Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Profesia de farmacist

Sorescu Alex
Domeniu : Activitati de asistenta spitaliceasca
Meserie : Medic medicina generala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce face un astfel de profesionist?

834970052149734.jpgFarmacistul este cunoscut sub numele acesta, deoarece vinde medicamente in farmacii. Desi, acesta poate lucra si intr-un laborator de spital sau intr-un spatiu privat si sa produca probe de sange sau de urina, pentru analizele biologice.

Cum functioneaza aceasta meserie?
Cel mai comun este faptul ca farmacistul vinde pentru clientii sai medicamente care sunt sau nu sunt prescrise de catre un medic. Acesta controleaza ordinea, spune doza si durata tratamentului, de asemenea raspunde la intrebarile clientilor si poate sa ofere si sfaturi concludente. Acesta ofera si mai multe tipuri de produse de ingrijire personala si nu in cele din urma, acesta comanda medicamentele pentru companiile farmaceutice in care lucreaza, asigura managementul inventarului si contabilitatea farmaciei. Acesta poate sa lucreze atat in farmaciile urbane, cat si in farmaciile de spital, dar si-n laboratoarele clinice, laboratoarele de cercetare sau cele in scopuri comerciale, in centre farmaceutice, care se ocupa de achizitia medicamentelor. Asadar, farmacistul nu este doar aceea persoana, care vinde la farmacia din coltul strazii.

Avatanje si dezavantaje
O sursa de satisfactie profesionala este faptul ca acesta poate sa recomande medicamente pacientilor si sa emite un tratament adecvat. Un minus ar fi ca in farmacie, farmacistul se pregateste pentru caile de atac mai putin eficiente impotriva bolilor. Consilierea poate fi doar una incipienta in tratarea bolilor clientilor.

Calitatile esentiale
1. Sa fii vigilent, deoarece unele medicamente nu pot fi eliberate fara prescriptie medicala. In acest caz, farmacistul este responsabil in fata legii de neglijenta.
2. Sa fii disponibil. Farmacistul isi petrece mult timp, pentru a consilia si a intari increderea pacientilor.
3. Sa fii stiintific, cand lucrezi in laborator, deoarece cercetarea necesita abilitati foarte avansate, mai ales in chimie.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate