Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Unde poti gasi cloud computing gratuit

Gabriel Emilian
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cautati cloud computing gratuit? Deja l-ati gasit!


cloud-computing-gratuitNoul 'Buzz' din internet este 'Cloud Computing'. Este peste tot! Chiar si cea mai recenta versiune de Ubuntu ofera caracteristici pentru cloud computing. Nu vom scapa de el! 

Deci, ce este cloud computing-ul?
Practic, cloud computing-ul reprezinta un ansamblu de servicii virtuale de calcul care sunt gazduite in internet. Cloud computing poate varia de la site-ul web hosting, de la gazduire servicii Microsoft Exchange, solutii de backup online, servere virtuale pentru a numi doar cateva.
Ei bine m-am intrebat daca a exista cloud computing gratuit.
Stiu ca Amazon ofera cloud computing-ul cu produsul lor EC2, dar nu este gratuit. Adevarat ca nu este teribil de scump, dar fie si asa, nu este gratuit.

Un alt nume in piata de calculator este GoGrid, dar din nou nu este gratuit. Ambele aceste servere va permit sa pay-as-you-go si va permite sa creati on-the-fly cazuri de ambele servere Windows si servere Linux. Cum am spus inainte, desi nu va solicita prea mult bugetul .... Nu este gratuit!

Dar am vesti bune pentru tine!
Am gasit un serviciu gratuit de cloud computing! Serviciu este numit icloud.

E adevarat, face ceva dar nu multe, doar e gratis. In acest caz, nu ofera servicii de server. Nu puteti, de exemplu, sa setati un server web on-the-fly sau ceva de genul asta. De asemenea, nu puteti selecta un sistem de operare la alegere. Ti se ofera 'icloud OS' (Bazat pe Linux). De asemenea, nu are optiunea de a instala mai multe aplicatii, le folosesti doar pe cele predefinite.

Acestea fiind spuse, acest serviciu este destul de interesant. Ai 3GB stocare de tip 'cloud' pentru documentele importante pe care le puteti accesa de oriunde exista o conexiune la internet cu un browser web. 

Ai, de asemenea, o suita completa de aplicatii de birou, browser web (un alt mod de Websense), instant messenger, cititorul de fluxuri RSS si cateva alte aplicatii de baza de calcul care s-ar putea gasi pe un computer desktop standard. Puteti spune ca este un Google docs cu chat si alte aplicatii, dar nu este chiar asa.

Potentialul real al Cloud Computing consta in faptul ca toata puterea de procesare se realizeaza pe un alt calculator, deci cu o conexiune decenta la internet, puteti obtine puterea de calcul masiva pe computerul vechi. 

Pentru procesare de text nu e chiar nimic, dar viitorul se poate afla in jocuri de tip cloud. Imaginati-va posibilitatea de a juca cele mai moderne jocuri care necesita in mod normal computere puternice. In felul asta nu o sa-ti mai arunci computerul odata la cativa ani.

Toate aceste lucruri pot fi accesate prin mediul tau virtual situat la http://os.icloud.com. Pentru a va inscrie pentru acest serviciu, vizitati iCloud.com si inregistrati-va pentru un cont gratuit si mai departe puteti continua singuri.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate