Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Uscarea unei constructii

Ing.Madalina Ciotlaus
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum, cand si de ce?


uscator1Bucuria unui camin nou este deseori umbrita de problemele care pot sa apara din cauza umiditatii ridicate. Pe parcursul executiei, in sape, tencuieli, glet intra cantitati mari de apa care, daca nu sunt eliminate la timp, pot provoca degradari costisitoare finisajelor si pot duce la un disconfort resimtit puternic de catre beneficiar. 

Din experienta acumulata pe santiere, de pe o suprafata de 100 mp, in 2 saptamani de utilizare a dezumidificatoarelor profesionale, dintr-o constructie noua se extrag aprox. 500 litri de apa. Este o cantitate mare care nu trebuie neglijata. Uscarea sepelor, tencuielilor, gletului se desfasoara la temperaturi de cel putin 18 grade, inaintea montarii parchetului si a zugravelii, cu cate un dezumidificator profesional corect ales in functie de volumul fiecarei incaperi.

Uscarea folosind dezumidificatoarele profesionale nu este un procedeu fortat, structura constructiei neavand de suferit.

Cum functioneaza un dezumidificator?
Cu ajutorul unui ventilator incorporat, aerul umed este absorbit, trecut peste un element racit cu ajutorul agentului frigorific, unde umiditatea ingheata. Prin functia de dezghetare, apa este colectata in recipientele aparatelor sau evacuata direct la canalizare. Aerul uscat este eliberat in incapere cu 1-2 grade mai cald.

Cine beneficiaza de o locuinta uscata?
Proprietarul in primul rand, stiind ca investitia in finisaje: parchet, tapet, lavabil, mobilier etc, este justificata, constructorul care isi poate preda lucrarea la un nivel normal de umiditate si poate asigura garantia lucrarii, mesterul care poate grabi executia prin uscarea tencuielilor, gletului si sapelor.

Degradarile care pot aparea sunt cunoscute de majoritatea locatarilor: condens in exces, mucegai, probleme respiratorii la copii, deformarea parchetului, mucegairea mobilierului, aer umed greu de incalzit si greu de respirat etc.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

inano.ro

Raspunde #1 | inano.ro | 20-02-2015

Permite peretelui sa respire - SurfaPore C, solutie nanotehnologica pe baza de apa. Impermeabilizeaza si protejeaza suprafata pe care se aplica (ciment, piatra, zidarie, tencuieli etc.). Se poate folosi si in amestec pentru impermeabilizarea in profunzime a suprafetei. NU modifica aspectul initial al suprafetei.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate