Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Peelingul chimic

Rizescu Loredana
Domeniu : Coafura si alte activitati de infrumusetare
Meserie : Cosmetician
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Tipuri de peeling. Efectele asupra tenului

772531822564509.jpgLa granita dintre un simplu tratament cosmetic si o interventie  medicala se afla peelingul chimic, o tehnica neinvaziva de exfoliere ce are ca scop imbunatatirea aspectului facial prin atenuarea imperfectiunilor. Practic, pielii i se produce o arsura medicala, procedeu ce stimuleaza regenerarea ei ulterioara, inclusiv din punct de vedere structural (colagen, elastina, pori, linii fine).

Profunzimea tratamentului si substantele cu care acesta va fi realizat, depind nu doar de problemele tenului, ci si de caracteristicile lui. Astfel, se poate opta pentru un nivel superficial, mediu sau profund de penetrare a epidermei pentru solutionarea urmatoarelor probleme: riduri cauzate de fotoimbatranire, imbatranire naturala sau factori ereditari (mai ales cele din jurul ochilor si gurii); aspectul neplacut al tenului lipsit de elasticitate si stralucire naturala; aspectul cicatricilor sau petelor pigmentare; textura si calitatea pielii. 

Cu toate acestea, peelingul chimic nu are efect asupra urmatoarelor aspecte: vase de sange dilatete, pori dilatati (in cel mai bun caz, aspectul lor este redus putin), pielea lasata.

Peelingul superficial

Peelingul superficial se realizeaza de catre un estetician, se incadreaza in categoria tratamentelor dermacosmetice si presupune inlaturarea stratului epidermal. Acest tratament este permis tuturor tipurilor de piele si contribuie la imbunatatirea aspectul hiperpigmentatiei, cicatricilor acneice si a ridurilor fine. Solutia chimica aplicata pe fata determina decojrea stratului de piele, stimulandu-se formarea unuia nou. Totodata este stimulata producerea de colagen si elastina.

Peelingul mediu

Prin peelingul mediu sunt inlaturate stratul epidermal si stratul dermal (pana la nivel papilar), iar interventia este realizata de catre un medic dermatolog sau plastician. La aceasta procedura pot apela persoanele care prezinta riduri, vatamari permanente ale pielii produse de expunerea la soare, leziuni precanceroase ale pielii sau modificari ale pigmentatiei pielii. Printre cele mai sigure rezultate inregistrate in urma acestui tratament se numara: ameliorarea seboreelor rebele, cauterizarea pustulelor de la nivelul fetei si inlaturarea cicatricilor datorate acneei.

Dupa un peeling mediu, pacienta poate resimti o senzatie intensa de fierbinteala la nivelul fetei si poate necesita o zi de internare si aproximativ 6 zile de refacere, timp in care derma se va coji si se va forma un nou strat. Efectul peelingului mediu este vizibil aproximativ un an, dupa care tratamentul poate fi reluat.

Peelingul profund

Peelingul profund stimuleaza o regenerare integrala a tenului ce prezinta afectiuni severe, tratamentul actionand pana la nivelul reticular al dermului. Cel mai frecvent peelingul chimic profund se realizeaza cu o substanta denumita fenol, iar cei autorizati pentru astfel de interventii sunt medicii specialisti dermatologi si medicii plasticieni.

Procedura este folosita in tratarea ridurilor accentuate, a pigmentarii accentuate si a leziunilor permanente ale pielii. Fiind considerat, din punct de vedere medical, o arsura chimica de gradul doi, peelingul chimic se realizeaza in sala de operatii sub anestezie generala. Ulterior interventiei, pacienta va purta un bandaj pe fata timp de cel putin 10 zile.

Peelingul chimic nu se poate face partial, ci se aplica pe toata fata, deoarece ariile tratate vor capata alta culoare. In plus, pielea supusa peelingului cu fenol nu se mai pigmenteaza, ceea ce inseamna ca dupa o expunere la soare se va crea un contrast puternic intre zonele ferite de peeling chimic si cele unde acesta a fost aplicat. Indiferent de nivelul de penetrare a pielii, peelingul chimic nu este recomandat sa fie facut vara sau iarna, datorita actiunii razelor UV, ce pot determina o pigmentare neuniforma a pielii. 


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Georgiana

Raspunde #1 | Georgiana | 05-07-2013

Inainte de procedura tenul trebuie pregatit in vreun fel acasa? sau toate procedurile sunt efectuate de doctor inainte de tratamentul propriu-zis?

Rizescu Loredana

Raspunde #1-1 | Rizescu Loredana | 05-07-2013

Pregatirea incepe cu 3-4 saptamani inainte prin aplicarea unui tratament special si preferential tenului pentru curatare si hidratare. De asemenea trebuie folosita si crema cu factor de protectie solara. Pentru accelerarea vindecarii se recomanda utilizarea zilnica a unei creme sau a unui unguent pe baza de tretinoina (vitamina A- retinol), o substanta ce trateaza acneea. Acest tratament se face pentru a facilita exfolierea cat mai completa a straturilor, de a favoriza vindecarea dupa gomaj si pentru a reduce riscul de aparitie al infectiilor post-tratament, a aparitiei unor pete colorate sau a altor modificari de pigmentare la nivelul zonei pe care se aplica gomajul. Numai bine, LoredanaLoredana L.

Raspunde #2 | Loredana L. | 05-07-2013

Ne puteti spune care e procedura mai exact? Ce se pune mai exact pe fata? Cat dureaza? Este dureros, ustura? Mi se pare o procedura interesanta dar totusi riscanta si cam drastica.

Rizescu Loredana

Raspunde #2-1 | Rizescu Loredana | 05-07-2013

Procedura difera la fiecare tip de gomaj. La cel superficial se aplica uniform substanta chimica (lichida sau pastoasa) pe tenul perfect curat. Se lasa cateva minute sa actioneze apoi este curatat cu apa sau alcool, apoi pielea se sterge cu un tampon de bumbac. Se simte o usoara senzatie de arsura. La cel mediu durata mentinerii pe piele a substantei este mai mare, poate aparea durere (se pot folosi analgezice sau chiar sedative) dar dupa incheierea procedurii aceasta dispare. La peelingul profund se poate recurge si la anestezie generala datorita durerii destul de mari. Peelingul nu se face pe toata fata in acelasi timp, ci treptat, cu pauze de 15 min pentru a evita acumularea fenolilor care sa depaseasca capacitatea de metabolizare a organismulu. Se mai pot folosi si perfuzii cu solutii saline datorita toxicitatii fenolilor. In orice caa, daca apelati la astfel de tratamente medicul trebuie sa va informeze cu privire la orice detaliu! Numai bine, LoredanaElena Daniela

Raspunde #3 | Elena Daniela | 05-07-2013

Dupa procedura ce se intampla? Am inteles ca sunt cateva zile de recuperare dar trebuie efectuate alte tratamente pentru regenerare sau vindecare?

Rizescu Loredana

Raspunde #3-1 | Rizescu Loredana | 05-07-2013

Este necesara curatarea tenului cu apa sau cu o solutie speciala de curatare, schimbarea pansamentului si reaplicarea periodica de diferite unguente (in cazul peelingului profund), hidratare zilnica a pielii, evitarea expunerii directe la razele soarelui si folosirea, indiferent de sezon a unei creme cu factor de protectie solara 40. Orice procedura va fi recomandata de medic si indicatiile sale trebuie respectate cu rigurozitate! Cu drag, LoredanaSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate