Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Selectarea viitorilor angajati

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum gasesti angajatul potrivit

581868264122194.jpgDaca unul dintre angajati a plecat sau pur si simplu infiintezi un nou post sau o noua firma,  este clar ca va trebui sa pornesti in cautarea omului potrivit. A-l gasi pe cel mai bun poate fi, insa, o sarcina care sa iti dea mari batai de cap, insa depinde de tine cum gestionezi acest proces de recrutare si selectie.

Pentru inceput stabileste-ti clar ce abilitati ar trebui sa aibe noul angajat pentru a rezolva sarcinile dorite de tine. Toate detaliile, incepand de la abilitati si pana la sarcini le vei nota, astfel incat sa poti arunca ulterior o privire asupra lor si sa le ajustezi conform asteptarilor tale. Pe o hartie ar trebui sa iti notezi si detaliile privind oferata de angajare: tipul postului, salariul, beneficiile, programul de lucru, detaliile legate de concediu si orice altceva consideri a fi important.

In privinta salariului ar trebui sa analizezi piata inainte de a stabili limitele salariale pe care ti le permiti. In orice caz, nu se preteaza sa promiti mai mult de cat poti oferi, pentru ca vei pierde angajatul respectiv si va trebui sa incepi un nou proces de recrutare si selectie, care iti poate aduce nu doar pierderi de timp ci si de bani.

Daca simti ca nu te poti descurca intru totul singur, apeleaza la o firma de recrutare, care te poate ajuta sa construiesti un anunt pertinent, sa alegi candidatii sau chiar sa intocmesti un manual menit sa-i ajute pe noii veniti in firma. In cazul in care vei scrie singur anuntul de recrutare, acorda atentie tuturor detaliilor, astfel incat sa nu ai parte de candidaturi inadecvate.

Dupa ce ai stabilit aceste lucruri, indreapta-ti atentia catre publicarea lui. Mai intai, insa, ai putea sa iti instiintezi angajatii de postul disponibil, in cazul in care printre ei s-ar putea gasi doritori. Apoi poti apela la ziare locale pentru oameni cu aptitudini generaliste sau la reviste targetate pentru cei specializati pe un anumit domeniu. Targurile de job-uri ar putea fi o alternativa buna de luat in calcul.

Dupa etapa de recrutare, selectia necesita multa concentrare si bataie de cap. De preferat este sa acorzi importanta tuturor detaliilor care te-ar putea feri de un angajat nepotrivit. Astfel investigheaza-le calificarea, aptitudinile, atitudinea fata de profesia ce urmeaza sa o faca si experienta acumulata pana in momentul interviului. Ai mai putea verifica si istoricul lor sau daca detin cateva referinte. Chiar si un examen medical nu ar strica.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Ioana

Raspunde #1 | Ioana | 13-02-2013

Examenul medical este oricum obligatoriu si se pune in dosarul angajatului. Este unul din documentele care sunt cerute de inspectorii de la ITM asa ca nu ar trebui sarit acest pas.

Dragomir Iolanda

Raspunde #1-1 | Dragomir Iolanda | 14-02-2013

Lipsa examenului medical inaintea angajarii atrage nulitatea contractuluui conform Art. 27 Codul Muncii al.,1 si 2Laurentiu

Raspunde #2 | Laurentiu | 13-02-2013

Pe piata muncii acum sunt multi oameni buni care asteapta sa fie angajati. Teoretic nu ar trebui sa fie asa greu sa gasesti pe cineva capabil. Acum depinde foarte mult ce iti doresti, un om cu experienta, un om pe care sa il formezi...pe langa toate formatele de cv-uri existente, de la cel europass pana la cele de pe site-urile de recutare sunt multe informatii pe care le poti colecta despre potentialii angajati de pe internet. Exemple ar fi facebook, bloguri, linkedin...

Daniela Avrig

Raspunde #2-1 | Daniela Avrig | 13-02-2013

Din cate am vazut si acest site ofera posibilitatea oamenilor de a se face remarcati ca profesionisti. Asa ca ai dreptate, exista informatii despre noi peste tot. Sa ne facem remarcati este din ce in ce mai usor, trebuie doar sa profitam si sa fim constienti ca acum orice plus poate fi determinant.Savilla Oto

Raspunde #3 | Savilla Oto | 29-03-2013

In foarte mare masura depinde si de postul ramas vacant, daca este un post cheie sau unul de muncitor necalificat. Procesul de recrutare inseamna foarte mult timp pierdut mai ales cand vrei sa gasesti canditatul ideal. O spun din proprie experienta sustinand sute de interviuri iar procentajul din care poti sa alegi candidatul ideal este descurajator. Nici firmele de recrutare nu este o solutie ideala. Sfatul meu este sa desemnati o persoana din cadrul firmei care sa se ocupe de recrutare, iar persoana aleasa sa fie angajata pe o perioada determinata pentru a vedea de ce este in stare.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate