Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Reconditionarea obiectelor din lemn

Zamfir Alin
Domeniu : Activitati de design specializat
Meserie : Decorator interioare
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Slefuirea, lacuirea si vopsirea

919544012116496.jpgObiectele din lemn au o durata limitata de viata, mai ales daca ele sunt folosite des (parchetul, mobierul de bucatarie) sau sunt expuse intemperiilor (piesele de mobilier de gradina, usile, gardurile). 

In loc sa le inlocuim, am putea sa le reconditionam. Cheltuielile nu sunt mari, iar instrumentele de lucru de care aveti nevoie sunt urmatoarele:
- smirghel : unul de granulatie de 40-60 pentru slefuire bruta, unul de 80-180 pentru finisare si pregatire inaintea vopsirii, si unul de 320-600 pentru suprafata vopsita si lacuita;
- unelte : ciocan, dalta, cleste, cuie si holzsuruburi, fierastrau de mana, masina de insurubat si gaurit, pensule;
- adeziv pentru lemn : aracet;
- solutii pentru finisare : vopsele in ulei, lacuri, bait de lemn, chit de lemn.


Curatarea si slefuirea

Inainte de a te apuca sa smirgheluiesti obiectul din lemn, asigura-te ca l-ai eliberat de cuie, balamale sau alte accesorii inutile pentru moment. Scopul slefuirii este sa te ajute sa indepartezi lacul crapat sau vechea vopsea si sa nivelezi toata suprafata lemnului. Apoi studiaza calitatea lemnului. Daca observi crapaturi adanci, le poti umple cu talasul fin rezultat de la smirgheluire (amestecat cu putin lac, astfel incat sa se transforme intr-o pasta) sau cu chit pentru lemn. Abia dupa ce se usuca zona respectiva, poti trece la pasul urmator

Aplicarea lacului sau a vopselei

De preferat este sa folosesti un lac sau un bait pentru lemn, pe care il vei aplica cu ajutorul unei pensule moi in doua straturi (cu timp de uscare intre ele). Astfel nu doar vei da o noua fata lemnului, ci il vei proteja pe termen indelungat de praf, acarieni sau intemperii. Ulterior poti opta si pentru colorarea sau pictarea lemnului, folosind o vopsea acrilica, pe care o vei aplica cu o pensula mai aspra, cu miscari facute mereu in acelasi sens. In cazul in care nu vrei decat sa dai o culoare uniforma obiectului de lemn, atunci nu este nici o problema sa optezi pentru o vopsea clasica, pe baza de ulei. Nu uita ca vopseaua trebuie aplicata in doua straturi, cu timp de urcare intre ele, iar la final, poti aplica si un strat de lac, pentru a proteja obiectul din  lemn si pentru a-i mentine culorile pe o perioada indelungata.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate