Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Consumatorul de servicii intre traditional si online

Manole Gabriela
Domeniu : Activitati de traducere scrisa si orala (interpret...
Meserie : Traducator (studii superioare)
Localitate : Ploiesti / Prahova
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Implementarea unei dezvoltarii a serviciilor la nivel globalActualmente, se considera ca globalizarea nu face altceva, decat sa adanceasca discrepantele intre diversii competitori pe piata productiei de servicii. Chiar, daca acest lucru stimuleaza concurenta, trebuie tinut cont si de faptul ca personalul angajat in firmele consumatoare de servicii, care a stiut sa utilizeze doar valorile traditionale, se va instraina in cel mai scurt timp posibil. Si asta, doar pentru ca, se pune din ce in ce mai mult accentul pe informatie si cunoastere, care devin valorile supreme in lume. Asadar, furnizorul de servicii nu mai poate crea si raspandi propriile dorinte si convingeri, daca doreste sa fie in topul alegerilor consumatorului de servicii. E: 'ori te supui, ori nu mai existi!'


Aceasta standardizare aduce cu sine omogenizarea care, din perspectiva mea are si anumite aspecte negative, in sensul ca serviciile oferite nu vor mai avea foarte multe elemente de diferentire, de aceea furnizorul se ataseaza emotional de serviciile pe care le ofera, pentru a deveni cat mai atractive si din punctul de vedere al consumatorului final. Tind sa cred ca si consumatorul final se afla in dificultate de a alege, pentru ca intr-o oarecare masura, chiar daca gusturile si nevoile sunt din ce in ce mai greu de satisfacut, ramane totusi un substrat ce tine de personalitatea si mentalitatea fiecaruia, care nu poate fi schimbat atat de usor cum se poate crede la o prima vedere.

Cum ne dezvoltam serviciile la nivel online


Informatia infuenteaza activitatea. Ea cuprinde trei niveluri de care trebuie sa tinem seama, cand intram pe piata bunurilor si servicilor:
1. receptarea- capabil de a primi informatia;
2. procesarea- capabil de a intelege informatia;
3. transmiterea (generarea, lansarea)- capabil de a impartasi informatia. 


In ultimii ani, Internetul a inceput sa aiba o influenta covarsitoare asupra dezvoltarii noilor tehnologii de lucru si asupra modului de gandire, facand astfel sa creasca operabilitatea. Acum se poate vorbi despre invatamant la distanta (e-learning), munca la distanta, care de abia de acum inainte se va dezvolta in Romania (e-woking), comertul electronic (e-commerce), servicii bancare electronice (e-banking), administratie electronica (e-governement), servicii electronice de sanatate (e-health) etc. Serviciile se afla in plina ascensiune in Romania, acum mai mult ca niciodata, poate si datorita faptului ca terenul este unul propice. Se simte nevoia implementarii unor astfel de solutii, care sa revolutioneze societatea in ansamblu si sa impuna o noua optica in acest domeniu. Daca, pana nu de mult, Internetul era un mod de a te relaxa sau  de a petrece timpul liber, acum este din ce in ce mai prezent in activitatile marilor companii si nu numai, cu ajutorul  lui se cauta solutii de a se usura munca, de a se gasi noi solutii la diverse probleme si asa mai departe.


Noua viziune, care se impune este aceea a unui cameleon, vesnic in cautare de noi solutii, abordari practice, care se pliaza in permanenta in functie de ce anume se doreste a se realiza. Ba mai mult, acesta are capacitatea  de a revolutiona comunicarea peste granitele nationale, marile retele de telecomunicatii fiind interconectate la nivel global, astfel Internetul poate asigura o dezvoltare durabila  si de necontestat a serviciilor.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate