Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Procedura de insolventa a unei firme

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Deschiderea procedurii de insolventa de catre creditori


procedura-de-insolventa-a-unei-firmaProcedura insolventei unei firme poate fi declansata de creditori doar in cazul datoriilor mai mari de 45.000 lei, potrivit modificarilor aduse Legii privind procedura insolventei publicate in Monitorul Oficial, aceasta valoare a creantei fiind majorata de la 30.000 lei, cat era pana in prezent. Deschiderea procedurii insolventei va putea fi ceruta de creditori dupa trecerea a 90 de zile de la data scadentei.

In cazul salariatilor, acestia pot solicita insolventa societatii pentru mai mult de sase salarii medii brute pe economie pe salariat.
Insa, o alta modificare adusa legii permite debitorului sa solicite judecatorului sa ii oblige pe creditorii care au introdus cererea de deschidere a procedurii de insolventa sa consemneze, in termen de cinci zile, la o banca, o cautiune de cel mult 10% din valoarea creantelor.

Cautiunea va fi restituita creditorilor numai in cazul in care cererea lor va fi admisa, iar in caz de neadmitere a insolventei cautiunea va fi folosita pentru a acoperi pagubele suferite de debitori.

Termenul de inscriere in tabloul creditorilor este de 45 zile de la data deschiderii procedurii insolventei, se mai arata in Legea 169/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

In cazul aprobarii planului de reorganizare acesta nu poate depasi trei ani, socotiti de la data confirmarii. Datoriile cu scadenta mai mare de trei ani, precum credite sau leasing, vor fi cuprinse in planul de reorganizare numai pentru aceasta perioada. 

Dupa realizarea tuturor obligatiilor din plan si inchiderea procedurii de reorganizare, aceste plati vor continua conform contractelor din care rezulta.

Darea in plata a bunurilor debitorului catre creditorii sai va putea fi efectuata doar cu conditia prealabila a acordului scris al acestora cu privire la aceasta modalitate de stingere a creantei lor. Totodata, eventuala lichidare a societatii va putea incepe dupa finalizarea inventarului bunurilor debitorului si evaluarea acestora.

Bunurile pot fi vandute atat individual cat si in bloc, conform hotararii creditorilor. Metoda de vanzare a bunurilor, respectiv licitatie publica, negociere directa sau o combinatie a celor doua, va fi aprobata de adunarea creditorilor, pe baza propunerii lichidatorului.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate