Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Un consultant in comunicare - profil in 5 tuse

Andreea Popescu
Domeniu : Fabricarea de instrumente si dispozitive pentru ma...
Meserie : Specialist in relatii publice
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum trebuie sa fie un consultant in comunicare?


42-15660108 In primul rand, trebuie sa fie curios. Sa aiba cultura generala si sa fie convins ca, oricat stie, nu e niciodata suficient. Sa inteleaga ca nu ajunge sa cunoasca foarte bine o anume industrie, ci trebuie sa poata jongla tot timpul cu notiuni economice, financiare si tehnologice. Astfel, va capata acea privire de ansamblu care il va face un excelent profesionist, indiferent de clientul sau de industria cu/in care lucreaza.

In al doilea rand, el trebuie sa aiba rabdare. Rabdare sa inteleaga si apoi sa „traduca” informatia in diferite limbaje si pentru diferite medii. La rabdare, as adauga un oarece simt al ordinii, ideal pentru a-si pastra mintea limpede si a-si respecta scrupulos agenda.

In al treilea rand, sa stie sa scrie. Nu literatura, ci texte clare, la obiect. Nu inseamna ca nu trebuie sa fie creativ! Dimpotriva, fara un pic de imaginatie, priceperea la scris nu e la fel de productiva. Pe langa scrisul ca atare, mai are nevoie de notiunea de relevanta si cea de valoare de informatie. Echilibrul dintre aceste ingrediente se va calibra in timp.

In al patrulea rand, dar nici pe departe ultimul, sa fie pasionat de ceea ce face. Fara a impune un standard – in fond, fiecare are propriul ritm de viata – cu toate calitatile de mai sus si un plus de ambitie pentru a-si depasi propriile limite, exista foarte multe sanse sa se indragosteasca iremediabil de relatiile publice.

In al cincea rand, trebuie sa stie sa lucreze cu programe de editare de text, de tabele si de prezentari – vor fi folosite din plin, in fiecare zi, deci sunt vitale.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Andreea

Raspunde #1 | Andreea | 02-09-2009

foarte interesant articolul.


romu

Raspunde #2 | romu | 02-09-2009

Bun meserie. Se vorbeste mult, se platesc bani grei in multinationale, in zona corporatista pentru ca oamenii sa invete sa comunice intre ei, sa relationeze, sa socializeze.

Mallecourt Lionel

Raspunde #2-1 | Mallecourt Lionel | 02-09-2009

Si nu numai, Romu....:)...Un bun consultant in comunicare poate sa ajute o firma in doua domenii, comunicare externa unde va trebui sa invete firma sa se valorizeze vis a vis de publicul sau extern si comunicare interna unde va trebuie sa invete firma sa creeze o mai bun coeziune si adeziune a publicului sau intern (adica angajatii). E un job foarte interesant pentru cine e pasionat de aceste doua obiective fundamentale in meseria asta.

Alexandra

Raspunde #2-1-1 | Alexandra | 11-11-2009

Da, corect, ajuta firma dar in conditiile in care angajatorul, care nu are cunostinte aprofundate in domeniu nu se implica in munca consultantului in comunicare. Parerea mea este, ca fiecare angajat trebuie lasat sa-si practice meseria singur pentru care a fost angajat.
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate