Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Organizarea unui centru comercial...

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

...pentru a te face sa cumperi mai mult


Nu ati remarcat niciodata cum aranjeaza magazinele raioanele lor? Totusi raioanele sunt dispuse astfel incat sa cumparati un numar de maxim de articole la care nici nu v-ati gandit atunci cand ati intrat. 

1. Priviti cu atentie unde se afla toate produsele noastre necesare in mod curent... Ah, da, se afla la celalalt capat al magazinului! Acest lucru nu este o intamplare ci mai degraba o strategie comerciala, pentru ca astfel trebuie sa traversati tot magazinul. Treceti deci prin fata tuturor raioanelor, astfel veti gasi probabil un articol de care nu aveti neaparata nevoie, si pe care il veti lua totusi pentru ca ati trecut pe langa el, si va face cu ochiul. Nu-mi spuneti ca aceasta situatie nu vi s-a intamplat niciodata ! Eu cred ca toti am cazut deja in aceasta capcana cel putin odata. 

2. Avem de asemenea articolele prezente exact in mijlocul aleii centrale. Toata lumea crede ca este vorba despre o promotie si merge deci sa se intereseze mai de aproape de aceste articole si sa arunce o privire. Dar de fapt aceste standuri nu sunt in nici un caz o promotie ci pur si simplu o momeala pentru a atrage privirile si a se cumpara articolele prezentate astfel. 
 
3. In sfarsit la ora actuala avem faimoasele carduri de fidelitate. Acestea permit fidelizarea clientilor, dar sunt ele cu adevarat rentabile? In unele cazuri da, dar pentru majoritatea oamenilor cardurile de fidelitate nu vor fi foarte avantajoase. Intr-adevar multe persoane colectioneaza carduri de fidelitate pentru simplu motiv ca le place sa mearga la mai multe magazine pentru a-si face cumparaturile. Totusi trebuie sa stiti ca un card de fidelitate este rentabil numai daca va faceti practic toate cumparaturile in acelasi magazin. 

La un centru comercial este ca la bursa: cu cat oamenii cumpara mai mult cu atat actiunea este mai rentabila.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Administrator

Raspunde #1 | Administrator | 29-07-2009

si eu ma intrebam de ce cumpar alte lucruri decat vroiam initial cand intru intr-un supermarket. acum inteleg tehnicile lor...


Adrian

Raspunde #2 | Adrian | 29-07-2009

De aceea este necesara lista de cumparaturi cand intri intr-un supermarket. :) Te duci sa cumperi x, y si z nu sa "faci cumparaturi" ... Folositi cu incredere, are rezultate vizibile in balance sheet-ul de la sfarsitul lunii ;)

Mallecourt Lionel

Raspunde #2-1 | Mallecourt Lionel | 29-07-2009

De acord cu tine Adrian...technica buna utilizata si de mine :)Andra

Raspunde #3 | Andra | 29-07-2009

Inclusiv la casele de marcat mai gasesti produse. La casa de marcat unde se presupune ca mergi sa achiti, nu sa mai cumperi. Acolo gasesti produse pe care nu le-ai gasit in interiorul magazinului/supermarketului/centrului comerical, pentru ca le-ai omis tu din vedere neavand lista/nu stiai unde se afla/au fost prea bine "camuflate". De exemplu: in supermarket, guma de mestecat, bomboanele, tigarile, revistele, samd sunt asezate langa casa de marcat intr-un mod strategic, ceea ce confirma zicala: "Unde merge mia, merge si suta". Deci da, buna lista de cumparaturi. Dar sa nu uitam ca multe din cumparaturi se fac inconstient. Nu cred ca pe lista de cumparaturi scrie cineva "3 pachete de tigari X, un pachet de guma Y", "cinci reviste Z" etc... :))


Cristina Miron

Raspunde #4 | Cristina Miron | 29-07-2009

Pe mine ma prind cu astfel de chestii. De multe ori merg sa iau o paine si o apa si ajung la casa cu cosul plin de tot felul de chestii. Am incercat si cu lista, dar degeaba, ramane deschisa intotdeauna. Dar probabil am si un "defect": sunt Femeie.

Andra

Raspunde #4-1 | Andra | 29-07-2009

A fi barbat....e o calitate atunci :P Domnii fac intr-adevar mai rar cumparaturi. Ei cumpara x, y, z :Dluciana

Raspunde #5 | luciana | 29-07-2009

posibil sa cumparam produse de care nu avem neaparat nevoie.Intr-un fel ne molipsim si de promotiile 'cel mai mic pret' sau 'cea mai buna oferta' dar nu trebuie sa ne lasam pacaliti,ne indeamna mereu sa cheltuim banii fara sens


Andra

Raspunde #6 | Andra | 04-08-2009

Toate aceste aspecte tin de principiile de mercantizare. Faptul ca produsele sunt aranjate intr-un anumit fel, ne influenteaza. Cum ne influenteaza? Prin simplul fapt ca ne sugereaza nevoia. Este evident faptul ca nu avem nevoie de toate produsele pe care le cumparam, insa ne sunt induse anumite nevoi (intr-un mod artificial)... e simplu, suntem manipulati...


Nicoleta

Raspunde #7 | Nicoleta | 05-08-2009

Corect,Lionel ! Produse care mai aveau 6 luni pana la expirare,sau produse care au fost "strecurate" in comenzi de catre furnizori, si care nu erau cerute,au fost pozitionate in centrul magazinului.Chiar daca am fost sceptica la inceput,acesta strategie a functionat.


Gabor Elena

Raspunde #8 | Gabor Elena | 17-04-2012

Strategia de marketing este foarte importanta pentru comercianti, iar cumparatori sunt in 90% dintre cazuri acaparati de marfa care arata bine si nu neaparat de ceea ce au cu adevarat nevoie. In cazul meu aproximativ 59% din marfa pe care o cumpar din supermaket constant, cand ajung acasa, ca imi este nefolositoare.

Rogojan Ioan Cristian

Raspunde #8-1 | Rogojan Ioan Cristian | 09-10-2012

Incearca sa trimiti sotul fiindca cu siguranta nu va cumpara altceva inafara de ce are pe lista. Adevarul este ca femeile sunt mai usor de pacalit cu ambalajul.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate