Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa vindeti spatiu publicitar pe cale telefonica

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Solicitati un client pe cale telefonica

170804556616859.jpgUneori, este imposibil sa intalniti un anumit client ori un astfel de demers ar implica prea multe dificultati de ordin practic. In situatii de acest fel, vanzarea se va realiza prin telefon.

Se aplica aceleasi principii ca in cazul vanzarii directe:
- lasati clientul sa vorbeasca mai intai;
- adunati informatii;
- oferiti clientului informatiile referitoare la suportul Dvs., de care acesta are nevoie (cotidian, site internet, etc.).

Va trebui, probabil, ca, in urma apelului telefonic sa trimiteti, prin email, o scrisoare in care sa includeti portofoliul media si alte documente necesare.

Va trebui sa telefonati in mod periodic clientilor dumneavoastra. Astfel, veti fi la curent cu produsele si planurile de publicitate ale acestora, si le veti comunica, la randul dumneavoastra, informatii care ii privesc.

Daca va este teama sa nu va incurcati, pregatiti-va o schita sau un mic discurs si nu va indepartati de la acesta.

Ca si in cazul unei intalniri, luati multe note. Cu cat veti sti mai multe despre nevoile si preferintele clientului, veti putea satisface in mai mare masura dorintele acestuia atunci cand va plasa un anunt pe suportul dumneavoastra.

Iata cateva reguli care trebuie urmate atunci cand incercati sa castigati un nou client pe cale telefonica:

- Daca aveti succes pe aceasta cale, continuati cu apelurile telefonice. Aceasta inseamna ca oamenii raspund pozitiv la energia emanata de vocea dumneavoastra.

- In schimb, daca nu aveti energie sau daca sunteti morocanos, oamenii va vor simti lipsa de entuziasm in voce si vor raspunde negativ. Aceasta inseamna ca este vremea sa luati o pauza. Beti o cafea si faceti o plimbare pentru a va elibera mintea, apoi luati-o de la capat cu apelurile telefonice.

- Folositi in avantajul dumneavoastra momentele de liniste din timpul apelurilor telefonice. Adeseori, persoana de la celalalt capat al firului ar putea considera stanjenitoare momentele de liniste. Daca anuntati pretul unui anunt la telefon, acordati clientului un minut sau doua pentru reflectare. Nu fiti nervos, nu incercati sa umpleti linistea cu vorbe inutile.

- Nu pierdeti timpul. Dialogurile de afaceri nu sunt conversatii sociale. Nu vorbiti despre activitatile dumneavoastra de la sfarsit de saptamana, ci despre suportul pe care il oferiti.

- Fiti politicos, in special cu persoana care preia apelul. Aceasta poate deveni un aliat important.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Gina Iordache

Raspunde #1 | Gina Iordache | 07-02-2013

Am citit undeva o chestie foarte interesanta. Este important sa te adaptezi la stilul de a vorbi al interlocutorului tau. Asa ca daca interlocutorul vorbeste repede, vorbeste si tu repede, daca vorbeste mai rar, vorbeste si tu mai rar, daca vorbeste pe un ton mai ridicat, vorbeste si tu pe un tot mai ridicat, daca vorbeste cu o voce mai groasa, ingroasa-ti si tu putin vocea, daca el vorbeste accentuand inceputul frazelor, accentueaza si tu inceputul frazelor, daca vorbeste putin sacadat vorbeste si tu la fel si tot asa. Se pare ca oamenii tind sa aiba mai multa incredere in cei care se dovedesc a fi la fel sau asemanatori lor.


Adrian Marin

Raspunde #2 | Adrian Marin | 07-02-2013

Bune sfaturi mai ales ca procentajul raspunsurilor negative pe care le primeste un vanzator prin telefon ajunge la 95% si este mai mare in Romania decat in alte tari din Europa. Si cea mai mare greseala ca multi vanzatori sunt agresivi la telefon si se focalizeaza pe produs si ar face orice sa il vanda si nu pe nevoile clientului. Lucru care aparent nu functioneaza in romania.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate