa cred ca tot primitivi am ramas, de ce nu ma intereseaza, exista colaborarea , relationarea in afacerii, emotionala, sexuala, etc ORI ne bucuram de calitatea vietii prin schimbare, evolutie ori stam pe loc si facem ce fac si bunicii :copy paste ?Chirila Minodora

Raspunde #7 | Chirila Minodora | 23-09-2011

eu nu recomand asocierea, afacerea este o indeletnicire personala si individuala, legea este foarte stricta, intr un parteneriat ca asociati unul pierde si altul castiga, da este adevarat ca sunt impreuna dar cu ce sacrificii? afacerea reprezinta un parteneriat intre doau persoane fizice si posibil juridica, componenta persoanei juridice nou infiintata nu influenteaza indeletnicirea parerea mea.Sunt foarte multi asociati care desfasoara aceiasi activitate in parteneriat cu alti asociati si pe alte persoane juridice, intodeauna sa verificati cand luati asociat pe X cu cati asociati mai activeaza in domeniul de activitate ales si imi ve ti da drepatate si in plus legea nu impune sanctiuni daca se razgandeste.

Publik Miklos

Raspunde #7-1 | Publik Miklos | 24-03-2012

Daca visele tale sunt realizabile de unul singur, atunci ele sunt f mici. Lucrurile marete se realizeaza doar in parteneriate. Pentru ca intotdeuna singur este extrem de greu sau chiar nerealizabil insa impreuna nimic nu este imposibil. Deci este nevoie sa invatam sa ne asociem! O albinuta singura poate produce atata miere cat nici nu simti gustul, insa un roi de albine face diferenta, nu-i asa?... si face diferenta si ca forta. La o singura albinuta ii poti de una cu pliciul si ai terminat-o insa un roi de albine pot pune pe fuga si un urs. Deci, daca vrem sa facem lucruri marete in viata - TREBUIE sa invatam sa ne asociem!.. Daca vrem doar sa supravietuim si NU sa ne traim viata, atunci merge oricum.

Chirila Minodora

Raspunde #7-1-1 | Chirila Minodora | 09-03-2013

BUNA ZIUA , VISELE INDIVIDUALE sunt MARETII transpuse cu cei ca si TINE :))) o mana are 5 degete de ce nu 20 pentru ca fiecare este DIFERIT nu la fel, LOGICA !!!
Chirila Minodora

Raspunde #8 | Chirila Minodora | 23-09-2011

in privinta capitalului depus fara aport cu forta de munca exista societatiile pe actiuni :))


Laurentiu

Raspunde #9 | Laurentiu | 23-08-2012

Din pacate, nu putem face totul singuri, fara ajutor. Este bine stiut ca un grup este mai puternic ca un singur individ. O afacere se poate dezvolta mult mai bine daca la ea participa mai multe "capete luminate". Dar e important ca toate aspectele acelei asocieri sa fie mentionate clar in contract, sa nu existe interpretari chiar daca relatiile dintre parteneri sunt foarte bune.

Chirila Minodora

Raspunde #9-1 | Chirila Minodora | 09-03-2013

exista o alta USA din DOS :))) COLABORARE dar imparti GENEROS cu altii si nu raspunzi de lacomia lui :)))).Nu e bine sa vezi defectele unora e bine sa traiesti fara STRES si incoltiri psihice inevitabile, un loc de buna ziua se acorda oricui pornind de la prezumtia de nevinoavatie conform legii, de ce trebuie eu sa cunosc caracterul cuiva ?Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate