Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Master Mind Alliances – instrument de coaching

Peligrad Sorin
Domeniu : Activitati de consultanta pentru afaceri si manage...
Meserie : Administrator
Localitate : Brasov / Brasov
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Scurt istoric


master-mind-alliancesGrupuri de ganditori, vizionari si realizatori au existat mereu. Isus a avut 12 apostoli, regele Arthur s-a bazat pe cavalerii Mesei Rotunde, ba chiar si la noi in tara gasim ”sfatul batranilor”. Astfel de grupuri de vizionari responsabili vom intalni in toate domeniile : sport, medicina, afaceri, familie, literatura, politica…..Practic, peste tot. Ei au scopuri comune si lucreaza armonios pentru atingerea acelui scop.

Multi dintre noi stiu ca Edison a inventat becul, dar stiati ca tot el a inventat un sistem despre cum sa inventezi ? El a plecat de la ideea ca ”doua minti sint mai puternice decat una ” asa ca a adus la aceeasi masa mai multe personalitati din diferite arii de expertiza, profesionisti confirmati de-a lungul timpului si astfel au inceput sa gandeasca proiecte care s-au dovedit vizionare. Astfel, Edison si discipolii sai au creat inventie dupa inventie, fiind inregistrate mii de patente de inventii si inovatii pe numele sau. Astfel, Thomas Alva Edison, este unul dintre cei mai mari inventatori din toate timpurile, fiind si inventatorul « Fabricii de inventii Edison ».

Un grup asemanator este ”Big 6”, un grup de oameni de afaceri f prosperi :
1. William Wrigley Jr. (fondatorul companiei Wrigley Chewing Gum),
2. John R. Thompson (proprietarul unui lant de restaurante),
3. Albert Lasker (proprietarul celei mai mari agentii de publicitate din lume Lord & Thomas),
4. Mr. McCullough (proprietar al Parmalee Express Company)
5. William ( John Hertz) Hertz
6. William C. Ritchie (the owners of the Yellow Cab Company).

Acest grup s-a format in anii ’20. La acel moment, valoarea insumata a veniturilor lor anuale era de cca 25 milioane USD. In acest moment, este estimata la cca 269 milioane USD / an.

A lucra in echipa duce la imbunatatirea performantei, deoarece impreuna poseda, proportional, o valoare mai mare decat individual. Secretul este sa imparti “obiectivele imposibile” in bucati mai mici, in care fiecare dintre membrii aliantei este suficient de competent ca sa o rezolve.

In grupurile de support, participarea fiecarei persoane este important, fiecare competenta, fiecare aptitudine, fiecare punct de vedere avizat. Astfel se creeaza un punct de vedere nou, inovator, progresist si apare acel declic si totul se lumineaza.
Coaching nu inseamna instruire, coachingul insemna dezvoltarea celor din jur, plecand de la potentialul lor. Coaching nu inseamna sfaturi, inseamna sprijin si ghidare in rezolvarea unei probleme sau in atingerea unui obiectiv.

Cum se realizeaza un astfel de grup ?
Se urmaresc niste pasi foarte simpli:
- Alege scopul si mijloacele – enunta scopul si asigura-te ca toti membrii aliantei si l-au insusit si depun tot ce au mai bun pentru atingerea lui.
- Selecteaza membrii aliantei – este esential ca fiecare membru al aliantei sa lucreze in armonie cu ceilalti membri, sa-i respecte. Acesta este principiul, deci nu trebuiesc aduse persoane doar pt ca sint prieteni, rude, etc. Scopul este ca acel grup sa functioneze nu sa se transforme intr-un club de familie.
- Stabileste recompensele, beneficiile pe care le primesc membrii – in grupurile cu scopuri economice, profitul poate fi cel mai motivant, dar exista si grupuri care pot fi motivate de: libertatea mintii, dorinta de afirmare, cresterea stimei de sine, etc.
- Intalniti-va regulat ! – marile reusite in aceasta lume au avut la baza disciplina.

keysuccessteamworkPoti forma un mastermind alliance pe orice tema :
- Cum sa dai jos niste kilograme in plus…
- Cum sa iti alegi un job mai bun…
- Cum sa te intelegi cu partenerul / copii….
- Cum sa incepi un stil de viata sanatos…
- Cum sa prosperi in afacerea ta…
- Cum sa evoluezi …..

Tu ce alianta vrei sa formezi ?

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

dana

Raspunde #9 | dana | 14-10-2010

este vorba de a-ti crea singur un astfel de grup, sau de a apela la o organizatie special creata pentru asa ceva?Multumesc

Olga Popescu

Raspunde #9-1 | Olga Popescu | 14-10-2010

Cred ca sunt aici niste principii care ar functiona in orice situatie…probabil ca in domenii complexe care se refera la activitati economice, de formare, organizationale..etc, ar trebui sa se apeleze la structuri specializate care pot consilia prin programe de “Mind Alliances”, dar asta nu inseamna ca la un nivel informal nu iti poti crea singur un astfel de grup de “wise and experienced” people care sa functioneze in acest fel pentru tine..poti fi si prieteni, cunostinte, orice persoane care intr-un anumit domeniu de interes pentru tine au experienta necesara pentru a te putea invata ceva. :)gina

Raspunde #10 | gina | 14-10-2010

"Mind Alliances" nu este doar despre cum sa castigi mai mult, sa fii mai eficient cu timpul tau liber sau sa reduci stresul, frustrarile, grijile..ci la un nivel general se referea la insusirea unor tehnici care sa te ajute sa iti atingi eficient scopurile ( indiferent in ce domeniu sunt ele), sa detii controlul in tot ceea ce faci..practic asta te invata cei care trainuiesc in astfel de programe de Coaching, pe termen lung.


Daniela

Raspunde #11 | Daniela | 14-10-2010

Felicitari domnului Peligrad...articolele dansului sunt mereu documentate, interesante si moderne. La cat mai multe!

Peligrad Sorin

Raspunde #11-1 | Peligrad Sorin | 14-10-2010

Multumesc pt aprecieri.Doni

Raspunde #12 | Doni | 14-10-2010

super interesant


Lenus

Raspunde #13 | Lenus | 14-10-2010

Felicitari pentru articol, e super dar din pacate nu multi angajatori tin cont de acest aspect, la ei functioneaza, un singur om bun la toate si bani cat mai putini, asa am ajuns, asta e.

Daniela

Raspunde #13-1 | Daniela | 14-10-2010

Nu multi angajatori care au ramas cu gandirea comunista…adica majoritatea..:-p sa speram ca usor usor se vor destepta si ei, am observat ca incep sa se implementeze astfel de programe in companiile multinationale.Gaby

Raspunde #14 | Gaby | 14-10-2010

Din pacate noi nu vom putea avea niciodata la conducere minti luminate...indiferent cate sunt 1,2, ...100, pentru ca acele minti luminate au gandit intotdeauna pozitiv, au creat ceva bun si util pentru societate in timp ce gasca de mafioti care ne conduce nu permite si nu va permite niciodata sa aiba acces la conducere unor astfel de oameni care nu fac parte din mafia lor, care nu sunt corupti si care nu iau spaga...trist dar adevarat!!!


GELU.

Raspunde #15 | GELU. | 14-10-2010

DA E INTERESANT, ASA SE INTAMPLA.


Mirela

Raspunde #16 | Mirela | 14-10-2010

Ideea este grozava. Din pacate....nu stiu cat ar merge la romani...Ca popor, avem un sindrom (sau mai multe): "capra vecinului". Greu se hotarasc romanii sa colaboreze pentru a obtine succesul..Mai degraba o pun de o critica sau de o mistocareala pe baza incercarilor unora de a progresa...Intradevar, ideea este grozava si s-ar putea obtine rezultate frumoase, mai ales ca de inteligente nu ducem lipsa...


Dumitrescu Vladimir Luchyan

Raspunde #17 | Dumitrescu Vladimir Luchyan | 14-10-2010

Felicitari pentru articol ! Este foarte interesant !


eastlandgrl

Raspunde #18 | eastlandgrl | 18-10-2010

interesting, thanks


2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate