Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Oare e bine sa fi introvertit

Raluca Savu
Domeniu : Activitati de consultanta pentru afaceri si manage...
Meserie : Formator-organizator/conceptor/consultant formare
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

5 avantaje pe care le au introvertitii atunci cand fac networking


Esti sau te consideri o persoana introvertita? Ti s-a reprosat adeseori ca vorbesti prea putin? Ca nu iti place atat de mult sa iesi? Ca pleci mereu printre primii de la petreceri? Te-ai saturat probabil de cate ori ai auzit aceste reprosuri, sau altele asemanatoare. Sau poate nu te consideri o persoana introvertita in general, ci doar in anumite circumstante, cum ar fi cele in care cunosti oameni noi sau trebuie sa stai de vorba cu oameni complet necunoscuti.


In secolul acesta, cand succesul pare sa se bazeze intr-o mare masura pe abilitatea de a vinde sau de a te vinde, a fi introvertit (sau partial introvertit) poate fi o mare provocare. Si totusi, te-ai gandit vreodata ca de fapt, chiar daca nu prea iti place sa iesi si sa cunosti oameni noi, introvertit fiind, ai niste avantaje absolute atunci cand vine vorba despre networking?


Sa vedem care ar fi cateva dintre ele:


1. Ai o extraordinara capacitate de a asculta. Iar asta e ceva de nepretuit. Putini oameni stiu cu adevarat sa asculte pe cineva, sa fie prezenti, sa fie cu totul acolo si atunci cand are loc conversatia. Iar ascultarea este unul din elementele esentiale atunci cand ne gandim la networking de calitate. Nicidecum capacitatea de a vorbi, asa cum s-ar putea crede.


2. Urasti “small talk”-ul. Desi unor oameni le poate parea important sa faca small talk la un eveniment de networking sau atunci cand intalnesc pe cineva pentru prima data, nu este deloc asa. Networkingul inseamna conversatii de calitate, semnificative, pentru ca scopul lui este acela de a construi relatii solide, autentice si pe termen lung. In plus, daca vrei ca partenerul tau de dialog sa isi aminteasca a doua zi ca te-a intalnit, small-talk-ul nu reprezinta cu siguranta solutia potrivita. Iar tu poti profita perfect de acest lucru.


3. Ai o gandire profunda. Faptul ca nu iti place foarte mult sa vorbesti si preferi mai degraba sa asculti, iti ofera ragazul necesar pentru a surprinde esenta lucrurilor. Din acest motiv, atunci cand decizi sa vorbesti, vei spune cu siguranta lucruri care vor atrage atentia partenerului de dialog, vei avea sugestii pertinente si sfaturi valoroase.


4. Pui intrebari excelente. Tot rabdarea ta de a asculta, dar si gandirea profunda sunt resurse excelente pentru intrebarile pe care le vei formula, atunci cand te decizi sa o faci. Nu vei intreba niciodata pe cineva cu ce se ocupa, ci intrebarile tale vor fi mai degraba de genul: “ce te tine treaz noaptea?”, “care sunt provocarile cu care te confrunti acum?”, “cum as putea sa te ajut?”


5. Te pregatesti foarte bine. Tocmai pentru ca nu iti place prea mult (sau poate deloc) sa participi la evenimente sau sa cunosti oameni noi, atunci cand afacerea ta o cere, nu iti raman prea multe cai de scapare. Asta nu inseamna insa ca vei alege la intamplare evenimentele la care o sa participi. Vei studia foarte bine, vei sti exact care sunt oamenii care participa si dintre ei, care sunt cei cu care ai vrea sa stabilesti un contact. Decizia ta de a participa la astfel de evenimente va fi la fel de documentata ca orice alta decizie a ta.


Ma opresc aici, dar asta nu inseamna ca nu ai inca multe alte avantaje. Poti sa afli care sunt toate avantajele tale si cum sa le exploatezi cat mai mult in interesul tau, participand la un workshop despre care gasesti toate informatiie aici.

Pana atunci, mi-ar placea sa imi spui, ce parere ai de avantajele tale?


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Raul

Raspunde #1 | Raul | 27-06-2014

Felicitarii Dna Savu! Se spune ca introvertitii sunt in fond mai inteligenti, ca rumega mai mult si nu se arunca la prima momeala. Insa un introvert fortat sa fie extrovert nu-si poate folosi inteligenta in mod optim. Nu e asa? :)

Sergiu Cioban

Raspunde #1-1 | Sergiu Cioban | 27-06-2014

Asa e...in plus, in sectorul business exista astazi accentuarea mediului de lucru desemnat extrovertitilor, care poate duce la o pierdere imensa de potential al introvertitilor, care creeaza, lucreaza la capacitate maxima intr-un altfel de mediu.Timar Theodora

Raspunde #2 | Timar Theodora | 27-06-2014

Mi-ar place sa aud parerea introvertilor despre lumea in care traim si dificultatile voastre, insa tocmai fiind introvertiti ma intreb daca va veti exprima public. :)


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate