Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Sistemul de termoizolare

Cristian Dumitru
Domeniu : Alte lucrari de finisare
Meserie : Zugrav, vopsitor
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Realizarea unei bune izolari si aplicarea placa de polistiren


sistemul-de-termoizolareO constructie moderna si de foarte buna calitate presupune folosirea unor materiale corespunzatoare, termoizolarea peretilor, termo si hidroizolarea terasei si fundatiei, aplicarea lor cu pricepere. O astfel de constructie, pe langa eficacitatea si durabilitatea foarte mari, va asigura ulterior un consum redus de energie. Umezeala provenita din apa pluviala patrunde in soclu si in peretii exteriori. 

Pentru realizarea unei bune izolari a peretilor trebuie urmati pasii urmatori:
1. Se curata tencuiala veche pina la caramida, apoi se curata si rosturile caramizilor, pentru o mai buna aderenta.
2. Pe suprafata astfel pregatita se aplica un sprit - amorsa de ciment care se lasa sa se usuce corespunzator, 1-2 zile. Daca sint caramizi lipsa sau rupte acestea se inlocuiesc,inainte de aplicarea laptelui de ciment (NOTA: laptele de ciment trebuie sa fie aplicat uniform in asa fel incit sa acoperea integral toata suprafata peretelui).
3. Dupa uscarea laptelui de ciment se pune un rind de plasa de buzau, pe toata suprafata peretelui (aici aveti varianta a doua rinduri pentru o mai buna duritate si rezistenta a a tencuielii).
4. Dupa ce plasa de sirma a fost asezata, veti da gauri in perete pe orizontala, verticala si diagonala, la o distanta de 1 m, apoi veti introduce bare de fier beton de 8 cu ancora chimica (NOTA: gaurile le puteti da pe orice segment doriti, fiind de ajuns doar o varianta).
5. Se va aplica un strat de nisip si ciment (sapa) pana se acopera in totalitate plasa si barele de fier.
6. Dupa un interval de aproximativ trei zile puteti aplica o tencuiala normala (bazata pe aditivi pentru tencuit: tenco sau multibat, iar pentru o mai buna rezistenta adaugati si 5% ciment) pentru netezirea peretilor, astfel reducand risipa de material de placat.
7. Urmeaza aplicarea termoizolarii cu polistiren extrudat sau polistiren expandat grafitat. 

Cum se aplica placa de polistiren?
• Suprafete plane: Materialul de placat se va aplica pe toata suprafata placii.
• Suprafete inclinate: materialul de placat se va aplica pe toata aria placii, la marginea ei, apoi se vor aplica cateva puncte la mijlocul placii.
• Eficienta termoizolatiei cu polistiren, durabilitatea acesteia si aspectul ei final, sunt punctele cheie de care trebuie tinut cont la realizarea unei astfel de termoizolatii. O aplicare incorecta a polistirenului poate reduce eficacitatea termoizolatiei si poate influenta in mod vizibil aspectul final. 

De asemenea, trebuie tinut cont ca, la colturile cladirii, polistirenul trebuie imbinat exact ca si la pereti, adica in sistem zidarie-tesut, pentru a impiedica posibilitatea aparitiei fisurii. Armarea sistemului de termoizolare este importante pentru ca se obtine o suprafata elastica rezistenta la impacturi mecanice si a aparitiei fisurilor.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate