Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Securizarea usilor

Cojocaru Nicolae
Domeniu : Lucrari de constructii a altor proiecte inginerest...
Meserie : Inginer constructii civile, industriale si agricol...
Localitate : Cluj Napoca / Cluj
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sisteme menite sa te fereasca de hoti

503086627024567.jpgIndiferent daca stai la casa sau la bloc ai nevoie sa iti asiguri locuinta cat mai bine impotriva hotilor. Insa, intre evolutia sistemelor antiefractie si ingeniozitatea infractorilor se duce o lupta permanenta, cei din urma nelasandu-se intimidati de modalitatile noi de protectie.

Daca in cazul ferestrelor se apeleaza la  obloane dotate cu sistem antiefractie sau la gratii protectoare, in cazul usilor posibilitatile de protectie si detaliie care trebuie luate in calcul sunt mai numeroase.

Orice punct slab determina o vulnerabilizare a sistemului de protectie pentru intreaga locuinta. De aceea trebuie sa priviti securizarea locuintei in ansamblu, luand in calcul ferestrele, usile (de la intrare, garaj sau beci), gurile de aerisire etc.

Atunci cand aveti in plan securizarea usii, nu trebuie sa acordati atentie doar calitatii si grosimii materialului din care este ea confectionata, ci important este si felul in care a fost sudata si zidita. Pe langa aceste aspecte, mai conteaza si balamalele sau incuietoarea, care trebuie sa fie neaparat foarte solide.

Cum actioneaza hotii? Ei scaneaza locuinta si pandesc acele locuri vulnerabile. In cazul in care nu le atrage nimic atentia in mod special, interesul lor se indreapta catre usi. Infractorul poate alege sa le deschisa cu un speraclu sau sa forteze cilindrii ori butucii incuietorii. Sunt cazuri in care usa este supusa fortei, de aceea ea trebuie sa fie foarte bine prinsa in cadru si zidita.

Iata ce puteti face ca sa va asigurati ca locuinta dumneavoastra este securizata corespunzator:

1. Alegeti-va o usa blindata sau apelati la cineva specializat sa o blindeze pe cea actuala. Altfel spus aveti nevoie de o usa cu mai multe zavoare, cu tamplarie metalica proprie si cu balamale ranforsate. Balamalele ranforsate sunt dotate cu stifturi sau tije fixate in cantul usii, imediat sub fiecare balama, ce nu permit ca usa sa fie scoasa pe verticala.

2. Pentru un plus de siguranta, puteti monta pe suprafata exterioara dintre cadru si usa corniere metalice in forma de 'L'. Le puteti fixa cu suruburi pe fata interioara a usii. Aceste corniere au menirea de a impiedica infractorul sa introduca orice obiect care sa aibe rol de parghie intre cadru si usa.

3. Orientati-va dupa incuietorile cu mai multe zavoare sau dupa cele cu sistem de inchidere lateral si vertical. Puteti opta chiar si pentru acele zavoare care au certificat de securitate si a caror chei sunt foarte greu sau chiar imposibil de duplicat.

4. Tot pentru siguranta dumneavoastra mai puteti adauga usii si cateva accesorii, precum lantul de siguranta si zavorul.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Halangau Adrian

Raspunde #1 | Halangau Adrian | 06-06-2014

"Orientati-va dupa incuietorile cu mai multe zavoare" bun sfat! Eu am o usa care se inchide automat, insa daca nu este incuiata poate fi deschisa foarte simplu cu un card. Plus ca nu trebuie sa fii hot ca sa faci asta, este o chestie foarte simpla care o poate face orice are un card.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate