Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Planificarea unui dressing in L

Zamfir Alin
Domeniu : Activitati de design specializat
Meserie : Decorator interioare
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Recomandari dimensionale si organizatorice

34250711047320.jpgExista mai multe modalitati de amenajare a unui dressing. Indiferent daca il gandesti in forma de L sau de U, este necesar sa il instalezi intr-o camera cu dimensiuni optime. Mai intai de toate trebuie sa iei in calcul faptul ca, fie ea ingusta sau lata, numarul de rafturi este limitat.

Pentru inceput, trebuie sa faci diferenta intre o debara si un dressing: in debara se pot stoca produse alimentare, chimice si de uz casnic, pe cand dressingul este special conceput pentru depozitarea de imbracaminte. De aceea, cel din urma trebuie amenajat astfel incat sa fie practic si cat mai incapator.

Daca ai putina indemanare nu o sa iti fie greu sa construiesti un dressing. Pentru inceput ai nevoie de o foaie si un creion ca sa schitezi posibilitatile care iti vin in minte despre cum ar putea arata dressingul, in functie de spatiul disponibil. Acest lucru nu doar ca te va ajuta sa iti pui in practica ideile, dar iti va permite in acelasi timp sa stabilesti cat mai realist bugetul de care ai nevoie pentru amenajarea dressingului. 

In procesul de amenajare trebuie sa iei in calcul si elementele-cheie care te vor ajuta sa organizezi eficient lucrurile: de cate rafturile ai nevoie, cat de mare sa fie spatiul pentru umerase, cat de mare sa fie spatiul pentru pantofi, de cate cutii de lemn ai nevoie pentru depozitarea lucrurilor marunte (sosetele sau lenjeria intima).

Dressingul in L este recomandat in special camerelor cu latime si lungime mica, de aceea nu se recomanda prea mult mobilier. Te poti organiza foarte bine, insa, optand pentru cat mai multe spatii pentru umerase in interiorul dulapurilor. In plus, deasupra barelor vei avea un raft pentru imbracamintea care nu poate sta pe umerase, iar sub hainele suspendate poti include un dulap special pentru pantofi. Cutiile de lemn pentru maruntisuri le poti amplasa oriunde in camera, astfel incat sa nu te incomodeze.

Un alt lucru pe care trebuie sa stii este ca inaltimea mobilierului pentru dressing este aproximativ egala cu inaltimea camerei - 2.50 m, iar latimea dulapurilor trebuie sa atinga 50 de cm, astfel incat hainele suspendate sa nu se sifoneze.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Cristiana Grigore

Raspunde #1 | Cristiana Grigore | 27-03-2013

Foarte interesante idei! Eu visez la un dressing in care pot intra dar nu sunt sigura daca incape in apartamentul meu.

Zamfir Alin

Raspunde #1-1 | Zamfir Alin | 27-03-2013

Ceea ce va doriti dvs este de fapt crearea unei noi mici incaperi, se poate face prin compartimentarea cu usi glisante a unei suprafete libere. Aceasta partitionare, insa, nu este posibila in cazul existentei unei grinzi perpendiculare pe suprafata usilor, si nu este recomandata pentru inchiderea unor nise cu largimea accesului sub 180cm. Cu stima, Alin ZamfirIoana

Raspunde #2 | Ioana | 27-03-2013

Din ce poate fi facut acest dressing? Pe ce tip de structuri? Multumesc!

Zamfir Alin

Raspunde #2-1 | Zamfir Alin | 27-03-2013

Buna ziua, Structura de PAL este o solutie economica dar un pic deficitara in privinta zonelor de colt (acestea fiind greu accesibile). O varianta un pic mai scumpa este structura de aluminiu (GP system) permite o mare flexibilitate de configurare, adaptandu-se cu usurinta chiar si incaperilor foarte mici. Asigura si o buna vizualizare a intregului continut si un acces facil si in zonele de colt. Cu stima, Alin Zamfirwholesale dress

Raspunde #3 | wholesale dress | 28-03-2013

Buna ziua! Dressingul este o necesitate in ziua de azi. Problema este daca gasim un loc unde sa-l amenajam. Fiecare dintre noi ar trebui sa-si reorganizeze spatiul din casa si sa gaseasca locul ideal unde sa-si amenajeze dressingul. In momentul in care il ai o sa te feliciti pentru decizia pe care ai luat-o. Sfatul meu este, sa nu mai stai pe ganduri si sa cationezi.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate