Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa vand un imobil

Cristian Bagacean
Domeniu : Agentii imobiliare
Meserie : Agent imobiliar (broker imobiliar)
Localitate : Cluj Napoca / Cluj
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Nu va implicati emotional

O data ce ai decis sa vinzi imobilul, pune-te in postura unui vanzator si nu in cea de proprietar. Privind tranzactia strict din perspectiva financiara, te vei detasa de aspectele emotionale ale vanzarii imobilului de care te leaga o serie de amintiri sau planuri.
De asemenea, incearca sa iti amintesti cum te simteai, atunci cand tu ai cumparat acel imobil pe care incerci sa il vinzi. Nu uita ca nu vinzi doar o proprietate, ci o imagine, un vis si un mod de viata, in acelasi timp, motiv pentru care vei fi tentat sa investesti timp si bani pentru a-ti pregati casa de listare pe piata libera. Aceste schimbari nu doar ca te vor ajuta sa cresti pretul de strigare, dar locuinta nu iti va mai fi familiara si astfel nu te vei implica emotional.

Angajati un agent imobiliar

Desi, agentii imobiliari percep un comision (aproximativ 2%), sa incerci sa iti vinzi casa de unul singur, mai ales daca nu ai mai facut-o pana atunci, poate fi destul de dificil. Un agent imobiliar bun, ar trebui sa te ajute sa fixezi un pret corect si competitiv, care sa iti creasca sansele unei vanzari rapide. De asemenea, agentul are mai multa experienta in negociere si te poate ajuta sa vinzi imobilul la un pret mai bun. Pe parcursul unei tranzactii pot aparea diverse probleme, iar agentul stie cum sa le solutioneze. In plus, agentii imobiliari sunt familiarizati cu actele necesare, precum si cu etapele ce trebuie parcurse pana la finalizarea tranzactiei. Daca ai ales sa lucrezi cu un agent imobiliar, ofera-i acestuia toate informatiile, colaboreaza cu el, spune-i care iti sunt planurile de viitor, in acest mod iti va oferi consultanta si te va putea ajuta mult mai bine.

Un agent imobiliar te va putea ajuta astfel :
1. iti va acorda asistenta la elaborarea documentelor;
2. iti va evalua proprietatea si va propune un pret in concordanta cu realitatea din piata;
3. iti poate recomanda efectuarea unor lucrari de cosmetizare, care vor creste valoarea proprietatii sau a unor sfaturi competente;
4. un agent imobiliar va sti cand, unde si cum sa faca publicitate proprietatii dumneavoastra;
5. iti va însoti potentialul cumparator in momentul in care imobilul este prezentat;
6. daca nu sunteti in tara sau in localitate, va prezenta personal proprietatea, avand semnata o imputernicire din partea dumneavoastra;
7. iti va media negocierea, optimizand procesul de vanzare-cumparare.
8. un alt factor ce merita mentionat este  ca agentiile imobiliare va ofera publicitate pe site-ul agentiei precum si in media.

Nu cere un pret nerealist si nu te astepta sa primesti pretul cerut

Indiferent, daca ai ales sa lucrezi cu un agent sau nu, stabilirea unui pret corect este cheia vanzarii. Îti amintesti ca atunci, cand ai cumparat imibilul pe care vrei acum sa-l  vinzi ai analizat piata, iar pretul alaturi de zona a fost unul dintre factorii principali de care ai tinut cont, atunci când te-ai decis asupra proprietatii? Cumparatorii vor face la fel si cu proprietatea ta. În contextul actual, o casa a carei valoarea este mult apreciata nu se va vinde, listarea la un pret mai mic poate fi o strategie de atragere a cumparatorilor.
Orice cumparator interesat va negocia. Daca vrei ca vanzarea sa fie incheiata, trebuie sa ii faci  jocul. Listeaza locuinta la un pret sub piata, insa lasa si loc de negociere in acest mod ii oferi cumparatorului sansa de a simti ca a facut o afacere buna. Atentie! Nu cere un pret mare cu gandul ca vei putea negocia mai mult, vei pierde cumparatorii, pentru ca acestia vor crede ca ai ceva de ascuns sau ca e ceva in neregula cu imobilul tau.

Posteaza fotografii cu proprietatea

Cei mai multi cumparatori viziteaza portalurile imobiliare si foarte multe locuinte scoase la vanzare au fotografii. Iti vei face un mare deserviciu, daca nu vei posta si tu fotografii cu locuinta ta. Apeleaza la un cunoscator pentru fotografii sau la un agent imobiliar si vei avea  avantajul de a lucra cu un specialist. O fotografie buna trebuie sa fie clara si luminoasa. Opteaza pentru o sedinta foto in timpul zilei, intr-o zi senina.

Nu incerca sa ascunzi problemele majore ale proprietatii

Majoritatea problemelor vor fi descoperite atunci cand potentialul cumparator va inspecta casa, asa ca nu are rost sa ascunzi  nimic. Ai posibilitatea de a  repara inainte de vizitele celor interesati, ori sa spui de la inceput ce probleme sunt. Tine cont de faptul ca daca nu vei repara  micile stricaciuni, precum placi sparte de faianta, o baterie ruginita la chiuveta de la bucatarie, un perete murdar, in cazul apartamentelor si caselor, multi dintre potentialii clienti vor pleca. De asemenea e bine sa aerisesti locuinta inainte de a primi potentialii clienti.

Pregateste proprietatea de vanzare

Vanzatorii care nu isi vor curata si aranja casa, pornesc la drum cu un dezavantaj. Un cumparator va alege intotdeauna o proprietate in care se simte ca acasa. Daca nu iti permiti sa angajezi profesionisti, dedica-ti timp pentru aceste activitati. Curata curtea, arunca obictele pe care oricum nu le doresti, vopseste si igienizeaza peretii si scapa de orice miros neplacut, ingradeste terenul, amenajeaza calea de acces. In felul acesta ai sanse sa inchei tranzactia la un pret mult mai bun.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Camelia

Raspunde #1 | Camelia | 04-01-2012

Inteligente sfaturi. La multi ani!

Cristian Bagacean

Raspunde #1-1 | Cristian Bagacean | 05-01-2012

Multumesc pentru aprecieri. La multi ani !Eva

Raspunde #2 | Eva | 05-01-2012

Multumesc Cristian...articolul tau a venit intr-un moment foarte potrivit pentru mine.

Cristian Bagacean

Raspunde #2-1 | Cristian Bagacean | 05-01-2012

Cu mare placere Eva, sper sa iti fie de folos.Ciprian G.

Raspunde #3 | Ciprian G. | 05-01-2012

Felicitari pentru atitudine. Rar vezi “sharing”, mai ales de “insight-uri” in Romania. Un articol foarte bun, autentic.

Cristian Bagacean

Raspunde #3-1 | Cristian Bagacean | 05-01-2012

Multumesc pentru aprecieri. Un an nou plin de succes !claudia

Raspunde #4 | claudia | 05-01-2012

Sfaturi de bun simt la sub titlul: Pregateste proprietatea de vanzare.


Farcas Gelu Danut

Raspunde #5 | Farcas Gelu Danut | 10-03-2012

Am ajuns sa citesc acest articol intrucat era laudat in training-vanzari.ro. Intr-adevar, merita toate laudele. Felicitari!

Cristian Bagacean

Raspunde #5-1 | Cristian Bagacean | 11-03-2012

Multumesc pentru aprecieremanusi piele

Raspunde #6 | manusi piele | 17-07-2012

Am incercat toate variantele, ba chiar am facut si un filmulet de prezentare si l-am postat peste tot. 1 telefon la o saptamana daca primeam. Pe un pret just as zice eu. Probabil ca un agent este esential avand in vedere portofoliul de clienti pe care l-ar putea avea.

Cristian Bagacean

Raspunde #6-1 | Cristian Bagacean | 17-07-2012

Din varii motive, o buna parte din clientii interesati de achizitionarea unui imobil, nu cauta oferte pe internet. Sfatul meu e sa apelati la un agent imobiliar bun, de la dumneavoastra din zona, acesta va poate ajuta sa stabiliti un pret corect si sa vindeti imobilul. Asa cum bine ati amintit, de regula, agentiile imobiliare au un portofoliu mai mare de clienti. Bafta.Lucian

Raspunde #7 | Lucian | 23-02-2013

bun articolul


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate