Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Sfaturi dresaj caini

Ghemulet Georgiana
Domeniu : Activitati veterinare
Meserie : Medic veterinar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Dreseaza-ti singur cainele

Cainii sunt fiinte sociale ca si noi omenii facand parte din familia noastra. Dar pentru a trai impreuna trebuie stabilite niste reguli, mai exact sa invatam sa devenim liderul cainelui nostru. Cum nu toti ne permitem un program profesional de dresaj o sa va dau cateva sfaturi care sa va ajute in stabilirea unei relatii cat mai armonioase cu animalul dumneavoastra de companie.

- Cainii tineri sunt cei mai receptivi daca li se arata ca regulile sunt in interesul lor si cel mai bine simt dominanta prin observatie.

- Tot timpul un adultul familiei trebuie sa se impuna in fata cainelui si cel mai bun mod prin care o poate face este non verbal prin simpla atitudine.

- Pentru a capta atentia cainelui dumneavoastra el trebuie initial recompensat cu jucarii sau hrana pentru a renunta la activitatea lui si a asculta comenzile dumneavoastra.

- Daca animalul dumneavoastra v-a suparat cand il pedepsiti nu ii rostiti niciodata numele deoarece vrem ca numele lui sa fie asociat cu ceva placut.

- Cainii iubesc sa fie in centrul atentiei dar nu intodeauna cand cer afectiune trebuie sa le-o oferim deoarece vor intelege ca ei sunt liderii.

- Trebuie uneori sa ii ignoram si programul de joaca si mangaieri sa fie stabilit cand vrem noi nu cand vor ei.

- Liderul controleaza si programul de hrana iar controlul ratiei si a orelor de hrana va vor intari pozitia de lider. Cainele nu trebuie sa aiba hrana la discretie ci doar de 2-3 ori pe zi de preferat la aceleasi ore.

- Tot noi trebuie sa stabilim si reguli de politete, cand avem musafiri cainele va astepta in pozitia sezi/asteapta pana ce acestia sunt invitati in casa.

- Programul de joaca trebuie controlat si el, jucariile nu vor fi lasate la discretie iar joaca va incepe si se va termina cand doreste liderul.

- Pentru a va intari pozitia in relatie cu animalutul dumneavoastra trebuie aplicate reguli si pentru spatiul de odihna, daca cainelui i se permite accesul in pat sau pe canapea trebuie sa il invatati sa va respecte deciziile si sa asculte atunci cand vreti sa il dati jos.

- Timpul pe care il alocati educatiei cainelui va avea beneficii pe viitor pentru tot restul vieti animalului.

- Niciodata nu lucrati cu cainele daca sunteti nervos sau suparat.

- Trebuie sa fiti ferm dar niciodata dur, sa fiti constant, rabdator si veti deveni un bun lider pentru cainele dumneavoastra.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate