Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Reducerea costurilor la toate nivelurile

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Conceptul Dacia Logan

logan2Loganul a fost conceput ca inlocuitor al marcilor Dacia Solenza si Dacia 1300, aceasta din urma reprezentand varianta romaneasc? a Renault 12. Este vorba despre o berlina spatioasa de talie mica, a carei linie eviden?iaza cu precadere preocupari legate de cost si simplitate: « design to cost ». Creatorii acestui automobil nu s-au dedat unui exercitiu de stil, ci mai degrab? si-au asumat greaua sarcina de a obtine eficienta economica.

Caietul de sarcini al Loganului vine in intampinarea unor considerente economice, dar si de fiabilitate: aceasta masina trebuie sa faca fata tuturor tipurilor de clima, dar si tuturor tipurilor de strazi, de la drumurile pavate ale României pana la cele cu aspect de tabla ondulat? din Sahara. Loganul trebuie sa poat? func?iona cu benzin? de calitate mediocr?. De asemenea, numarul mic de service-uri din tarile cel mai putin industrializate a determinat caracteristica acestei masini de a rezista perioade indelungate fara inspectie. Mai mult, acest autoturism trebuie sa fie usor de reparat si, nu mai pu?in important, Loganul respecta normele europene Euro III ?i Euro IV in materie de emisii poluante si poate fi reciclat in proportie de 95%. Loganul a fost produs mai intai in Romania, unde a fost comercializat sub marca Dacia incepand cu toamna anului 2004. Loganul reprezinta materializarea proiectului X90, anuntat de grupul Renault in 1998 si care a putut fi pus in aplicare dupa achizitionarea uzinelor Dacia in 1999, sub conducerea lui Louis Schweitzer.

Reutilizarea pieselor din gama Renault
Loganul are puntea fata a unei masini Clio II, puntea spate de la un Modus, iar platforma pe care se sprijin? este cea a unui Clio III, a unui Modus si a actualei Micra. Manerele de deschidere a usilor, volanul, directia, tahometrul si franele de spate sunt cele ale masinii Clio II, insa aeratoarele sunt de la Dacia Solenza. Comutatoarele unice, rezervoarele pentru lichidul de frana si vasul de expansiune provin de la Megane. Scrumiera este imprumutata de la Espace, sistemul ABS de la Megane II, cutia de viteze de la Megane si Laguna 2, iar motorul de la Kangoo.

Pentru a evita anumite tipuri de probleme electrice, Loganul nu foloseste multiplexarea.

Grija pentru considerentul economic a mers pana la:
- pozitionarea antenei radio in partea din fata a masinii (comparativ cu pozitia ei in cazul majoritatii autovehiculelor existente momentan pe piata), ceea ce permite o reducere a consumului de cupru;
- utilizarea de piese identice atat pe partea stanga, cat si pe partea dreapta, cum ar fi baghetele laterale sau oglinzile retrovizoare3 ;
- folosirea de parbrize si lunete identice ca forma;
- crearea de geamuri plate care sunt mai usor de produs decat cele bombate;
- folosirea unui singur mulaj monobloc pentru tabloul de bord in loc de divizarea lui in cinci parti (care se obisnuieste), fapt ce antreneaza reducerea numarului de mulaje si a manipularilor efectuate in acest sens.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Andra

Raspunde #1 | Andra | 05-06-2009

sic! ma asteptam la un asemenea articol, aici pe blog :D


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #2 | Narcisa - Elena Oprescu | 30-11-2010

un automobil f bun! am facut Scoala de soferi pe unul nou...a trebui sa invat sa conduc exact ca o lady...era nou si s-a purtat frumos, are demaraj si tot ce-i trebuie!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate