Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum construim un portofoliu de clienti

Alexandrescu Razvan
Domeniu : Comert cu autoturisme si autovehicule usoare (sub ...
Meserie : Director vanzari
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Clientul- elementul de baza al unei afaceriPentru un vanzator, un antreprenor, un comerciant sau orice alt contractant, clientul este piatra de temelie a afacerii pentru ca asigura supravietuirea acesteia, in ciuda crizei. Cand se creaza o afacere sau se infiinteaza  un proiect, este esential sa se asigure, in primul rand, instituirea unui portofoliu de clienti puternici.

Construieste-ti portofoliul facandu-te cunoscut
Din gura in gura (implica familia ta, prietenii, vecinii tai, rudele etc...) daca comercializati un produs sau un serviciu, testati-l cu cei apropiati pentru a asigura o buna reputatie dublata de o recomandare solida.

Lansati-va pe Internet. Explotarea internetului ramane una dintre cele mai eficiente si ieftine metode de promovare, pentru ca poate ajunge la foarte multi oameni (potentiali clienti), intr-un timp foarte scurt si la costuri foarte mici.


Sfat: Creati-va unui profil profesional pe site-uri/retele sociale!

Patrunde pe piata ta de afaceri pentru a atrage clienti
Acest proces se face in timp. Construirea unei imagini de marca si impunerea pe o piata competitiva este un proces care necesita o cantitate considerabila de energie, timp si resurse. Invatati sa va inarmati cu rabdare si idei bune pentru a obtine rezultatele dorite.

Sfat: Participati la targuri si expozitii care va ajuta sa intalniti cu profesionisti, va ajuta sa sa va prezentati proiectul vostru sau sa va vindeti produsul.

Creeaza parteneriate si sponsorizari pentru a-ti intari portofoliul
In cazul parteneriatelor, asigurati-va ca ati ales un partener solid (care sa nu va fie un concurent), a carui activitate este legata de a ta si ale carui preturi raman adaptabile la ale dvs.

In cazul intermediarilor-sponsori, acestia sunt profesionistii carora le prezentati afacerea dvs, iar ei va vor recomanda clientilor lor. O forma de sponsorizare este foarte eficienta


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Radu

Raspunde #1 | Radu | 03-02-2012

Multumesc pt sfaturi...sunt ok...eu daca imi fac un portofoliu de clienti, este meritul meu, ca am stiut sa mi-i tin aproape.

Mallecourt Lionel

Raspunde #1-1 | Mallecourt Lionel | 03-02-2012

De acord cu tine Radu, fidelizarea Clientului este o etapa foarte important care te asigura un succes pe termen lung. Dejeaba te construiesti un portofoliu daca nu stii sa-l tii. Eu zic ca merita sa publicam ceva despre cum sa fidelizeaza Clientul, da! :)Anca

Raspunde #2 | Anca | 03-02-2012

'Prin cunostinte' - asta este cea mai reliable optiune. Adica - faci cuiva o lucrare, daca este multumit, te recomanda. Sincer, clientii iti vor fi cea mai buna reclama. ;)


Alexandrescu Razvan

Raspunde #3 | Alexandrescu Razvan | 03-02-2012

Asa este, clientii fideli pot fi foarte importanti in dezvoltarea unei afaceri durabile. De obicei, ei nu mai sunt asa sensibili la preturi, pot fi aproape imuni la rugamintile competitorilor si pot fi si o arma puternica de marketing, promovand sau luand apararea companiei atat in online, cat si in offline - pe gratis.


Mircea Isaila

Raspunde #4 | Mircea Isaila | 04-02-2012

Articolul este putin rupt de realitate si prea teoretic. Pana sa ajungi sa sponsorizezi anumite actiuni/evenimente va trebui sa lansezi produsul/serviciul intai si sa incepi sa incasezi bani de pe urma lui. Pur si simplu nu te poti arunca la astfel de cheltuieli decat daca ai un buget dinainte stabilit (caz in care ideea de start-up este diluata - inseamna ca exista o experienta in spate iar activitatea economica pleaca de la un alt nivel - chiar daca vorbim de un produs/serviciu nou). Clientii se castiga greu - trebuie convinsi de avantajele pe care le au in urma unei colaborari cu tine. Insistati asupra acestui aspect: ce avantaje are clientul X daca face afaceri cu mine (ce isi doreste el de la produsul/serviciul meu sau de ce cumpara produsul/serviciul de la concurenta?).

Alexandrescu Razvan

Raspunde #4-1 | Alexandrescu Razvan | 05-02-2012

Salut Mircea. Ma bucur ca ai citit articolul. Experienta mea este conturata in principal avand la baza vanzarile de autoturisme. Articolul si ideile lui principale se bazeaza pe aceasta experinta pe care o am. Pot sa-ti dau un exemplu foarte clar despre un produs nou pe care l-am vandut doar pe baza relatiei bune cu clientii dar si pe baza unei activitati excelente de comunicare si marketing. Nu vreau sa spun numele produsului dar vorbesc de un model de autoturism. Practic clientii au vazut masina respectiva in momentul in care au luat-o acasa dupa ce au platit-o in avans intergral, si chiar au asteptat mai multe luni. Cum se castiga clientii stim cu totii insa cum ii putem pastra mai mult, asta este intrebarea. Oricum multumesc pentru pareri.

Mallecourt Lionel

Raspunde #4-1-1 | Mallecourt Lionel | 05-02-2012

Felicitarii Razvan! Vanzatori cu experienta au mult relatii din asta care usureaza munca lor. Am lucrat o perioada cu un din cel mai performant vanzator din Franta si am fost surprins sa vad volumul de vanzari care facea din relatiile lui. Dar atentie! pentru cei care sa apuc de meseria asta, nu trebuie sa crede ca poate sa traieste numai cu asta, trebuie mult anii de munca (prospectie, etc).Mallecourt Lionel

Raspunde #4-2 | Mallecourt Lionel | 05-02-2012

Mircea, cred ca tu gandesti mai spre partea de promotie (adica Marketing) si ce zici tu e foarte adevarat. Aici articolul este mai mult pentru partea de vanzari (adica Comert). Un vanzator/comercial dispuna de un produs/serviciu care raspund nevoile Clientului, el trebuie sa-l vind nu sa se gandeste cum sa-l promoveaza. Articolul contine niste informatii foarte practic de cum poate sa face un vanzator pentru sa creste volum de contacte (e benzina pt motorul :-)...), fara contacte de calitate, viata e grea pt vanzatorul (frustrar maxim). Dupa ca are contacte, vanzatorul tot va trebuie sa vind, si sa respecta etapele de vanzari (Primul contact, Descoperirea Clientului, Argumentarea...etc, pana la fidelizarea, da!Camelia

Raspunde #5 | Camelia | 15-02-2012

Revin pe blog, pentru ca intotdeuna gasesc lucruri interesante. Nu stiam ca pentru dezvoltarea unei afaceri, trebuie sa-ti faci un portofoliu de clienti. Deci, numai multumiri pentru noutati!


Savilla Oto

Raspunde #6 | Savilla Oto | 12-04-2013

Eu sunt de parere ca clientii vin si pleaca, dar cel mai important lucru este ca ei sa se intoarca la tine si in acelasi timp sa aduca alti cilenti si sa te recomande mai departe. Am vazut ca in orice domeniu recomandarile BUNE sau RELE este cheia unei afaceri care poate sa te promoveze sa te dezvolti sau sa te ruineze. In aceasi masura este bine calitatile personale si umane cu cei din jurul tau si argumentele mele sunt: 1.O persoana cumpara un produs sau un serviciu pentru ca are neaparata nevoie. 2.Cumpara ca ai un produs de calitate. 3.Pentru ca ia placut persoana ta.(si aici intervine brendul personal). 4.Esti corect, cinstit si nu ai mintit cu nimic asupra produsului/serviciului. Trebuie sa recunosc un singur lucru: Cel mai greu este sa lucrezi cu oamenii (angajati sau oameni de afaceri) sa-i intelegi si in acelasi timp sa te inteleaga si sa castigi bani dupa urma lor.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate