Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Rubeola la adulti si copii

Diaconu Maria Louisa
Domeniu : Activitati de asistenta medicala generala
Meserie : Medic de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Caracteristici si simptome

36670385925894.jpgDesi este cunoscuta ca o boala specifica copilariei, rubeola poate afecta si persoanele aflate la varsta adulta. Ea este provocata de virusul rubeolic, este benigna in perioada copilariei si reductibila in timpul sarcinii (poate afecta fatul provocandu-i multiple malformatii). 

Rubeola nu este doar o boala infectioasa, ci si contagioasa. Astfel, ea se transmite direct de la un bolnav la un sanatos atunci cand cel din urma inhaleaza picaturi de saliva sau ia contact cu obiectele contaminate cu secretii nazo-faringiene. In cazul unei femei insarcinate, rubeola se transmite de la mama la fat prin placenta.

Persoana suferinda ii poate contagia pe cei din jur incepand cu o sapatamana inainte ca rubeola sa se manifeste la nivelul pielii. Pentru ca perioada de contagiere dureaza pana la 10-15 zile de la aparitia semnelor vizibile, iar perioada de incubatie este de 14-21 de zile, bolnavilor li se recomanda o perioada de carantina. O data capatata aceasta infectie, insa, ea confera imunitate persoanei respective, astfel incat nu va mai putea fi contaminata in viitor.

Printre primele simptome resimtite de cei care au fost infectati cu virusul rubeolic se numara eruptia cutanata, febra si ganglionii palpabili. Simptomele generale sunt, insa, mai numeroase si variaza de la adulti la copii.

Simptome la adulti:
- febra moderata;
- alterarea starii generale;
- ganglioni palpabili durerosi occipital (in spatele capului) si retroauricular (în spatele urechilor), cu 5-10 zile inainte de faza eruptiva;
- iritarea mucoasei nazale;
- dureri articulare, mai ales la femei.

Simptome la copii:
- basicute mici rosii - violacee, initial la nivelul fetei si se extind rapid (2-3 zile) spre trunchi si extremitati iar dupa o zi dispar de pe fiecare zona;
- rosu in gat cu aspect patat;
- conjunctivita.

Pot exista si cazuri in care rubeola nu erupe la nivelul pielii. In astfel de situatii, diagnosticul este pus in urma unor analize la sange.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Loredana

Raspunde #1 | Loredana | 05-12-2013

Inainte sa raman insarcinata eu m-am dus la doctor si mi-au spus ca trebuie sa ma vaccinez. Din cate stiam am facut un vaccin cand eram mica dar acum mi-au spus ca este necesar sa il fac ca sa eliminam orice pericol ca bebelusul sa ia boala de la mine in caz ca o fac. Nu am mai auzit nicio mamica sa faca asta. Eu oricum ma chinui de ceva vreme sa raman insarcinata asa ca prefer sa elimin orice risc.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate