Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Profesia de designer industrial

Cojocaru Nicolae
Domeniu : Lucrari de constructii a altor proiecte inginerest...
Meserie : Inginer constructii civile, industriale si agricol...
Localitate : Cluj Napoca / Cluj
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce face un astfel de profesionist?

286415498535118.jpgDesigner-ul industrial isi imagineaza forma obiectelor de zi cu zi, fie ele telefoane, automobile, ambalarea de produse de uz casnic sau diverse aparate casnice. Apoi, acesta trebuie sa urmeze pasii de proiectare a acestor produse noi, de la nastere pana la realizarea produsului finit.

Cum functioneaza aceasta meserie?
Designer-ul industrial este responsabil de problemele tehnice, ergonomice, estetice si economice referitoare la dezvoltarea unui produs nou. Pentru a da forma ideilor sale, acesta poate face o schita, un model numeric sau o imagine generata pe calculator, care sa reprezinte produsul sau. In cazul, in care propunerea sa este acceptata, acesta va participa la productia de prototipuri, dar si la faza de preproductie, pentru a putea testa fezabilitatea tehnica de receptie si comercializare a proiectului catre publicul sau tinta. Se poate lucra, de asemenea, in domeniul de arhitectura comerciala, ca si design de standuri expozitionale sau de facilitati locale. Designer-ul industrial petrece o mare parte din timpul sau pe calculator, dar si la participarea de numeroase intalniri cu clientii sai (daca lucreaza intr-o agentie) sau cu partenerii sai de marketing si vanzari la biroul de inginerie (atunci cand este integrat intr-o afacere proprie).

Avantaje si dezavantaje
Este bine in aceasta meserie, pentru ca nu ai cum sa cazi intr-o rutina sau plictiseala, asa cum se intampla in alte domenii profesionale. Aceasta se datoreaza faptului ca designer-ul industrial trebuie sa elaboreze in mod constant produse si forme noi.
Dezavanatjul este ca trebuie sa fii in masura sa accepti ca o idee buna in termeni de design, poate sa fie exclusa din motive comerciale, tehnice sau de marketing.

Calitatile esentiale ale profesionistului
1. Sa fii intuitiv. Va trebui sa ai fler si sa poti sa detectezi tendintele. Acesta este un factor esential sa-ti imaginezi forme si culori, care vor fi pe placul consumatorilor de maine.

2. Sa fii pragmatic. Designer-ul industrial trebuie sa fie capabil sa reconcilieze creativitatea lui cu obiectivele de afaceri si cerintele referitoare la productia de masa.

3. Sa fii curios. Acesta trebuie sa urmeze cultura actuala si sa se concentreze asupra evolutiilor in designul grafic, arhitectura si asa mai departe.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

emi

Raspunde #1 | emi | 16-02-2015

Nu mai dureaza mult si vom avea o astfel de imbarcatiune de lux ca si in poza


tractari sibiu

Raspunde #2 | tractari sibiu | 25-02-2015

La calitatile esentiale banuiesc ca ati uitat sa mentionati creativitatea, este una dintre cele mai importante calitati in ale designului.


tractari olt

Raspunde #3 | tractari olt | 28-02-2015

Tehnologia a avansat foarte mult, insa designul e la baza.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate