Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Scrisoarea de intentie II

Alexandra Micu
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Modele de scrisoare de intentie


scrisoareAsa cum am promis in primul articol cu acelasi titlu, mai jos veti gasi inca 2 modele de scrisoare de intentie, unul mai sobru, iar unul potrivit pentru o pozitie manageriala. Bineinteles ca sunt doar modele orientative, le puteti adapta si personaliza in functie de experienta dvs.

Model 2:
Acest model de scrisoare de intentie este recomandat mai ales in mediile formale, cum ar fi banci si companii de stat sau pentru joburi cu un mare grad de responsabilitate si seriozitate.
Stimate Domnule/Doamna,
Subsemnatul/a................., am luat la cunostinta cu interes de posibilitatile pe care le ofera compania dumneavoastra. Animat de dorinta de a reusi, de ambitie, tenacitate si optimism, supun atentiei dvs. candidatura mea in vederea obtinerii postului de .............................
Am beneficiat de o pregatire universitara si de o experienta in vanzari acumulata in cadrul SC ................si sunt pregatit pentru un parteneriat fructuos prin care veti avea la dispozitie avantajele formarii mele teoretice si pe cele ale unei semnificative experiente de care dispun in domeniul vanzarilor. Documentandu-ma asupra activitatilor derulate de firma dvs., am constatat cu satisfactie ca profilul si realizarile acesteia corespund pe deplin aspiratiilor si nevoilor mele.
Acesta este motivul pentru care imi permit sa apreciez ca dorinta mea de afirmare, entuziasmul, tenacitatea, fidelitatea si pasiunea mea pentru reusita totala (atingerea obiectivelor) sunt numai cateva din trasaturile pe care voi fi onorat sa le pun la dispozitia unei echipe tinere si dinamice.
Oportunitatea unei discutii despre cum ar putea fi folosite cunostintele si priceperea mea in avantajul companiei dvs. ar fi binevenita.
Cu deosebita consideratie,
Prenume Nume

Model 3:
Cel de-al treilea model de scrisoare de intentie poate fi utilizat pentru un post managerial. In functie de profilul tau, al companiei care ofera jobul si de preferinte, alege cea mai potrivita scrisoare de intentie.
Stimat(a) Domn/Doamna,
Va prezint candidatura mea pentru postul de care am luat la cunostinta cu interes prin intermediul anuntului aparut pe site-ul..............
Pe parcursul intregii mele activitati profesionale (conform CV-ului anexat) am avut ocazia sa imi valorific cu succes calitatile manageriale de decizie si actiune.
Am dezvoltat activitatea de organizare de evenimente si m-am ocupat, in acelasi timp, de prezentarea companiei atat in fata unui public larg, cat si in fata divesilor clienti. Consider ca satisfactia clientului este cel mai important lucru al unei afaceri si am reusit sa impun echipei mele aceasta orientare. Am in subordine o echipa pe care am reorganizat-o si am instruit-o. Conceperea si administrarea bugetului proiectului au reprezentat doua dintre responsabilitatile mele, avand ca principal scop gestionarea eficienta a resurselor financiare si controlul costurilor.
Doresc sa pun un accent deosebit pe importanta pe care o acord muncii mele si pe scopul declarat de a obtine rezultate masurabile. Capacitatea de a gasi solutii si de a ma adapta diverselor situatii de munca, precum si importanta acordata oferirii unor servicii de calitate reprezinta atuuri suplimentare ale pregatirii mele profesionale.
Nu in ultimul rand, mentionez foarte buna cunoastere a limbii engleze si faptul ca am absolvit o facultate cu specialitatea ....... si in prezent urmez cursurile de master ..............................
Doresc sa va multumesc pentru timpul si interesul acordat candidaturii mele si sunt convins ca in cadrul unui interviu va puteti convinge de calitatile profesionale mentionate mai sus.
Cu deosebita consideratie,
Prenume Nume

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

liliana

Raspunde #2 | liliana | 27-01-2010

scrise intr-un veritabil limbaj de lemn!


Diana

Raspunde #3 | Diana | 27-01-2010

Pentru cei care dorescun job ale carui cerinte includ abilitati de comunicare, as recomanda o scrisoare de intentie care intr-adevar sa va prezinte, sa nu fie inspirata ca text din cele gasite pe net. Cei din HR le stiu pe dinafara. E nevoie de creativitate! Totodata, daca aplicati pentru un job care include sarcini tehnice, nu sunteti supus relatiei directe cu clientul, nu necesita abilitati de comunicare, aceste modele pot fi o buna sursa de inspiratie. Mult succes! Multumesc Alexandrei pentru ambele articole.


ela

Raspunde #4 | ela | 27-01-2010

Multumim, normal ca pot fi personalizate in functie de fiecare persoana in parte. Asa am procedat si eu cand a fost cazul am luat un model standard pe care l-am adaptat pentru ca nu cred ca exista un singur model ideal ci mai multe din care putem alege dar conteaza o scrisoare de intentie foarte mult pe langa alte lucruri de baza; pentru ca unele CV-uri nu trec din pacate de faza de selectie a unui candidat.


Andra

Raspunde #5 | Andra | 27-01-2010

Mie redactarea unei scrisori de intentie mi se pare o pierdere de vreme. Exceptie sunt probabil situatiie in care aceasta e obligatorie si nu doar facultativa. Altfel, mi se pare o pierdere de vreme atat din partea celui care solicita jobul (intentia lui e clara prin CV-ul pe care il trimite - intr-un CV s-ar putea foarte bine formula o fraza clara a obiectivului si a motivatiei pentru jobul respectiv) cat si din partea angajatorului, care pentru ce-ar mai citi o scrisoare de intentie in plus fata de un CV? Cum poate avea certitudinea ca ceea ce e scris in acea scrisoare e acurat? Daca un CV e foarte bine structurat si complet, ba chiar hai sa spunem nonconformist, cu amprenta personala care sa-l diferentieze de restul, nu vad rostul scrisorii de intentie. Altfel spus, ce nu te convinge din prima, cum ar putea sa te convinga din "a doua"? :D

jurnalHR

Raspunde #5-1 | jurnalHR | 29-01-2010

E pierdere de vreme daca iei un template din asta. N-ai nevoie de scrisoare de intentie daca te angajezi specialist IT sau tanti casiera care lucreaza la Carrefour, dar daca vrei un job in orice inseamna rel cu clientii, PR, vanzari (to name just a few) ea conteaza. Poate face o maaare diferenta daca tu vii cu un text personalizat pentru jobul la care aplici si scrisa de tine intr-un limbaj nelemnos. Crezi ca nu te distinge de ceilalti 185 de candidati care folosesc modelele astea? Ba daaa.Alina Marin

Raspunde #6 | Alina Marin | 28-01-2010

Din punctul meu de vedere, Scrisoarea de Intentie, in cazul aplicatiilor depuse online (pe site-urile de recrutare), poate face diferenta intre cei asa-zisi "aplicanti de profesie" (care aplica oricum, fara a avea aptitudini si cunostinte conform specificatiei de personal) si cei cu adevarat motivati, care isi doresc sa ocupe postul respectiv. Din lectura scrisorii de intentie, specialistul Hr poate identifica elemente care sa il conduca spre decizia de a-l plasa pe candidat pe lista de interviuri sau nu. Nu sustin insa copierea scrisorilor de intentie, asa cum nu sustin nici copierea formulelor consacrate folosite in demersul de job-hunting. Aici, candidatul trebuie sa fie capabil sa isi analizeze atuurile pe care sa le promoveze cat poate de bine sau in functie de cat este de motivat, atuuri care pot sa nu reiasa din CV. de ex, cazul studentilor care nu au experienta profesionala, dar care poate au avut sansa sa se afirme in diverse proiecte in care si-au pus in valoare diverse aptitudini. Asadar, Scrisoarea de Intentie este un instrument util, nu esential, in procesul de recrutare si selectie. Multumesc.


jurnalHR

Raspunde #7 | jurnalHR | 29-01-2010

Tocmai ati postat niste chunks of text care nu spun absolut nimic. Scrisoarea de intentie trebuie sa reflecte ce crede candidatul, nu ce cred unii despre ce ar trebui sa creada angajatul ca vrea angajatorul. Trebuie sa aduca valoare in plus, personala, CV-ului. In formele astea nu are absolut nicio valoare. In calitate de recruiter le-as ignora. Formularile hilare din "modelul 2" imi amintesc de talentul inegalabil al lui Iliescu de a zice nimic cu foarte multe cuvinte: am luat la cunostinta (cu interes)= a la proces verbal Animat de dorinta de a reusi, de ambitie, tenacitate si optimism cine foloseste "animat" altfel decat in "desen ~" ? parteneriat fructuos de ce nu bahic? am constatat cu satisfactie ca profilul motivul pentru care imi permit sa apreciez ca ???


Andra

Raspunde #8 | Andra | 29-01-2010

Imi plac controversele :D Tocmai de aceea, raman la parerea initiala ca orice candidat "se vinde" cel mai bine prin CV. Aici isi manifesta cu adevarat intentia. Eu cel putin nu as redacta o scrisoare de intentie decat daca este imperios necesar. Oricum, la aplicatiile online exista campuri speciale pentru completarea informatiilor care apar de obicei si in scrisoarea de intentie, gen..responsabilitati, realizari, abilitati, etc... Parera mea :D


Nadia Dincovici

Raspunde #9 | Nadia Dincovici | 30-01-2010

Ufffffffff...clar am ceva impotriva scrisorilor de intentie. Daca cineva vrea sa ma angajeze, as prefera sa nu fie nevoie sa-i spun la ce sunt buna, ci sa fie anticipat convins de asta. O fi orgoliu profesional exagerat... dar cel putin in peisajul autohton, nu mi se par utile. Face to face interview, dupa vizionarea CVului, e cu totul altceva.

pari

Raspunde #9-1 | pari | 09-02-2010

sa plecam de la premiza ca, Nadia, in afara de C.V-ul tau, eu nu am alte informatii despre tine. Trebuie sa fac o selectie pentru un post, primesc 60 de cv-uri; 15 se potrivesc criteriilor de selectie cerute. Din cele 15, unul are o scrisoare de intentie care ma ajuta sa inteleg de ce a aplicat, avantaje mele(angajatorului) directe…ma face sa inteleg ca el(aplicantul) chiar cunoaste firma, specificul postului…S-a interesat, este interesat… SE EVIDENTIAZA CU “CEVA” … gandeste-te la un lucru simplu: toti cei ce vor sa-si vanda masina, o spala inainte; de ce?!didi

Raspunde #10 | didi | 05-02-2010

nici mie nu imi plac scrisorile de intentie...pt ca da, consider ca te vinzi cand reusesti sa ajungi face-to-face la interviu..acolo ai ocazia sa dovedesti ce poti..totusi, pentru a ajunge acolo, trebuie sa atragi atentia asupra ta..in aceste conditii, scrisoarea de intentie este foarte importanta alaturi de cv pentru ca aduce un plus de informatii legate de tine ca persoana, completand cv-ul care reliefeaza experienta profesioanala..si sunt de acord ca pt unele job-uri nu e imperios necesara, gen IT, tehnic..etc, dar pentru alte joburi care implica un anumit profil personal si abilitati emotionale, experienta in a lucra cu oamenii, scrisoarea de intentie nu ar trebui sa lipseasca...sigur, cu conditia sa nu fie sablon...:)


Florin

Raspunde #11 | Florin | 18-05-2012

Foarte bun modelul, sunt in clasa a 8-a si chiar m-i a folosit ca a dat la tehnologica sa facem un model de curriculum vitae si un model de scrisoare de prezentare multumesc de model! :D

Mallecourt Lionel

Raspunde #11-1 | Mallecourt Lionel | 18-05-2012

Nu ai pentru ce Florin. Daca vrei un model de CV deosebit, dai clik pe numele meu aici si uite te atent la el, este un model care s-ar putea sa revolutioneaza partea de recrutare. :) Se cheama un CV+++, poti si sa cauti informatii pe Google despre acest model de CV. Bafta!2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate