Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Probioticele – Bacteriile benefice ce sustin flora intestinala

Riba Elena
Domeniu : Alte activitati referitoare la sanatatea umana
Meserie : Formator-organizator/conceptor/consultant formare
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce sunt Probioticele

 

In ultimii anii, cercetatorii au concluzionat, deoarece in alimentatia noastra predomina consumul de zahar, cereale rafinate, alimente, bauturi procesate, conserve, produse tip fast food, precum si alimente provenite din culturi modificate genetic precum si varietatea de produse din carne duc la distrugerea microflorei sanatoase a intestinului. Cresterea in utilizarea de bacterii probiotice in prevenirea si tratarea multor boli si afectiuni devine o necesitate in acest mileniu.


Bacteriile, fungi, virusurile si ale microorganism ce compun microflora corpului sunt importante pentru sanatate, avand un impact asupra diferitelor organe si sisteme ale organismului. De aceea, bacteriile probiotice sunt cel mai adesea utilizate pentru corectarea greselilor alimentare sau tratamentele cu antibiotic. Dovada ca probioticele ajuta organismul este sustinuta de un studiu publicat in Journal of Neuro gastrology and Motility de 2011 in care se specifica importanta bacteriilor probiotice Bifidobacterium longum care ajuta la normalizarea comportamentului anxios in colita infectioasa; lactobacilius rhammosus a avut un efect marcant asupra nivelului GABA (neuro transmitatori ai sistemului nervos) micsorand hormonul corticosteron, indus de stres, avand ca rezultat reducerea anxietatii si comportamentului corelat cu depresia. De asemenea s-a ajuns la concluzia ca diabetul de timp II si obezitatea sunt “asociate cu schimbari de compozitie in microbiota intestinala”.

 

Actiunea Probioticelor

Deoarece 80% din sistemul nostru imunitar este in intestine, reinsamantarea intestinelor cu bacterii sanatoase este importanta pentru a prevenii bolile, de la raceala, astm, alergii, obezitate, diabet, bolii autoimune si cancer. Problemele emotionale sau unele boli neurologice pot fi rezolvate. Afirmatia fiind sustinuta ca cea mai mare concentratie de serotonina, ce implica controlul starii psihice, depresia si agresivitatea se gaseste in intestine si nu in creier, motiv pentru care antidepresivele (ridica nivelul de serotonina), adesea nu ajuta, dar schimbarile adecvate de dieta o fac.

Problema cancerului si a tumorilor imune este des mediatizata in zilele noastre. Cercetarile ulterioare au fost efectuate in tumorii ale prostate, rec, vezica urinara, colon concluzionand capacitatea pozitiva si rolul probioticelor in aceste bolii.

 

Beneficiile probioticelor

- Intarirea sistemului imunitar al organismului;

- Armonizarea si dezvoltarea bacteriilor patologice in intestine, care produc agenti antitumorali;

- Substanta generate de celulele stem intestinale permit pacientilor bolnavi de cancer sa reziste la dozele agresive de chimioterapie;

- Probioticele intervin in metabolismul acizilor biliari care sunt un factor de risc pentru dezvoltarea tumorii de colon;

- Scaderea aciditatii continutului intestinal (pH);

- Efect curative asupra bolilor inflamatorii intestinale (boala Croh, colita, colita ulcerativa);

- Pot influenta metabolismul lipidic (reducerea colesterolului plasmatic);

- Actioneaza influentand nivelul sanguin al trigliceridelor.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate