Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cariera unui Manager de proiect

Constantin Beatrice
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Specialist in relatii publice
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Competente si abilitati


Pentru a intelege mai bine aceasta meserie este important sa stim ce este un proiect. Este 
o investitie de resurse pe o perioada determinata, avand ca scop realizarea unui obiectiv si este intotdeauna unic.

 

Responsabilitatea principala a Managerului de proiect este succesul proiectului. Aceasta se traduce in practica prin coordonarea tuturor activitatilor desfasurate, verificarea si, corelarea acestora, asigurarea unei calitati optime a lucrarilor, incadrarea in buget si in special atingerea obiectivelor propuse. El lucreaza alaturi de echipa sa formata de cele mai multe ori dintr-un asistent de manager, un responsabil financiar si un responsabil juridic.

 

Calitatile unui bun manager de proiect ar trebui sa fie urmatoarele: abilitati de organizare si planificare excelente, sa aiba spirit de echipa dar in acelasi timp sa fie si un lider bun, sa aiba energie si entuziasm in vederea motivarii echipei sale, sa prevada situatiile neplacute si sa faca fata cu succes noilor provocari, luand decizii rapide dar bazate pe un rationament riguros.

 

Proiectele se regasesc in toate domeniile (constructii, invatamant, etc.) si in functie de acestea managerul de proiect trebuie sa aiba in plus alte cunostinte corespunzatoare mediului de lucru in care isi desfasoara activitatea. De exemplu, in cazul in care un proiect are ca obiectiv construirea unui edificiu, managerul trebuie sa aiba cunostinte tehnice solide pe langa celelalte deja mentionate mai sus.

 

Un alt exemplu de proiect in care fiecare dintre noi suntem proprii manageri este o zi din viata fiecaruia din noi. Ne trezim de dimineata, investim niste resurse, avem un scop, avem un plan, ne coordonam activitatile, avem o sursa de finantare si ne incadram in buget (sau daca nu trebuie sa gasim o noua sursa), pot aparea situatii neprevazute sau probleme pe care trebuie sa le rezolvam si in final sa terminam ziua. Depinde in primul rand de noi daca proiectul este un succes sau un esec.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Cuta Nicolae

Raspunde #1 | Cuta Nicolae | 13-01-2014

Ultimul exemplu -"o zi din viata fiecaruia dintre noi"- constituie mai degraba un exemplu de ceea ce nu este un proiect. Proiectele, de regula, au un caracter de unicitate, nu de rutina.

Constantin Beatrice

Raspunde #1-1 | Constantin Beatrice | 13-01-2014

Un proiect are o structura care este cam aceeasi indiferent de proiect. Unicitatea este data de partile care umplu acea structura facand-o un corp unitar. Asa si ziua: are aceeasi structura de fiecare data (dimineata-pranz-seara sau munca-timp liber-somn) dar alegerile pe care fac in fiecare zi (de la cafeaua pe care o beau dimineata pana la ce mancare aleg la cina) sunt diferite, lucru care ofera unicitate. Cel putin la mine, fiecare zi e unica.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate