Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Studiul si somnul si visul

fara autor
fara autor

Nu exista nici un utilizator care s-a declarat profesionist pe acest articol
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Visul si procesul de memorare
studiu-somnul-visulEste binecunoscut faptul ca somnul are un rol semnificativ, cand vorbim de memorie si abilitatile de invatare. Nu trebuie ignorata nici importanta viselor in procesul de memorare. Visele pot reprezenta modul in care creierul se manifesta in timp ce proceseaza informatiile recente. Subconstientul nostru lucreaza lucid atunci cand logica umana nu il deranjeaza.
Dupa 100 de ani de dezbateri pe tema rolului viselor, s-a demonstrat faptul ca acestea sunt de fapt modul in care creierul proceseaza, integreaza si intelege efectiv noile informatii.
Autorii studiului au descoperit ca persoanele care au vise despre noile informatii acumulate sunt in stare, dupa trezire, sa realizeze mult mai eficient noile sarcini decat cei care nu au dormit sau nu au visat. Persoanele care au participat la cercetare au fost rugate sa memoreze structura unui labirint virtual tridimensional, astfel incat, cateva ore mai tarziu, sa il poata parcurge pana la capat.
Cei care au dormit isi amintesc ca au si avut vise cu labirintul in aceasta perioada au gasit mult mai repede rezolvarea. Visele pot fi un indicator al faptului ca aceeasi problema este analizata de creier la mai multe niveluri. “Visele ar putea fi dovada ca creierul incearca sa asocieze amintirile, astfel incat sa le poata face mai utile pentru viitor”, a spus doctorul Stickgold.
Un alt doctor, observator al studiului somnului, sugereaza ca inconstientul analizeaza informatiile pe care le considera importante. “In fiecare zi ne intalnim si acumulam o cantitate enorma de informatii si experiente noi”. Pare ca visele isi pun intrebarea: Cum pot folosi aceasta informatie in mod util in viata?.
Autorii studiului sustin ca acest fenomen ar putea conduce la imbunatatirea memoriei si a abilitatilor de invatare. Spre exemplu, studentii ar putea sa invete mai mult inainte de culcare sau ar putea sa doarma un pic dupa perioadele de studiu.
Perioada de somn in care trupul uman este in relaxare ajuta mult creierul, acesta din urma putand lucra “in liniste”.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 12-12-2010

...aici nu as stii sa spun multe, pt ca am mai mentionat in alt articol ca eu nu visez decat premonitoriu...insa, am sa spun eu metoda mea de memorare. Este una simpla, care la mine functioneaza perfect, acum nu stiu daca poate functiona pt toata lumea! Dar merita incercat! Pentru cei dotati cu imaginatie si putere de vizualizare in mod sigur va fii de ajutor! Atunci cand incep sa studiez orice, nu conteaza ce anume, eu nu ma gandesc niciodata sa retin, nu am gandul acesta stresant" au, trebuie sa memorez!". Nu! Citesc totul relaxat ca pe o lectura si toate cuvintele mi le imaginez: orice fraza capata forma, culoare , sunet, miscare, simt tactil, miros, gust, etc, vad totul ca pe un film la cinematograf cu cateva senzatii in plus! E ca si o amintire foarte vie, recenta! Si apoi retin f simplu tot! Ideea este ca retin cel mai bine ceea ce ma intereseaza, pt ca ceea ce ma intereseaza si pot sa-mi imaginez in stilul descris mai sus! Daca subiectul nu-mi starneste interes, nu ma gandesc la el, ignor! Si ramane in amintire doar ca o simpla informatie citita dar nevizualizata si netranspusa senzorial! Si voi, restul, cum faceti? Ar fii interesant de descoperit!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate