Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Piata serviciilor din Romania

Manole Gabriela
Domeniu : Activitati de traducere scrisa si orala (interpret...
Meserie : Traducator (studii superioare)
Localitate : Ploiesti / Prahova
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Factori de mediu si eficienta

 

Intreaga dezvoltare economica dar si sociala contemporana sta sub semnul evolutiilor din sfera serviciilor, acestea reprezentand o componenta determinanta a economiilor mondiale. Serviciile sau tertiarul au ca si coordonate de baza informatia care este actualmente indispensabila din orice proces de producere, furnizare sau prestare de servicii. Aceasta include si elemente adiacente cum sunt imaginatie, creativitate, cunoastere, informatie,  activele intangibile precum si proprietatea intelectuala, acestea fiind si principalele  sale surse si resurse de valoare.

 

Piata mondiala a serviciilor s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii douazeci de ani datorita, pe de o parte a diversificarii ofertei, iar de cealalta parte a modificarii comportamentului consumatorului. Aceasta ascensiune se datoreaza in mare parte dezvoltarii noilor tehnologii in materie de telecomunicatii si informatica, ce sunt necesare dar mai ales indispensabile furnizarii serviciilor, lucru care a atras dupa sine cresterea exigentelor consumatorilor.

 

Se poate remarca acum ca acestia fiind influentati de factorii de mediu mai mult ca niciodata devin din ce in ce mai exigenti, mai pretentiosi in alegerea unui anumit serviciu dar in egala masura si tot mai greu de satisfacut. Diversificarea gusturilor, a ofertei ii face sa constientizeze ca traiesc intr-o lume dominata de o concurenta crescuta si ca ei sunt tinta tuturor demersurilor care se intreprind in acest sens.

 

Serviciile sunt responsabile pentru cresterea nivelului de trai, ele sunt cele care contribuie la ridicarea calitatii fortei de munca, iar acest lucru se realizeaza prin cresterea gradului de calificare, a nivelului de pregatire a personalului, de aceea putem spune ca serviciile au in mare masura un rol economic. Insa se cuvine mentionat si rolul social al serviciilor, cum ar fi de exemplu cresterea calitativa a fortei de munca, aceasta fiind o caracteristica principala a României in momentul de fata.

 

Personalul care isi desfasoara activitatea prin intermediul serviciilor devine acum din ce in ce mai specializat in ceea ce priveste munca pe care o depune in relizarea unui anumit serviciu iar schimbarile in ce priveste cazul României sunt de abia la inceput de drum si devin din ce in ce mai vizibile.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate