Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Proteina C Reactiva, PCR

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

In ce consta aceasta analiza


proteina-c-reactiva-pcrAcest test se efectueaza pentru a masura cantitatea de proteina C reactiva din sange. PCR masoara nivelurile generale ale imflamatiei in organism. Nivelul ridicat de PCR este cauzat de infectii sau boli cronice. Testul se efectueaza pentru a inlesni depistarea unei infectii in urma interventiei chirurgicale, de asemenea pentru identificarea si monitorizarea infectiilor si bolilor care cauzeaza inflamatii, si monitorizarea eficientei tratamentului pentru cancer sau o infectie.

Pentru a face acest test, medicul specialist va recolta o mostra de sange astfel: in jurul bratului se va aplica un garou cu scopul de a impiedica curgerea sangelui la acel nivel, dezinfectarea locului punctiei cu alcool; apoi se introduce acul in vena; imediat se va atasa o eprubeta la nivelul acului pentru colectarea sangelui;dupa ce sangele este colectat, se va indeparta garoul; pe masura scoaterii acului din vena, se aplica pe locul respectiv un plasture si se tine presiune pe locul respectiv. Mostra de sange este recoltata de la nivelul unei vene periferice a bratului.

Nu exista riscuri majore in cazul recoltarii unei probe de sange, dar poate aparea o mica vanataie la locul punctiei; acest lucru poate fi prevenit prin aplicarea unei presiuni pe zona respectiva timp de cateva minute. Uneori, vena de la nivelul careia a avut loc recoltarea poate deveni umflata, in acest caz se recomanda aplicarea de comprese umede de cateva ori pe zi; mai exista si riscul de sangerare de la nivelul punctiei, poate fi o complicatie in cazul persoanelor care prezinta tulburari de coagulare; se recomanda informarea medicului specialist daca pacientul ia medicamente anticoagulante sau prezinta tulburari de coagulare.

Valoarea normala este 0-1.0 mg/dL.

Orice afectiune care rezulta dintr-o inflamatie poate duce la cresterea nivelului de PCR.

Motivele pentru care un pacient nu este un candidat bun pentru test ar fi: depunerea de efort cu putin timp inainte de efectuarea testului, medicamente cum ar fi anticonceptionale, aspirina, corticosteroizi, medicamente noninflamatorii, sarcina, obezitatea.

In cazul in care un pacient prezinta o cantitate mare de PCR in sange inainte de a fi supus unei interventii chirurgicale, acesta risca sa dezvolte ulterior o infectie.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate