Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Transpiratia, celulita si slabitul

Vilcan Simona
Domeniu : Activitati de intretinere corporala
Meserie : instructor de fitness
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Mitul 'cu cat transpir mai mult, cu atat slabesc mai mult'

921994006804883.jpgAm intalnit foare multe persoane care, venind la sala de sport si depunand efort fizic, se simteau dezamagite de faptul ca nu transpira, deci nu vor slabi. Toata aceasta idee  nu este, de fapt, decat un mit. Scaderea in greutate se produce atunci cand depunem efort fizic, deci ardem calorii, si nu depinde de cantitatea de apa eliminata de organism prin transpiratie.

Asadar, impachetarile cu folie si costumele speciale de neopren (cu efect de sauna) nu fac altceva decat sa determine eliminarea excesului de apa din organism, cu pierderea catorva kilograme care vor puse la loc odata ce veti bea din nou apa. Transpiratia excesiva, fortata, nu este sanatoasa. Organismul transpira atat cat simte nevoia in timpul efortului fizic, reusind astfel sa patreze o temperatura normala in corp. Deci se elimina apa din corp si nu grasimea.

Tot confuza este si ideea conform careia cantitatea de transpiratie indica faptul ca s-au ars mai multe calorii. Unele persoane, chiar si atunci cand depun efort fizic intens, transpira foarte putin. Asta nu inseamna ca ele nu depun destul efort sau ca in organism nu se creeaza nici o reactie ca urmare a efortului depus. Explicatia logica a scaderii in greutate ar fi urmatoarea: muschii genereaza caldura in momentul in care sunt solicitati, efortul fizic determina arderea caloriilor, trempratura organismului creste si apare traspiratia cu rol de termoreglare. Astfel, se va scadea in greutate pentru ca au fost arse calorii si nu pentru ca s-a pierdut pt moment o cantitate de apa din organism. Intre transpiratia aparuta ca urmare a efortului fizic si arderea caloriilor nu exista o legatura directa.

La ce ajuta, totusi, transpiratia si impachetarile cu folie din timpul exercitiilor fizice?


Excesul ponderal si celulita au legatura cu retentia de apa din organism. Acest lucru inseamna ca sunt persoane care datorita alimentatiei necorespunzatoare si a stilului de viata sedentar au ajuns sa aiba retineri mari de apa in organism. Explicatia stiintifica vorbeste despre ingreunarea circulatiei sangelui si un drenaj limfatic defectuos ca urmare a lipsei activitatilor fizice. Astfel organismul nu mai este capabil sa elimine excesul de apa si toxinele acumulate si le depoziteaza sub forma celulitei.

Acolo unde retentia de apa este foarte mare, impachetarile anticelulitice sunt binevenite, insa ele nu ajuta la slabire, ci doar la imbunatatirea urmatoarelor aspecte:
- circulatia sangelui este imbunatatita si astfel toxinele superficiale acumulate si excesul de lichid din tesuturile adipoase sunt eliminate;
- portiunile pufoase ale pielii sunt netezite, textura ei fiind imbunatatita.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Corina

Raspunde #1 | Corina | 16-08-2013

Buna ziua! Citisem undeva ca daca bei apa rece acest lucru te ajuta la slabit. Este adevarat? Cam greu de crezut, nu?

Vilcan Simona

Raspunde #1-1 | Vilcan Simona | 16-08-2013

Buna ziua! Si eu am citit acest lucru. Este adevarat intr-o oarecare masura dar cantitatea de calorii pierdute nu e chiar asa de mare incat sa te poti baza pe acest lucru sa slabesti. Corpul ca sa aduca apa rece la temperatura corpului foloseste cateva calorii. Daca bei apa sa zicem cu o temperatura de 0 grade atunci corpul tau va utiliza cate o calorie pentru fiecare grad in plus cu care incalzeste apa. Temperatura la care se ajunge este de 37 (temp corpului). Daca e sa facem calculul pt 2l de apa de 0 grade....37*2000=74 000 de calorii....insemnand 74 kcal...Numai bine, Simona VilcanIrina

Raspunde #2 | Irina | 16-08-2013

Pai cu informatia asta se vand foarte multe servicii de impachetari si diferite creme care te fac sa slabesti ca prin minune! Unele femei au impresia ca daca se duc la salon si isi fac o impachetare gata au slabit nu stiu cate kg. Impachetarile au si ere rostul lor, nu zic ca nu dar nimeni n-o slabeasca de la o impachetare. Ar fi bine sa citeasca mai multa lume articolul asta! Numai bine


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate