Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Primii pasi in snowboard - Ce picior va sta in fata pe placa de snowboard

Stroescu Daniel
Domeniu : invatamant in domeniul sportiv si recreational
Meserie : Monitor schi
Localitate : Poiana Brasov / Brasov
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Goofy sau Regular

Daca va puneti urmatoarele intrebari inainte de a face primii pasi pe placa de snowboard:
- Care picior trebuie sa stea in fata si care in spate pe placa mea de snowboard?
- De unde stiu daca sunt dreptaci sau stangaci?
- Cum pot sa aflu care este piciorul meu de baza?

Veti gasi raspunsurile la intrebari in recomandarile de mai jos:
Alegerea piciorului pe care il veti aseza in fata pe placa de snowboard este o etapa importanta atunci cand incepeti sa practicati acest sport. Aceasta alegere va determina, astfel, care este piciorul de baza pe placa.

Pentru a decide daca veti pune piciorul drept sau piciorul stang in fata pe placa de snowboard, puteti face testele urmatoare:
- Cereti unui prieten sa va impinga din spate si urmariti daca asezati piciorul drept sau piciorul stang in fata pentru a va echilibra;
- Lansati-va pe gheata si efectuati o alunecare pentru a vedea daca asezati piciorul drept sau piciorul stang in fata;
- Urcati o scara si urmariti care este piciorul pe care il pozitionati prima data;
- Daca practicati sporturi prin alunecare precum skateboard sau wakeboard si pozitionati piciorul drept in fata, va recomand sa invatati sa faceti snowboard cu acelasi picior in fata pe placa de snowboard.

Daca aveti indoieli, urcati-va pe placa de snowboard cu un singur picior si simulati o miscare specifica deplasarii pe skateboard impingand cu piciorul in spate cativa metri. Apoi refaceti acelasi exercitiu cu celalalt picior. Veti alege astfel sa pastrati pozitia care va convine cel mai mult, cea in care va simtiti in avantaj.

- Snowboarder-ul care pune piciorul drept in fata pe placa, iar pe cel stang in spate, a ales pozitia goofy.
- Snowboarder-ul care pune piciorul stang in fata pe placa, iar pe cel drept in spate, a ales pozitia regular.


Observatii:
Daca sunteti stangaci (sau dreptaci) nu inseamna ca veti alege automat pozitia regular (sau goofy). Astfel, cei care aleg pozitia goofy nu sunt neaparat stangaci, iar cei care aleg poziia regular nu sunt in mod obligatoriu dreptaci. Marea majoritate a snowboarder-ilor aleg pozitia regular.

Piciorul care va sta in spate pe placa da numele pozitiei (regular sau goofy).

Intrucat placile de snowboard sunt ridicate in fata si in spate (varf dublu), snowboarder-ii pot aluneca in ambele sensuri. Astfel stand lucrurile, majoritatea snowboarder-ilor au o preferinta in legatura cu sensul piciorului pe care-l pozitioneaza in fata si in spate (personal, eu prefer sa asez piciorul drept in fata). Prin urmare, putem defini un sens inainte si un sens inapoi pentru picioare. Se spune ca un snowboarder care se deplaseaza cu piciorul sau preferat in spate este pe piciorul normal, iar in cazul invers el este in fakie (sau switch). Astfel ca eu, care sunt goofy atunci cand ma deplasez cu piciorul stang in spate (picior preferat pentru sensul inapoi), ma aflu prin urmare pe piciorul meu normal. Iar atunci cand ma deplasez cu piciorul drept in spate (care nu este piciorul meu preferat pentru sensul inapoi), eu sunt in fakie.

Prin urmare, ati inteles ca pentru a invata primii pasi in snowboard, este important sa stiti cum sa va pozitionati picioarele pe placa pentru a va simti convenabil si a progresa cat mai rapid cu putinta. Alegerea sensului de alunecare este decisiva pentru o invatare reusita. Acestea fiind spuse, cel mai bine este sa puteti aluneca inainte la fel de bine asezand oricare dintre picioare in fata pe placa de snowboard.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Tibi

Raspunde #1 | Tibi | 18-12-2013

Desi se zice ca cei mai multi merg cu stangul in fata, eu am mai multi prieteni care au dreptul in fata. Asa si eu. Desi nu m-am luat dupa nimeni. Asta e o chestie serioasa. Trebuie sa stabilesti in functie de tine si nu de ce fac prietenii. Mie mi-au dat un vant fara sa ma anunte inainte si fara sa imi spuna ca asa s-ar stabili si am pornit cu dreptul. Si asa a ramas. Dar daca nu te simti comfortabil poti schimba oricand si incerca invers. Legaturile nu sunt batute in cuie!


Olivia

Raspunde #2 | Olivia | 18-12-2013

Asta e partea cea mai usoara din snowboarding :)... Apoi urmeaza cazaturile. Imi aduc cu amuzament aminte teoria unui prieten: o sa cazi in fund in prima faza, apoi de durere o sa te ajuti de maini, dupa ce incep sa te doara si mainile, alegi genuchii ca punct de impact...apoi o sa te doara si genunchii si dupa asta vei face tot ce iti sta in putinta sa nu mai cazi. Atunci ai invatat sa te dai cu placa! Spor si bafta!

Stroescu Daniel

Raspunde #2-1 | Stroescu Daniel | 18-12-2013

Este usor de stabilit dar totusi foarte important. Daca te incapatanezi sa te dai cu un alt picior in fata decat iti este natural atunci poti avea probleme. Legat de cazaturi, da exista riscul de a pica destul de des dar exista protectii pentru maini (manusi speciale cu protectii), genunchiere. De asemenea exista si acea vesta care protejeaza coloana vertebrala. Si sa nu uitati de casca! Este foarte importanta! Eu nu accept pe nimeni la lectii fara casca!Cristian

Raspunde #3 | Cristian | 19-12-2013

Sa invat sa ma dau cu placa a fost cel mai tare lucru pe care l-am facut! Ma pasioneaza fff mult. Imi cumpar tot felul de echipamente si dau o groaza de bani afara din casa pentru acest hobby. Dar nu-mi pare rau! Abia astept iarna in fiecare an! Hai la distractie!


Mihai

Raspunde #4 | Mihai | 14-02-2014

Unde sa te mai dai cu placa acum la temperaturile astea? Asa iarna ce avem. Un singur weekend am fost la munte. Si abia prinsem gustul snowboarding-ului.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate