Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Programe de email marketing

Camelia Bulea
Domeniu : Alte activitati de editare
Meserie : Copywriter publicitate (studii superioare)
Localitate : Cluj Napoca / Cluj
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Pentru ca mesajul tau sa ajunga in Inbox-ul destinatarului


Una dintre initiativele de marketing favorite ale mele consta in conceperea si scrierea de campanii de emailing pentru audienta target. De cand am inceput sa o fac, in 2007, am invatat multe lucruri interesante despre timpul in care email-urile sunt cele mai bine citite, software-ul care trebuie folosit pentru a trimite email-uri la o baza de date mai larga, ce titluri sa folosesc, ponturi de continutsi multe altele. Si trebuie sa spun ca am invatat toate acestea nu doar din lecturile mele, ci in mai mare masura prin intermeniul experientei. 

Sa fii un bun copywriter este de prisos daca mesajul nu ajunge in inbox-ul celui targetat. Am invatat asta in primul meu an.

De-a lungul anilor, am testat cateva software de emailing, pe care le voi detalia mai jos. Adu-ti aminte, alegerea e a ta si in conformitate cu nevoile tale (numarul de adrese de email, costuri, specialisti etc).

Atomic mail sender- este un software pe care il descarci si cu care obtii o cheie de licenta pentru 80 de dolari, dupa care nu platesti niciun ban pentru a trimite mii de email-uri. Cu toate acestea,  pentru urmarirea email-ului (te ajuta sa urmaresti cine ti-a deschis email-urile, ce link a fost accesat etc), trebuie sa platesti o cotizatie pe luna de 13 dolari. Avantajul este pretul pentru trimiterea email-ului-doar 80 de dolari, dar iti sugerez sa folosesti urmarirea deoarece te ajuta sa iei deciziile de strategie.

Aweber- este unul din cele mai utilizate programe pentru email marketing. Cotizatia lunara depinde de numarul de email-uri din baza de date, variind de la 1 dolar la mai mult de 130 de dolari, poate si mai mult. Iti permite sa postezi o forma de inregistrare pe website, dar dezavantajul este ca deja ai o baza de date ale abonatilor si incepi emailing-ul cu ei cu Aweber, programul le trimite un email cu solicitarea  permisiunii.

Constant contact- cel mai utilizat program de emailing. Iti permite sa trimiti email-uri, sa creezi sondaje online, invitatii de evenimente etc. Versiunea de testare este de 60 de zile, pe care o consider destul de lunga pentru o incercare gratuita. Acelasi dezavantaj ca si in cazul Aweber, dar daca esti la inceput, este o optiune buna. Preturile variaza de la 15 dolari la mai mult de 150 de dolari, deci este putin mai scump decat Aweber.

MailChimp- este unul dintre cele mai prietenoase programe pentru email marketing pe care le-am intalnit vreodata. De asemenea, programul lor gratuit este extraordinar: poti trimite pana la 12000 de email-uri pe luna, cu o baza de date de 2000 de adrese de email GRATUIT; consider ca este un foarte bun program, singurul dezavantaj fiind ca acestia nu permit trimiterea de email-uri cu atasamente. In schimb, ofera spatiu pe care poti upload-a documente si un link catre ele.

Innovo Mail- este un program bun pentru il utilizez frecvent. Folosindu-l, vei avea un serviciu de urmarire, auto-respondenti, dar cel mai important aspect- vei avea abilitatea de a-l integra cu Google Analytics, prin urmare, vei putea masura numarul exact de vizitori de pe website-ul tau datorita newsletter-elor. In ceea ce priveste pretul, nu-mi amintesc cotizatia lor, dar iti pot spune ca e mai ieftin deca Aweber si Constant Contact.

Google Feedburner- nu as fi putut incheia acest post fara a mentiona de serviciul Google de email marketing. Ca si toate serviciile Google, acesta este usor de utilizat si mai presus de toate, este GRATUIT. Singurul dezavantaj pe care il pot observa aici este acela ca, fiind gratuit, logo-ul Google va aparea in site-ul din stanga sus pe email. Este totusi un „cost” pe care trebuie sa-l platim daca utilizam lucruri gratuite.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Aeon

Raspunde #1 | Aeon | 18-01-2012

Da, sunt o gramada de programe de trimis email-uri automat (mass email sender, atomic mail, etc)...problema este ca providerul are o limita destul de stricta (in general pe la 100 emailuri/ora sau chiar mai putin); daca depasesti, se blocheaza contul de email automat (se bocheaza tot domeniul, cu toate adresele in anumite situatii)...cam toate programele au insa posibilitatea de a limita numarul de mesaje trimise, pui o limita de 99/ora, poate iti ajunge in 10 ore trimiti aproape 1000 de emailuri, fara pericol. ;)


Kosler

Raspunde #2 | Kosler | 18-01-2012

Vreau si eu sa imi pun pe site, optiunea aceea de feedback. Sa iti poti face un 'abonament', prin e-mail, iar atunci cand pe site apare un articol nou, tu sa primesti un mail care sa iti spuna acest lucru. Eu am vazut ca este destul de popular FeedBurner, dar nu sunt asa sigur ca e bun...

Aeon

Raspunde #2-1 | Aeon | 18-01-2012

Feedburner este cel mai ok pentru ceea ce doresti tu...asta daca nu vrei sa iti faci singur un sistem de abonare etc.


Camelia Bulea

Raspunde #2-2 | Camelia Bulea | 23-01-2012

si eu folosesc Google Feedburner pentru blog-ul meu si functioneaza foarte bine! Poti chiar sa-ti setezi intervalul orar la care destinatarul sa primeasca email-ul. si eu gratuit totul! :)Sorin

Raspunde #3 | Sorin | 18-01-2012

Eu folosesc Aweber ca auto-responder si pentru list-building. Nu se compara cu altele, desigur vorbesc de varianta platita. Versiunile free, pentru oricare autoresponder, sunt limitate.

Camelia Bulea

Raspunde #3-1 | Camelia Bulea | 23-01-2012

si mie imi place mult Aweber, desi Constant Contact se pare ca este mai folosit in SUA. Oricum, asa cum ziceam in articol, este foarte important sa alegi programul in functie de necesitati si buget. :) Poti sa ne dai un buget aproximativ pe care il ai tu pentru email marketing?

dan

Raspunde #3-1-1 | dan | 02-04-2013

Buna ziua, ce pot face cu un buget de 100 lei pe luna ?
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate