Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Wing Chun Kung Fu

Vasko Karabolevski
Domeniu : Alte activitati sportive
Meserie : Instructor arte martiale
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Exista o arta martiala perfecta?


wingchun-kungfuRaspunsul este da si nu, fiecare stil are punctele slabe dar prin perfectiunea principiilor, se intaresc punctele lui slabe ajungandu-se la o adevarata maestrie. Deci, pana la urma o arta martiala ajunge la perfectiune prin efortul si capabilitatea persoanei care o practica. Sau in cazul artelor martiale cu o traditie mai mare perfectiunea consta in maestria persoanelor care au practicat-o si au imbunatatit-o pastrand totusi structura traditionala.

Wing Chun kung fu este o ramura din Shaolin, din sudul Chinei dezvoltata in urma cu aproximativ 300 de ani, reprezentand un sistem exploziv, direct si eficient, care in scurt timp formeaza o persoana mai relaxata ehilibrata si sanatoasa si un luptator bun in situatii delicate.

La inceput fiind predat de la maestru la elev in secret, astazi este practicat de fortele speciale in multe tari datorita eficacitatii lui. Aparent fiind un sistem simplu de lupta reprezinta o arta martiala completa si sofisticata, in care totul este logic si aplicabil in situatii reale.

Practicat in mod corect sistemul este o excelenta metoda de autoaparare, precum si echilibrare energetica, fizico-mentala si spirituala.

Wing Chun kung fu contine 3 forme (exercitii fara parteneri care ne ajuta sa dezvoltam autocontrolul, postura si structura corpului stabila, acuratetea miscarilor, relaxarea si senzitivitatea), o forma cu manechinul de lemn, si 2 arme, baston lung si cutite fluture, oferindu-ne posibilitatea de a invata o arta martiala completa si eficienta intr-un timp relativ scurt.

Wing chunul se deosebeste de celealte stiluri tocmai din cauza principilor aduse la perfectiune. Avand la baza traditia artelor martiale din Shaolin reprezinta o imbinare buna a stilurilor yang cu cele yin astfel ajungandu-se la un echilibru perfect dintre ele, oferindu-I posibilitatea practicantului sa fie mai dur si sa treaca prin atac despicand forta atacului, sau mai flexibil deviand-o in favoarea practicantului, adoptarea atitudinii yin sau yang depinde de masa (forta) sau tehnica si viteza (preferabil e sa fie dezvoltate toate trei).

Ne existand kate sau lupte imaginare, din prima ora de antrenament se practica exersarea principiilor de lupta care pot fi aplicate la orice fel de atac, fata de stilurile unde pentru o anumita lovitura exista un blocaj anume.

Principiile de baza sunt urmatoarele: relaxarea fizica si mentala (fara emotii si frica), economia de miscari si folosirea energiei opoentului sinergic cu a noastra explosiv si eficient dandu-ne avantajul de a stapani situatiile neplacute. 

Precum si folosirea simultana a 2 sau 3 membre pentru aparare si atac simultane care devieaza atacul care vine intr-un contraatac eficient (suma dintre forta atacului si contraatacului folosita impotriva atacatorului).

Chi sao si chi gerk
In traducere maini lipicioase si picioare lipicioase este un principiu de exersat care dezvolta o abilitate de a simti energia forta si intentia adversarului, dezvoltandu-ne senzitivitatea la brate si picioare dandu-ne posibilitatea sa actionam bazandu-ne pe reflexele motorii, care ne ofera timp de reactie mult mai rapid decat daca ne bazam doar pe simtul visual.
Chi sao este abilitatea care ne ajuta sa urmarim miscarile adversarului, sa-I gasim golurile (punctele slabe si neprotejate, si sa le atacam simultan, in timp ce deviam atacurile.

Linia de centru si linia umerilor
Datorita posturii si garzii care se bazeaza pe piramide triunghiulare (una dintre cele mai stabile forme geomerice) avem posibilitatea de a folosi ambele brate si piciorul, fara sa ne stricam postura sau echilibru, atacand linia de centru a adversarului in acelasi timp protejandu o pe a noastra (partea frontala a corpului unde se gasesc cele mai multe puncte vulnerabile, plexuri nervoase si organe).

Fa jing
Atacul exploziv, unde e folosita forta intregului corp, nu doar cea musculara rezultand o economie de miscari si energie sporita, echilibru mai bun si forta exploziva care provoaca efect nu doar la suprafata cat si in interiorul corpului unde sunt organele interne cele mai vulnerabile.

Relaxarea fizica, mentala si respiratia
Practicarea wing chunului antreneaza si abilitatea de relaxare de eliberarea fricii, focalizare si perceptie periferica sporita precum si senzitivitate marita, cea ce aduce ca beneficiu circularea energiei interne, scaderea tensiunii sanguine, eliberarea de stress si complexe, un autocontrol, incredere in sine si vointa marita, precum si o integrare mai reusita in societate.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate