Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Valori importante pe care sa le insuflam copiilor

Daniela Macarie
Domeniu : Activitati de servicii suport pentru invatamant
Meserie : Psiholog
Localitate : Bistrita / Bistrita-Nasaud
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce indrumari dam copiilor nostri pentru a cunoaste valorile reale ale vietii?


Secret
Sa-i invatam pe copiii nostri ca: 

- Nu au nevoie de ceva din afara lor pentru a fi fericiti, nicio persoana, niciun loc sau lucru si ca adevarata fericire se gaseste in interiorul lor! 
- Esecul este o fictiune, ca fiecare incercare este un succes si ca fiecare efort este ceea ce duce la victorie, esecul nefiind cu nimic mai putin onorabil decat succesul! 
- Sunt profund conectati cu tot ce inseamna Viata, ca sunt la fel ca toti oamenii si ca nu sunt niciodata separati de Dumnezeu! 
- Ei traiesc intr-o lume a abundentei magnifice, ca e destul pentru toata lumea si ca primesc mai mult atunci cand dau cel mai mult, nu atunci cand aduna cel mai mult! 
- Nu trebuie sa intre in competitie cu nimeni si pentru nimic si ca binecuvantarile Lui sunt revarsate asupra tuturor! 
- Nu trebuie sa isi faca griji ca s-ar putea sa nu inteleaga totul cum trebuie si ca e nevoie sa fie ei insisi, fara sa schimbe ceva pentru a “deveni mai buni”, pentru a fi vazuti perfecti si frumosi! 
- Pedepsele si consecintele nu sunt unul si acelasi lucru, ca Dumnezeu nu condamna pe cineva! 
- Nu exista conditii cand e vorba de iubire, ca niciodata nu exista pericolul de a pierde dragostea noastra sau a Lui; ca propria lor dragoste, oferita in mod neconditionat, este cel mai mare dar pe care il pot oferi ei lumii intregi! 
- A fi special nu inseamna a fi mai bun! A pretinde ca sunt superiori altora nu inseamna ca se cunosc cu adevarat si ca o mare mangaiere este atunci cand vor stii ca “drumul meu nu este mai bun; este doar un drum diferit”! 
- Nu exista ceva ce nu pot ei face, ca iluzia ignorantei poate sa fie eradicata de pe Pamant! 

Sa-i invatam nu doar prin cuvinte, ci cu fapte; nu doar din discutii, ci cu propria demonstratie! Ceea ce le facem noi copiilor nostri este baza a ceea ce vor deveni ei! A invata pe cineva nu inseamna a-l ajuta sa invete, ci a-l ajuta sa-si aminteasca! 

In momentul in care am trecut in mileniul trei, multi oameni au simtit o schimbare. Acesta este punctul cheie in declansarea schimbarii constientei globale in care fiecare din noi “jucam propriul nostru rol”. Cheia continuarii acestui moment se afla in mainile celor care fac primii pasi in viata. Daca educatia copiilor nostri va include aceste principii de viata, neamul nostru poate face saltul urias in evolutie! 

Sa construim scolile in jurul conceptelor si nu in jurul subiectelor academice, in jurul acelor concepte fundamentale, cum ar fi: constienta, daruire, libertate, cinste, responsabilitate, transparenta, exprimare deplina de sine. 

Mai presus de orice sa-i invatam cum sa traiasca (si de ce) impreuna cu iluziile si nu inauntrul lor! 

(concepte inspirate din cartea 'Comuniune cu Dumnezeu'--N.D.Walsch)

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Camelia

Raspunde #13 | Camelia | 26-05-2011

Sa fim noi, adultii modele pentru copii. Oare daca ne-am cunoaste puritatea primilor ani ai vietii, amintirea lor nu ne-ar face mai buni tot restul vietii? De aceea, fiecare dintre copiii nostri este al nostru nu numai in masura in care el este adus de noi pe lume, ci si in masura in care in care noi il pregatim, din prima zi a vietii lui. Este o datorie sacra a celor ce suntem sau devenim parinti.


Madalina Petrencu

Raspunde #14 | Madalina Petrencu | 26-05-2011

Ce grozav sa ii putem invata asa ceva! Ce bine ar fi daca as stii cum sa dau exemplele, cum sa traiesc asa, cum sa scap de "adevaruri" asimilate si deseori limitative, pentru a putea apoi sa imi cresc iberi copiii...uh, ce de mai sunt de descoperit pe-aici! :)


Vint Mariana

Raspunde #15 | Vint Mariana | 27-05-2011

Eu vreau sa mi invat copii in primul rind sa lupte pt ce isi doresc, sa fie toleranti, sa ierte...in viata te certi dar te si impaci...sa fie muncitori, bani se cistiga greu dar se cheltuie usor, sa nu faca rau la nimeni, ca ce faci la ...altul intr o zi se plateste, ii invat in primul rind...ce tie nu iti place altuia nu face...asta e deviza mea...si mai e ceva copii trebuie invatati sa fie puternici ca in viata mai sint si suferinte, mai ale cea mai grea...suferinta din dragoste...la care parinti vad ca nu se gindesc, nu se intreaba, oare copilul meu e fericit? din contra multi parinti incearca sa impuna la copii ce i ar face pe ei fericiti, daca copilul sufera din dragoste pe multi parinti ii auzi....lasa ca iti trece...cam asta as adauga.


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #16 | Narcisa - Elena Oprescu | 27-05-2011

Ce parinte bun, trebuie sa fii tu Mariana! Ii inveti bine ceea ce ii inveti pe copiii tai! Parerea mea este ca parintii, absolut toti isi doresc fericirea copiilor, poate ca nu stiu intodeauna sa arate asta sau sa-i invete exact ce trebuie dar iubirea parintilor este nemarginita, nici nu as putea concepe ca un parinte sa nu-si iubesca proprii copii sau invers.


Domnica

Raspunde #17 | Domnica | 28-05-2011

Foarte buna tema! Scriu teza de master la tema: "Dezvoltarea atitudinilor valorice la copii", asi fi nespus de bucuroasa daca asi putea sa iau legatura cu Dvs., Daniela, pentru referinte utile!


Onaga Florina

Raspunde #18 | Onaga Florina | 25-10-2011

Frumos articolul....ca sa le putem insufla copiilor valori trebuie intai sa le traim noi, cei raspunzatori de educatie: parinti, educatori, invatatori, profesori...copiii (ne)vad si asa invata!


Claudia

Raspunde #19 | Claudia | 25-11-2011

Foarte interesant articolul ... deja mi-am comandat cartea la care faci referire!


marius

Raspunde #20 | marius | 08-12-2011

Cred ca ar trebui sa fie dezbatute in media mult mai des aceste subiecte.


Vlad Domnica

Raspunde #21 | Vlad Domnica | 14-12-2011

Pentru mine a fi parinte este un lucru minunat (desi inca nu sunt), dar totoadata cred ca este si dificil. a fi parinte inseamna responsablitate. gandindu-ma la tipologiile de parinti, eu una mi-as dori sa fac parte dintre 'Parintii democratici', adica dintre acei parinti care stiu sa fie un bun prieten al copilului la nevoie, dar si sa fie autoritari cand este necesar. vreau sa imi sprijin copilul sa-si exprime opiniile, dar sa il invat sa accepte criticile cand greseste, si mai mult decat atat sa invete din greseli. cred ca este important ca in momentul in care i se aplica sanctiuni unui copil, sa se faca in asa fel, incat copilul sa nu se indoiasca nici o clipa de afectiunea fata de el- 'fac acest lucru- apli sanctiune , tocmai pentru ca il iubesc si ii vreau binele'. stiu sigur ca exista diferente de valori si intre noi, in randul oamenilor mari, astfel ca un lucru gresit privit de un parinte, poate fi vazut ca un lucru bun de un altul, prin urmare fiecare copil va fi educat in raport cu valorile familiale. Indicat este sa tratatam copilul cu respect.


Giurgiu Gheorghe

Raspunde #22 | Giurgiu Gheorghe | 19-12-2011

Perfect de acord cu cele scrise. Nu am vazut insa subliniat aspectul referitor la bani. Majoritatea parintilor ii invata pe copii, aproape fara sa constientizeze acest lucru cum se cheltuie banii. Merg cu ei la cumparaturi si le arata cum se ia de pe raft un produs si cum se plateste la casa. Daca copilul vrea o jucarie costisitoare i se spune...Nu se poate ca nu avem bani. Acest lucru il va marca pe copil pentru toata viata. Foarte putini parinti incearca sa-i invete pe copii cum se pot obtine banii. De fiecare data ti se raspunde: lasa ca va face acest lucru cand va fi mare. Si atunci va fi prea tarziu. Ati vazut persoane care au invatat sa innoate la 25-30 de ani? sau ati vazut cum invata un adult sa mearga pe bicicleta? Unii dintre ei nici atunci nu mai incearca si prefera sa gaseasca alte variante. Asa si cu copii, daca nu-i inveti de mici cum se pot obtine banii, cand ajung mari vad ca e greu si cauta alternative. De aceea in Romania nu sunt mai multi antreprenori, pentru ca trebuie sa asteptam sa treaca generatii.


3 2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate