Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Sarcina si dintii - Atentie la dentitie

Cumpata Mihaela
Domeniu : Activitati de asistenta stomatologica
Meserie : Medic stomatolog de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Credinta populara si recomandari

 

982537636308389.jpgCredinta populara afirma ca o femeie pierde un dinte la fiecare sarcina. Nu trebuie sa exageram, dar este o certitudine faptul ca femeiea insarcinata este frecvent confruntata cu probleme dentare. Vizitele de control la dentist se impun inainte, in timpul si dupa sarcina (in general, la sase luni dupa nasterea bebelusului). Care sunt cele mai frecvente probleme?

 

- Sangerarile si afectiunile gingiiilor (gingivita). In timpul sarcinii, gingiile sunt mai putin rezistente la bacterii si la placa dentara. O situatie care se datoreaza, printre altele, schimbarilor hormonale si modificarii salivei viitoarei mamici.

 

- Pe timpul sarcinii, dar mai ales dupa nastere, nu este exceptional ca mama sa sufere de una sau mai multe carii.

 

Recomandari

 

- Planificarea unei vizite de control la dentist inainte de conceptie, in timpul sarcinii si la aproximativ sase luni dupa nastere.

 

- Respectarea unei igiene buco-dentare optima, care sa includa spalarea dintilor de doua ori pe zi, utilizarea de apa de gura si ata dentara. Este important nu numai pentru sanatatea dentara a mamei, dar si pentru sanatatea copilului. Intr-adevar, studiile stiintifice au aratat ca exista o corelatie intre afectiunile gingivale din timpul sarcinii si riscul de nastere prematura sau chiar de avort spontan.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Bunescu Claudiu

Raspunde #1 | Bunescu Claudiu | 25-11-2014

Este important sa ai grija de dintii si gingiile tale, mai ales pe perioada sarcinii. O gingivita netratata se poate agrava ajungand la periodontita, o forma mult mai grava de afectiune a gingiilor, in care infectia trece de gingii si ajunge in oase si alte tesuturi care sustin dintii.


alina

Raspunde #2 | alina | 25-11-2014

Pot probleme gingivale sa imi afecteze sarcina? :(

Bunescu Claudiu

Raspunde #2-1 | Bunescu Claudiu | 25-11-2014

Un numar de studii a relevat faptul ca femeile cu probleme serioase la nivelul gingiilor, au un risc mai mare de nastere prematura sau preeclampsie, insa aceasta este doar o teorie care nu a fost confirmata si de cercetarile recente in domeniu. Cu stima, Claudiu BunescuSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate