Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa recrutezi un Agent Comercial - Vanzari

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

10 sfaturi de la specialisti pentru recrutarea celor mai buni agenti de vanzari

623073318857692.jpg1 - Anticipati nevoile companiei dumneavoastra
In primul rand, trebuie sa stabiliti nevoile reale in cadrul companiei. De asemenea, trebuie sa va intrebati din ce motiv angajati o noua persoana, predefinind astfel un post pentru o persoana. De altfel, este de preferat sa stiti cum veti integra viitorul Dvs. comercial. Concentrati-va asupra posibilei evolutii in companie a potentialului candidat, inca din perioada recrutarii. Pentru ca, fiti sigur de asta, recrutarea nu face casa buna cu improvizatia.

2 - Fixati-va o perioada scurta pentru recrutare
Este important sa stabiliti o agenda precisa pentru recrutare. Cu cat aceasta este mai scurta, cu atat mai eficienta. De asemenea, raspundeti rapid candidatilor potriviti. Veti evita astfel ca un agent de vanzari performant sa fie angajat de unii dintre concurentii dumneavoastra.

3 - Nu recrutati „clone”
Unul dintre colaboratorii dumneavoastra v-a parasit ? Reactia dumneavoastra spontana va fi de a cauta un candidat care sa ii semene... sau o persoana care sa corespunda imaginii de agent de vanzari ideal. Iata doua greseli pe care nu trebuie in niciun caz sa le faceti! De fapt, nu exista un tip de profil al agentului de vanzari.

4 - Sa cunoasteti ce reprezinta un bun vanzator
Un bun vanzator nu este cel care pare talentat, ci cel care vinde.

5 - Diversificati sursele de recrutare
Optand pentru mai multe cai de recrutare, veti creste sansele de a gasi cei mai buni agenti de vanzari. Asadar, verificati anunturile din cotidiene, cautati pe Internet... Candidaturile primite prin e-mail trebuie procesate in cel mai scurt timp. Ascultati conversatiile agentilor de vanzari cu ocazia saloarelor de vanzari, ori a intalnirilor in exterior. Ar putea fi intalniri foarte reusite... si, de ce nu… ati putea gasi viitorul talent al companiei dumneavoastra.

6 - Sa stiti sa va primiti candidatii
In timpul recrutarii, o buna prezentare a companiei este esentiala. Un bun vanzator va poate scapa daca ratati aceasta etapa. Trebuie sa aveti un discurs excelent referitor la compania dumneavoastra. Oricum, daca stiti sa va vindeti produsele, trebuie sa stiti sa va vindeti si compania...

7 - Evaluati candidatul
Trebuie sa evaluati cunostintele, competentele, dar si experienta de viata a candidatului. Acest ultim criteriu, adeseori trecut cu vederea, este, totusi, extrem de important. Acest aspect va va revela personalitatea vanzatorului. De asemenea, va va permite sa ii evaluati capacitatea de evolutie personala si de evolutie in cadrul echipei.

8 - Nu trebuie sa va bazati doar pe CV
Trebuie sa luati in considerare si motivarea candidatului si sa si evaluati ce tip de management va permite noului venit sa se simta bine.

9 - Propuneti instrumente eficiente vanzatorilor dumneavoastra
O forta de vanzare eficienta este si cea care poseda instrumente adecvate si performante. Asadar, trebuie sa furnizati cele mai bune instrumente vanzatorilor dumneavoastra.

10 - Faceti un bilant de integrare si.. nasiti!
Acest gen de exercitiu va va permite sa stiti daca noul dumneavoastra colaborator a reusit sa se adapteze la cerintele postului sau. Intrucat comunicarea este extrem de importanta, organizati reuniuni. Gandurile nespuse sunt sursa de descurajare si de separare. Plasati noul vanzator sub aripa protectoare a unui angajat mai vechi, pentru ca astfel se va implica mai mult.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Geo

Raspunde #1 | Geo | 16-10-2012

Bune sfaturi! Eu zic ca un vanzator se cunoaste de cum a intrat pe usa. Stie sa se vanda pe el ,in primul rand, si daca mai are si un produs bun spre vanzare atunci succesul este garantat.

Dan

Raspunde #1-1 | Dan | 16-10-2012

Ai mentionat ca un agent comercial bun stie sa se vanda pe el. Da, asa este! De tinut minte acest lucru pentru un recrutor: cel intervievat trebuie sa te convinga sa il angajezi, nu invers!!!


Mallecourt Lionel

Raspunde #1-2 | Mallecourt Lionel | 16-10-2012

Buna remarca Geo, este adevarat ca un vanzator a trebuie sa stie foarte bine sa se vanda pe el, da...dar asta o sa reusesti numai daca sa stie bine el in sine acolo. Atentie!;) Si as putea adauga ca siteul asta informatiiprofesionale.ro ajuta omul sa se cunoaste mai bine el ca profesionist. Cu stima, Lionel MallecourtCrampf Florentina

Raspunde #2 | Crampf Florentina | 16-10-2012

De acord d-le Mallecourt, ca "un vanzator trebuie sa stie foarte bine sa se vanda pe el". Iar ceea ce ne face puternici in ochii clientilor nostri este, in primul rind faptul ca inainte de a vinde trebuie sa fim noi multumiti mai intai de produse. Am o intrebare pentru d-voastra daca ati putea schimba ceva in piata, ma refer la atitudine, formare si educare profesionala care ar fi acele lucruri pe care le-ati dori altfel decit sunt? Merci.


Gabu Maria Lorena

Raspunde #3 | Gabu Maria Lorena | 08-11-2012

Eu am testat produsele, fac reclama companiei, pun afise, ofer cadouri, reduceri si nimic......


Georgescu George

Raspunde #4 | Georgescu George | 08-11-2012

Un material extraordinar! Ar trebui citit atat de cei care doresc sa fie angajati, cat si de cei care recruteaza, in vederea angajarii!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate