Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Structuri de baza ale comunicarii interne

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Comunicarea in organizatie


comunicarii-interneComunicarea poate fi abordata in sens ierarhic superior si inferior.

Comunicarea cu subordonatii

1. Asigura-te ca fiecare angajat primeste o copie a planului strategic, care include misiunea organizatiei, viziune, sistem de valori, obiective strategice si strategii in privinta felului cum vor fi atinse acele obiective.
2. Asigura-te ca fiecare angajat primeste un manual al angajatului care contine politicile de personal la zi.
3. Dezvolta-ti un set de proceduri de baza pentru felul cum sunt efectuate sarcinile de rutina si include-le in manualul standard de operatiuni.
4. Asigura-te ca fiecare angajat dipune de o copie a fisei postului si a structurii organizatorice a companiei.
5. Tine regulat sedinte de management (cel putin la fiecare doua saptamani), chiar daca nu e nimic urgent de anuntat. Daca tii sedinte numai cand crezi ca este ceva de anuntat, atunci comunicarea va aparea numai cand ai ceva de spus. Ca urmare, comunicarea va fi numai intr-un singur sens si organizatia va suferi. Tine sedinte oricum, chiar daca numai ca sa stabilesti si sa afirmi ca nu exista nimic urgent in agenda.
6. Tine sedinte cu intreg personalul in fiecare luna ca sa informezi cum decurg lucrurile in cadrul organizatiei, realizari majore, preocupari, anunturi despre personal etc.
7. Liderii si managerii ar trebui sa aiba contact fata in fata cu angajatii cel putin o data pe saptamana. Chiar daca organizatia are peste 20 de angajati (destul de mult pentru o asociatie nonprofit), conducerea ar trebui sa dea un tur prin firma din cand in cand.
8. Tine regulat sedinte pentru a sarbatori realizarile majore. Aceasta ajuta angajatii sa isi dea seama de ceea ce este important, le da un sens si o implinire.
9. Asigura-te ca toti angajatii primesc revizuiri anuale ale performantelor, incluzand obiectivele lor pentru anul respectiv, actualizarea fiselor de post, realizari, ce trebuie imbunatatit in activitatea lor si strategii pentru a ajuta angajatul sa realizeze imbunatatirile cerute. Daca asociatia nonprofit are destule resurse (o preocupare realista), dezvolta un plan al carierei cu angajatul, de asemenea.

Comunicarea cu superiorii

comunicarii-interne-11. Asigura-te ca toti angajatii fac raportari regulate catre supervizorii lor. Include o sectiune cu ceea ce au facut saptamana trecuta, ce vor face saptamana viitoare si orice actiuni sau probleme au de adresat.
2.Asigura-te ca toti supervizorii se intalnesc cu fiecare angajat cel putin o data pe luna ca sa discute cum decurge activitatea lor si sa auda preocuparile curente ale acestuia etc. Chiar daca intalnirea este mai mult o flecareala, se cultiva o relatie importanta intre supervizor si angajat.
3. Foloseste-te de intalnirile conducerii si cu personalul pentru a solicita feedback. O masa rotunda te ajuta sa auzi fiecare persoana.
4. Actioneaza asupra feedback-ului primit de la ceilalti. Noteaza-l. Revino la el – chiar daca numai ca sa spui ca nu poti face nimic in legatura cu problema semnalata sau sugestia, etc.
5. Respecta legaturile intre colegi. Este probabil una din formele cele mai des intalnite si de incredere forme de comunicare. „Miscarile” importante in cadrul organizatiei apar de obicei prima data cand angajatii se simt in siguranta sa isi impartaseasca sentimentele si opiniile cu colegii.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 05-12-2010

Am sa scriu cateva lucruri care tin tot de comunicare, privita sub diverse aspecte! 1- tot comunicare se numeste si daca intr-o maniera indirecta motivezi angajatii prin laude, cum ar fi acordarea meritelor de "angajatul lunii" . Este deja practicata in Occident, in special in SUA. Lipeste afise cu cel mai merituos angajat al lunii. Functioneza! Oamenii observa ca sunt luati in seama si apreciati ! Acest aspect tine de motivare dar intra si sub incidenta comunicarii.Practic ii spui omului ca-l apreciezi si o spui tuturor, nu? - o alta idee, distractiva dealtfel pe care mi-a furnizat-o un coleg de lucru in cadrul unei companii( unde sedintele erau de multe ori un esec, informatia venea de sus in jos si oricum lucrurilor nu li se spunea niciodata pe nume) a fost formalizarea "barfei" prin intranet. Se vorbea de un program informatic in care fiecare in mod anonim sa intre si sa-si spuna nemultumirile legate de firma. Sa fie totul pe fata sa nu ne mai jucam de-a v-ati ascunselea...este f ingenioasa ideea, trebuie sa recunosc...eu una, indiferent cate controverse ar starni, as aplica-o! Sa stiu in ce ape ma scald, diplomatia este necesara bineinteles, dar scurgerea de informatii este si ea daunatoare. Ca manager mi-as dori sa stiu tot ce misca in organizatia mea!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate