Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Mari probleme de respiratie si stari de oboseala tot timpul

Diaconu Maria Louisa
Domeniu : Activitati de asistenta medicala generala
Meserie : Medic de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Principalele cauze, unde sa va adresati si metode de depistare a cauzelor


Obositi mult mai repede decat in urma cu cativa ani? Si credeti ca aveti o problema legata de inima? Este adevarat ca lipsa de aer la efort este un simptom al insuficientei cardiace - incapacitatii inimii de a-si indeplini functia de pompa. Simptomele mentionate trebuie sa fie interpretate de la caz la caz si de multe ori ele nu au legatura cu inima. 

Care sunt cauzele:
- Sedentarismul. O persoana care isi petrece 12 ore la birou pe scaun, apoi o ora in masina in drum spre casa, probabil va avea o toleranta redusa la efort;
- Obezitatea, daca aveti kilograme in plus, evident ca veti obosi mai usor, e ca si cum ai cara mereu in spate niste greutati;
- Daca sunteti fumatori, lipsa de aer poate avea un substrat organic important;
- Bronsita cronica obstructiva, care netratate poate duce la o lipsa importanta de aer chiar in repaus;
- Alte afectiuni pulmonare - astmul bronsic, fibrozele pulmonare;
- Starile depresive determina o stare de astenie;
- Stresul prelungit;
- Perioada de convalescenta dupa viroze respiratorii, enterocolite, mai ales daca nu s-a asigurat o buna hidratare in aceasta perioada si refacerea mineralelor pierdute;
- Alte cauze de oboseala - anemia, disfunctia glandei tiroide, lipsa unor minerale/vitamine din organism, afectiunile hepatice precum hepatita, ciroza.  

La cine sa va adresati:
Cel mai bine este sa consultati un medic de medicina generala. El va va recomanda investigatiile necesare pentru stabilirea cauzei si va va indruma catre medicul specialist daca este nevoie. 

Cauzele cardiace:
La cauzele cardiace trebuie sa ne gandim cand avem factori de risc pentru bolile cardiovasculare, cand consumam alcool in exces sau am suferit o raceala puternica care a afectat muschiul inimii, situatii care pot determina marirea inimii. 

Metode de depistare a cauzelor:
Medicul cardiolog va va efectua o electrocardiograma si o ecocardiografie care vor stabili daca exista o afectiune cardiaca care sa explice lipsa de aer, cum ar fi disfunctia unei valve cardiace, disfunctia muschiului inimii sau alte anomalii.

Pentru femeile insarcinate:
In sarcina, datorita volumului crescut de sange si cresterii in greutate, viitoarele mamice resimt o oboseala accentuata, mai ales in ultimul trimestru de sarcina. 

In concluzie:
Asadar, nu intotdeauna lipsa de aer la efort inseamna afectiune cardiaca, trebuie excluse toate cauzele care pot explica oboseala.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Robert

Raspunde #1 | Robert | 03-12-2013

Buna, am 19 ani si am o problema cu respiratia. Sunt unele momente cand simt ca nu imi ajunge aerul si ca nu pot trage adanc in piept. Am fost la medic, mi-a dat Calciu si Magneziu. Am luat dar nu vad nicoo imbunatatire. Practiv foarte mult sport, am facut si volei dar m-am lasat. Ce imi recomandati?

Maria

Raspunde #1-1 | Maria | 03-12-2013

Du-te la un medic si fa-ti analizele. Pot fi numeroase cauze. Mie una mi-a trecut cu Magneziu...dar daca tu nu te simti bine atunci ar fi bine sa continui investigatiile. Poate nu respiri corect mai ales in timpul exercitiilor. Sanatate!Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate