Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Sfaturi pentru vinderea fotografiilor pe Internet

Clinciu Dragos
Domeniu : Activitati fotografice
Meserie : Fotograf
Localitate : Constanta / Constanta
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O activitate la indemana tuturor

 

644532083198714.jpgCastigarea unor sume de bani pe Internet are loc in mod concret prin intermediul platformelor web, specializate in vanzarea fotografiilor online. Student, femeie sau barbat casatorit, sau salariat doritor de un supliment de venit, pot avea acces la aceste servicii in egala masura ca si profesionistii. Totusi, calitatea fotografiilor este verificata cu meticulozitate de moderatori.

 

Ce putem fotografia?

 

Nu este necesara deplasarea in tinuturi indepartate pentru vanzarea fotografiilor online. Peisajele, persoanele, situatiile, obiectele pot fi fotografiate in orice moment si sunt accesibile tuturor.

 

Clientii platformelor de internet sunt adesea profesionisti sau bloggeri experimentati, in cautare de fotografii pentru a-si ilustra articolele sau pagina de home.

 

Obiectele si situatiile de toate zilele sunt la mare cautare in randul clientilor prezenti pe toate platformele. De exemplu, un ziar asezat langa o ceasca de cafea, intr-o ambianta generala neutra (tonuri foarte deschise) sau tematica (mic dejun la tara).

 

Care sunt limitele?

 

Vanzarea fotografiilor online are totusi anumite limite. Prin fotografierea persoanelor, detinatorul trebuie sa obtina aprobarea lor scrisa si semnata pentru difuzarea si vanzarea lor online. Acelasi lucru este valabil pentru monumente, pentru care autorizatia este, de asemenea, obligatorie.

 

Astfel, a incepe prin fotografierea de animale, peisaje si obiecte este suficient pentru a trece primele teste pe o platforma in scopul de a vinde fotografiile online.

 

Gasirea unui bun aparat

 

In calitate de debutant in fotografie, aparatul nu este neaparat echipa cu un zoom puternic sau cu mod continuu. Scopul nu este de a investi intr-un aparat costisitor din prima, inainte chiar de a incepe vanzarea fotografiilor online.

 

Daca aparatul foto nu este foarte performant, trebuie sa vizati acele tipuri de fotografii care sunt mai reusite. Este vorba de formatul peisaj, portret, in miscare, de noapte?

 

Dupa cateva teste asupra aparatului, va trebui sa le selectionati pe cele mai bune si sa le tratati cu ajutorul unui soft de editare a fotografiilor pentru a le imbunatati calitatea inainte de a le prezenta.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Dirnea Cristina

Raspunde #1 | Dirnea Cristina | 23-05-2015

Bine punctat Dragos! legat de limitele, da, daca in fotografii apar persoane trebuie sa ai acordul SEMNAT al acestora pentru a putea urca poza pe site-urile acestea. Este un formular standard numit “Model Release Form” pe care trebuie sa-l descarci de pe net si apoi sa-l printezi, semnezi, scanezi si trimiti! Cu stima, Cristina


Laurentiu Ganea

Raspunde #2 | Laurentiu Ganea | 23-05-2015

Unde sa imi vand fotografiile online? Care sunt siturile? Merci.

Clinciu Dragos

Raspunde #2-1 | Clinciu Dragos | 23-05-2015

Iata lista cu site-urile serioase unde poti sa-ti vinzi fotografiile online: Shutterstock.com; iStockphoto.com; Fotolia.com; 123rf.com; BigStockPhoto.com; The3Dstudio.com; Dreamstime.com; Crestock.com; PhotoStockPlus.com; CanStockPhoto.com. Aceste site-uri sunt gratuite, nu cer bani pentru inregistrare! Altele cer o taxa pentru a iti posta “spre vanzare” fotografiile.Gabi Rosca

Raspunde #3 | Gabi Rosca | 23-05-2015

Atentie! unele site-uri o sa te intrebe daca vrei sa vinzi “in exclusivitate”. Adica fotografia/ fotografiile sa nu se regaseasca si pe alte site-uri. In acest caz primesti un procent mai mare, insa recomand postarea pozelor pe mai multe site-uri.


Raul Tudor

Raspunde #4 | Raul Tudor | 23-05-2015

Corect! ca sa vinzi fotografii online iti trebuie aparat foto decent, imaginatie, un mic soft de editare foto si acces la internet. Succes!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate