Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Moda decorarii dintilor

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Tatuajul si piercingul dentar
tatuajul-si-piercingul-dentarDe multa vreme este la moda sa avem tatuaje, atat pe piele cat si dentare. Din ce in ce mai sofisticate sunt modelele, cu cat avansam in timp. Metodele de aplicare sunt si ele din ce in ce mai bune si mai putin nocive pentru smaltul dintilor nostri.
Moda tatuajelor dentare, ca ideea in sine, a decorarii dintilor, este una foarte veche. In antichitate, atat in China cat si in Japonia, femeile obisnuiau sa-si coloreze dintii in negru ca parte a ritualului de infrumusetare, in vreme ce in multe alte culturi, inlocuirea dintilor cu unii din aur reprezenta un simbol al statutului, aceasta practica este foarte raspandita in America Latina si in regiunea Caucazului.
In zilele noastre, tatuajele dentare sunt modele personalizate care se adauga coroanelor inainte ca ele sa fie fixate in gura, expresia fiind folosita si pentru a defini decorarea temporara a dintilor prin diferite proceduri.
In aceste cazuri sunt aplicate pe dintii din spate, desi ele pot fi aplicate oricarui dinte, executandu-se intr-o gama bogata de culori, desene sau modele. Ele sunt aplicate dupa ce medicul stomatolog confirma ca matrita coroanei are marimea potrivita pentru dinte, iar aceasta din urma este trimisa la un laborator dentar pentru constructia coroanei.

Specialistul in tatuaje dentare aplica designul dorit de client pe coroana inainte ca aceasta sa fie inchisa.
Dentistii spun ca persoanele care au ales sa-si tatueze dintii nu trebuie sa apeleze la masuri speciale de ingrijire a danturii.
Uneori, tatuajele dentare pot duce la pierderea de smalt dentar si de aceea nu se recomanda pacientilor aceasta practica. Pentru acesti indivizi se recomanda bijuteriile dentare care nu dauneaza in niciun fel dintilor.
Piercing-ul dentar presupune lipirea unei bijuterii pe suprafata dintelui. Bijuteriile dentare pot fi confectionate din diferite materiale, precum diamant, ametist, safir, topaz, zircon, aur galben sau aur alb, intr-o gama foarte bogata de forme, dimensiunile bijuteriei situandu-se in intervalul 1.8 mm- 2.3 mm.
Piercing-ul dentar reprezinta o procedura care dureaza aproximativ jumatate de ora, nu implica anestezierea pacientului si nu atrage dupa sine restrictii alimentare sau de alta natura. O bijuteriei dentara ramane lipita de dinte timp de 4 ani.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mariana

Raspunde #1 | Mariana | 18-02-2014

Si cum se aplica tatuajul? Direct pe dinte sau cum? Ca nu am inteles din text. Nu necesita ingrijire dar nu este recomandat...

Coser Gheorghe

Raspunde #1-1 | Coser Gheorghe | 18-02-2014

Se aplica pe o coroana ceramica pentru ca in cazul in care se doreste indepartarea se slefuieste pur si simplu si nu trebuie inlocuita coroana. Nu se recomanda pe dintele natural, putand dauna smaltului.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate