Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Semnele menopauzei

Butoiu Florina
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Medic de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Care sunt reactiile organismului inainte de menopauza?

893423060104144.jpgMenopauza se instaleaza, de obicei, la femeile cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani, iar diagnosticul ei clinic se bazeaza in special pe numarul total al menstrelor avute timp de un an. Atunci cand au ajuns la aceasta perioada, femeile inceteaza sa mai aiba menstruatie si implicit nu mai pot face copii. 

Menopauza nu trebuie perceputa ca pe o boala, ci este un fenomen fiziologic care apare odata cu inaintarea in varsta, cand relatia dintre ovare si creier (care influenteaza producerea hormonilor) incepe sa se deterioreze. O femeie, poate simti insa, anumite schimbari in organismul ei, atunci cand se apropie de menopauza.


La inceput, in perioada de premenopauza, undeva in jurul varstei de 40 de ani, ciclul menstrual devine neregulat. Cu timpul,data cu incetarea treptata a activitatii ovariene, el se rareste din ce in ce mai tare pana ce dispare in totalitate. 

Tot in perioada de premenopauza isi fac aparitia si “valurile de caldura”, denumite bufeuri, care au o durata cuprinsa intre 30 de secunde si 5 minute. Aceasta senzatie, insa nu se opreste odata cu aparitia menopauzei, ci poate persista intre 1 si 5 ani dupa incetarea menstrelor.

Aparitia menopauzei nu este influentata de numarul de sarcini, de pilulele contraceptive sau de varsta la care a aparut prima menstruatie.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

angelica Valentina Brezeanu

Raspunde #1 | angelica Valentina Brezeanu | 02-09-2013

Varsta care ati indicat-o cred ca nu este batuta in cuie, cazul meu (57 ani). Pilozitatea este o cauza a premenopauzei sau menopauzei? Insomia este tot o cauza a menopauzei?

Butoiu Florina

Raspunde #1-1 | Butoiu Florina | 13-09-2013

Pilozitatea creste treptat incepand cu premenopauza si continuand cu menopauza, dar este caracteristica menopauzei. Si insomnia poate fi datorata menopauzei daca nu aveti alte motive pentru acest lucru. Pentru a primi raspunsuri mai exacte si specifice starii dvs va sfatuiesc sa faceti o vizita la medicul ginecolog. Multa sanatate!Gina I.

Raspunde #2 | Gina I. | 13-09-2013

Buna ziua! Am 48 ani. Am implinit 1 an si 8 luni de cand nu mai am menstra. La controlul ginecologic mi s-a pus diagnostic premenopauza si dupa ecografie am atrofiere ale organelor genitale, endometru liniar. Am avut pana de curand toate simptomele menopauzei dar de o vreme nu mai am nimic, doar lipsa menstrei, in rest toate bune...Este posibil sa mai fiu fertila, sa imi revina menstra? Am intrat la menopauza? Ce credeti ca se intampla?

Butoiu Florina

Raspunde #2-1 | Butoiu Florina | 13-09-2013

Buna ziua! La fel ca si doamnei de mai sus trebuie sa va spun ca examinarea efectiva a unui medic ginecolog, care o sa va faca anumite analize hormonale, o sa va raspunda la intrebarea dvs. Atunci veti stii sigur daca mai sunteti fertila sau nu si ce trebuie sa faceti in continuare si la ce sa va asteptati. Numai bine, Dr. Butoiu FlorinaSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate