Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Meseria de cascador

Aculov Darie
Domeniu : Proiectia de filme cinematografice
Meserie : Cascador
Localitate : Brasov / Brasov
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O meserie frumoasa daca o faci din pasiune


Cu totii stim ce inseamna, in mare, a fi cascador pentru ca ne uitam la filme si stim ca in momentele periculoase actorul principal este inlocuit pentru a fi protejat. Si cam atat. Vedem tot felul de scene care ne fac sa reactionam intr-un fel sau altul, care ne fac sa intelegem mai bine atmosfera si chiar sa avem impresia ca suntem parte a filmului.
 
Desi stim ca toti actorii, chiar si cascadorii sunt in siguranta (mai ales ca atunci cand vedem noi filmul ei deja sar probabil de pe alte cladiri in alte filme) avem senzatia ca pericolul este acolo si ca oricand se poate intampla ceva rau. De cate ori in faza unei scene periculoase nu ati tresarit sau de cate ori nu ati exclamat la o lupta sau bataie «Asta cred ca a durut !» sau «Vai saracul de el cum a murit». Ei bine, jobul cascadorului este acesta, sa te faca sa crezi ca totul «e pe bune» si daca reuseste inseamna ca este un profesionist.
 
Din pacate la noi nu se mai produc atat de multe filme si viata unui profesionist cascador este destul de complicata la fel ca si gasirea unui rol. Cu toate acestea mai sunt productii straine filmate pe teritoriul tarii noastre si atunci ei au ocazia sa arate de ce sunt in stare.
 
Poate parea un job usor dar as vrea sa va contrazic. Necesita ore de antrenament, calitati de sportiv, curaj, disciplina si rezistenta fizica. Este posibil ca intr-o zi de filmare un cascador sa stea calare si cate 12-13 ore indiferent de conditiile termice.
 
Cascadorii sunt aceia care filmeaza si scenele periculoase dintr-un film cum ar fi o batalie pe un camp de lupta, un razboi, fie ca este vorba de cai si sabii sau pistoale si pusti, un bombardament sau alte situatii de acest gen care implica o multime de efecte speciale, scantei, fum si impuscaturi.
 
O zi de munca se desfasora cam asa : dis de dimineata este adunarea, se discuta despre ce urmeaza a se filma, coordonatorul distribuie sarcinile, urmeaza machiajul si apoi filmarea.
 
Este o meserie frumoasa daca o faci din pasiune. Un cascador nu este in lumina reflectoarelor dar fara el un film nu poate fi posibil de realizat. Asa ca, acum, de cate ori o sa va uitati la un film in care Tom Cruise se catara pe o cladire cu fatada toata din sticla doar cu ajutorul unor manusi sa stiti ca un cascador bun a facut asta !

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

ContaRadulescu

Raspunde #1 | ContaRadulescu | 07-01-2013

De fapt Tom Cruise isi cam face singur cascadoriile...deci nu prea e un bun exemplu, poti spune despre Arnold aceasta treaba.

Gina

Raspunde #1-1 | Gina | 07-01-2013

Si in primele 3 Misiuni Imposibile? Eu stiam ca doar acum in cel de-al patrulea a ales sa si le faca singur. Oricum, interesanta meserie!ContaRadulescu

Raspunde #2 | ContaRadulescu | 07-01-2013

Pai asa se lauda el intr-un interviu. Am vazut pe AXN cand a filmat pentru 2 sau 3...ca aia dp AXN numai interviuri vechi dau. Si zicea ca i-a fost greu sa isi faca singur cascadoriile. Si in ultimul samurai era sa fie decapitat pe bune intr-o scena de lupta.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate