Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Vitaminele: un succes si- n cosmetica

Crampf Florentina
Domeniu : Coafura si alte activitati de infrumusetare
Meserie : Cosmetician
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cateva informatii despre vitamine

Folosirea vitaminelor in cosmetica s-a bazat pe caracterul antioxidant al unora dintre ele (de ex: caroten, vitamina C sau vitamina E). Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca vitamina E numita deasemenea si tocoferol este un antioxidant, care actioneaza in membranele eritrocitelor, iar carotenul functioneaza ca antioxidant in compartimentele hidrofobe, in care tocoferolul nu poate accede datorita solubilitatii sale.

Rolul vitaminelor in produsele biologice
Carentele vitaminice ale organismului se reflecta nefavorabil asupra epidermei si a scalpului. Asadar o lipsa a vitaminei A poate produce uscarea pielii, cornificarea peretilor glandelor sebacee, precum si caderea masiva a parului. Mentionez ca lipsa vitaminei B5 (acidul pantotenic, pantetonatul de calciu) duce la incaruntirie, iar absenta vitaminei H (biotina), duce la formarea matretii si caderea excesiva a parului, in timp ce lipsa vitaminei B6 provoaca dermatitele insotite de edeme.

Vitaminele din produsele cosmetice

Iata cateva dintre cele mai utilizate vitamine in cosmetica:
1. Vitamina C si E, precum si Carotenul sunt principalii antioxidanti;
2. Biotina creste metabolismul;
3. Pantenol reface parul;
4. Riboflavina mentine sanatatea pielii;
5. Vitamina A catifeleaza pielea si mentine elasticitatea;
6. Vitamina F (acizi grasi esentiali) hranesc epiderma.

De obicei, intrebuintarea unor vitamine in stare pura, nu este indicata deoarece abuzul poate duce la hipervitaminoza. Singurele indicate sa se foloseasca in stare naturala sunt vitaminele D, E si PP. In momentul in care vitaminele sint sintetizate de organism, nu se mai poate produce hipervitaminoza, deoarece organismul retine doar atat cat are trebuinta.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Doru Nicolae

Raspunde #1 | Doru Nicolae | 15-12-2011

Beta-carotenul este un precursor de vitamina A. Hipervitaminoza nu se poate produce decat in cazul vitaminelor liposolubile (A, D, E), cele hidrosolubile din complexul B de exemplu sau vitamina C, se pot elimina foarte usor daca sunt in exces. Iar vitamina D are nevoie de expunere la raze ultraviolete (la soare) pentru a putea fi folosita de organism. Valoarea biologica a unei vitamine este data de prezenta ei in alimente, ele ajung in organism prin hrana si de acolo pot fi folosite de organism pentru functiile specifice, prezenta lor in produse cosmetice, sampoane, balsam de par etc. este mai mult o strategie de marketing.


Maria

Raspunde #2 | Maria | 27-11-2013

Este foarte bine ca din cand in cand sa se apeleze si la vitamine insa cu masura. Este bine sa iei o perioada dupa care sa faci pauza si tot asa, mai ales in anotimpul rece, cand aportul de vitamine este scazut. Bineinteles, ca in ziua de azi, la ce alimente se gasesc pe piata, nu esti sigur nici vara de ce consumi.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate