Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Metoda naturala de contraceptie - Retragerea / Coitul intrerupt

Butoiu Florina
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Medic de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim

150676906247039.jpg

Ce este retragerea (Coitul intrerupt)? Cum functioneaza?

Barbatul se retrage din vaginul partenerei inainte de a ejacula. Daca nu ejaculeaza in vagin (nici macar la intrarea in vagin), partenera nu poate ramane insarcinata, deoarece spermatozoizii nu pot intra in uter.

 

Cum este utilizata aceasta metoda?

Pentru a fi eficienta, retragerea necesita o mare incredere din partea femeii in partenerul sau, iar din partea barbatului, o excelenta cunoastere a semnelor care indica momentul ejacularii (care este un gest reflex, deci imposibil de controlat).

 

Care este eficienta acestei metode si ce o poate compromite?

Metoda retragerii are o rata de esec de 22%. Aceasta rata destul de mare se explica prin dificultatea de a controla in mod perfect ejacularea si prin prezenta spermatozoizilor in lichidul preseminal.

 

Care sunt avantajele acestei metode?

Aceasta metoda este gratuita, si poate fi utilizata atunci cand nu ai o alta metoda la dispozitie. Retragerea este cu siguranta mai buna decat nimic.

 

Care sunt inconvenientele acestei metode?

Ejacularea poate fi uneori de necontrolat. In plus, primele picaturi de sperma, care pot contine un numar mare de spermatozoizi, ies uneori inainte ca barbatul sa realizeze: lichidul preseminal contine un numar suficient de spermatozoizi pentru a fecunda ovocitul.

 

Cine poate utiliza aceasta metoda?

Orice cuplu care nu are alta metoda la dispozitie poate alege retragerea pentru a evita o sarcina. Cuplurile care doresc ar accepta o sarcina neprogramata.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Ioana

Raspunde #1 | Ioana | 16-12-2013

Eu zic ca aceasta metoda combinata si cu metoda calendarului ar putea fi eficienta...dar totusi nu as risca. Exista atatea metode acum, de ce sa stai cu frica tot timpul?


Delia

Raspunde #2 | Delia | 16-12-2013

Cred ca aceasta metoda este buna intr-un cuplu casatorit care nu isi doreste neaparat copii dar daca se intampla ca femeia sa ramana gravida atunci nu ar fi motiv de ingrijorare. Dar, pentru restul cuplurilor care chiar nu vor un copil, mi se pare foarte riscant.


Dora

Raspunde #3 | Dora | 16-12-2013

Nu este o metoda 100% sigura. Sunt multe cupuri care o practica, si totusi se intampla neprevazutul, tocmai din cauza acelei picaturi de lichid preseminal, foarte periculoasa. Parerea mea este ca tot prezervativul are o eficienta mai mare, si in acelasi timp te apara de bolile cu transmitere sexulala.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate