Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa abordezi potentialii Clienti

Bounegru Cristina
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : Organizator protocol
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Prima impresie? ... Extraordinara!


Oamenii decid daca sa lucreze, sau nu, cu tine in primele doua secunde dupa ce te intalnesc. Studiile arata ca potentialii clienti decid daca vor sa lucreze cu tine in primele doua secunde dupa intalnirea fata in fata. Astfel, se pune presiune pe tine sa fii sigur ca acele doua secunde sunt exploatate la maximum. Singurul mod de a face acest lucru este sa te pregatesti din timp si sa incerci sa urmezi trucurile de mai jos, care te-ar putea ajuta.

1. Mentine-te in forma

Nivelul tau de energie depinde de starea generala de sanatate. Daca obosesti usor, fii sigur ca vei arata in consecinta, mai ales din cauza tensiunii primei intalniri. Daca arati obosit, atunci ceilalti ar putea crede ca esti prea obosit pentru a-ti face treaba. Nu inseamna ca trebuie sa fii un culturist sau actor de Hollywood, insa trebuie sa fii suficient de sanatos incat sa arati alert, capabil si interesat.

2. Fa-ti temele

Industriile diferite au norme diferite in privinta prestantei sau a conduitei. Spre exemplu, purtarea unui costum al unei marci exclusiviste atunci cand te intalnesti cu un programator este o invitatie tacita pentru ridicol. In acelasi mod, diferite regiuni ale tarii (sau ale lumii) au norme diferite. Femeile care poarta costume provocatoare risca transmiterea mesajului gresit unui manager din Orientul Mijlociu, spre exemplu, din acest motiv este bine sa afli ce asteptari sunt in ceea ce te priveste inainte de intalnire.

3. Transmite mesaje clare

Semiotica reprezinta semnalele pe care prezenta ta le comunica celorlalti. Oamenii contureaza prejudecati in legatura cu haine, accesorii, si nu numai: ceasuri, bijuterii, genti, machiaj, ten, expresie faciala, si asa mai departe. Atata timp cat este practic, fa in asa fel incat sa creezi in mod constient un set de semnale vizuale care sa transmita faptul ca esti genul de persoana cu care cineva ar dori sa faca afaceri.

4. Creeaza cel mai bun salut

Sunt trei componente ale salutului tau: zambetul, cuvintele si strangerea de mana (sau plecaciunea, in unele parti ale lumii). Acestea pot varia in functie de circumstanta. Documentarea este esentiala: spre exemplu, unele culturi considera ranjetele vulgare. Cuvintele tale trebuie sa fie formale, sau informale, dupa caz. Strangerea de mana trebuie sa fie ferma, nu exagerat de puternica sau slaba. Fa-ti temele!

5. Cunoaste-ti agenda

O parte semnificativa din prima impresie tine de modul in care demonstrezi incredere in sine si in ceea ce oferi. Oamenii simt instinctual daca esti pregatit pentru intalnire sau daca improvizezi, de aceea este important sa stii ce obiective urmaresti si sa fii pregatit sa le indeplinesti. Faptul ca esti foarte bine pregatit comunica faptul ca esti un de incredere.

6. Exerseaza-ti intrarea

Acum ca ai legat toate aceste elemente, fa o repetitie a intrarii in sala sau, in cazul in care cealalta persoana este cea care intra, a modului in care vei sta in postura de gazda. Exerseaza de suficiente ori incat aceasta sa devina ceva natural. Daca este posibil, fa aceste repetitii in compania unui coleg si obtine feedback.

7. Calculeaza si ajusteaza

Avand in vedere ca primele impresii sunt cruciale in obtinerea succesului, vei dori sa urmaresti rezultatele eforturilor tale. Dupa intalnirea initiala, retine raspunsul celor pe care i-ai intalnit. Fii atent la expresiile faciale, la remarci si la compartamentul ulterior.

Daca intalnirea include si un coleg de incredere, cauta sa obtii feedback. Prima impresie pe care ai creat-o a ajutat sau nu? Unde este loc pentru imbunatatiri?

Atentie! acest articol este dedicat doar profesionistilor!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Constantin Beatrice

Raspunde #1 | Constantin Beatrice | 27-08-2012

Buna Cristina! Super articol! As fi curioasa sa iti stiu parerea cu privire la ceva. Am vazut la un moment dat o carte care avea ca titlu "Oamenii aratosi/frumosi au mai mult succes" (din pacate nu am luat-o si nici nu i-am dat atentie pe moment, dar acum mi se pare un subiect interesant). Ce crezi despre asta?Eu as zice ca este adevarat. As fi totusi incantata sa aflu contrariul:)

Bounegru Cristina

Raspunde #1-1 | Bounegru Cristina | 06-09-2012

Salut Beatrice, si scuze ca iti raspund cu intarziere. Nu pot sa-ti raspund contrariul. Este clar ca tuturor ne place sa interactionam cu oameni frumosi, sanatosi si pozitivi. Sigur ne face placere sa si lucram cu ei. De aceia oamenii frumosi au succes! Mai mult, oamenii ingrijiti si preocupati de aspectul lor exterior dau senzatia de oameni destepti. In plus daca esti si frumos/ingrijit si mai stii si meserie/esti profesionist in domeniul tau esti clar sortit SUCCESULUI.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate