Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Plantarea florilor in ghivece

Prisacaru Andrei
Domeniu : Cultivarea altor plante din culturi nepermanente
Meserie : Floricultor
Localitate : Ploiesti / Prahova
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Tipul ideal de ghiveci si etapele unei plantari reusite

174566859812138.jpgPlantarea florilor nu este, pana la urma, o arta. Nu exista oameni care nu au mana pentru asa ceva, ci doar oameni neinformati. 

Tipul de ghiveci conteaza!

Chiar daca prin magazine se gaseste o gama variata de ghivece, nu te repezi sa il iei pe primul care iti sare in ochi. 

Ghiveciul din lut este cea mai buna alegere pe care o poti face. Deoarece materialul este poros, ofera o circulatie optima a aerului. 

Ghiveciul din plastic  este usor de manevrat, insa este mai ermetic, iar apa se evapora mai greu (la fel ca si in cazul celor din metal). Mare atentie la cantitatea de apa cu care udati florile.

Ghivecele fara gauri de scurgere sunt printre cele mai periculoase intrucat apa in exces poate favoriza putrezirea radacinilor, eliberand in acelasi timp un gaz toxic plantei. Deci daca nu au gauri ocupa-te tu sa le faci.

Chiar daca ai cumparat un ghiveci nou, sau te gandesti sa refolosesti unul mai vechi, in ambele cazuri este important sa il cureti inainte de a planta ceva in el. Ideal ar fi sa il sterilizezi ca sa eviti orice pericol de a imbolnavi noua planta. Iata cum poti sa cureti eficient un ghiveci: in prima faza ai nevoie de un material abraziv (de exemplu o perie de sarma) cu care vei curata cat de bine poti vasul; apoi lasa-l timp de 5 minute sub un jet de apa fierbinte. O alternativa ar fi sa il cureti cu o solutie preparata din ½ apa si ½ otet.

In ghiveciul gata pregatit pune un pumn de pamant pentru flori si plaseaza planta astfel incat radacinile sa ii fie impastiate uniform in vas. Cu o mana mentine stabilitatea plantei, iar cu cealalta continua sa adaugi treptat pamant pentru flori, pe care il vei tasa din cand in cand. In cazul in care vrei sa plantezi o floare pretentioasa, poti amesteca pamantul pentru flori cu pamant normal si cu ingrasamant pentru flori. 

La final, ideal ar fi sa iti ramana aprovimativ 60 de mm distanta de la ultimul strat de pamant pana la marginea ghiveciului. Astfel nu vei avea probleme atunci cand vei uda planta.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

catalina Ion

Raspunde #1 | catalina Ion | 25-02-2013

As avea si eu o intrebare, care este marimea corect a ghivecelor in functie de marimea florilor?

Florina

Raspunde #1-1 | Florina | 25-02-2013

Marimea ghiveciului trebuie aleasa in functie de cat de mare este ghemul de radacini al plantei, ideal cu 3-4 cm mai mare. Daca o plantuta este plantata intr-un ghiveci mult prea mare, isi va dezvolta in principal partea subterana (radacina) pana cand va consuma tot spatiul, dar nu si partea aeriana.Daniela P.

Raspunde #2 | Daniela P. | 25-02-2013

Alta observatie nu efectuati niciodata o transplantare cand planta este la inflorire, ideal este ca transplantarea sa se faca in perioada de repaus toamna tarziu sau primavara devreme inainte de pornirea in vegetatie.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate