Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Izolatea termica ecologica

Cojocaru Nicolae
Domeniu : Lucrari de constructii a altor proiecte inginerest...
Meserie : Inginer constructii civile, industriale si agricol...
Localitate : Cluj Napoca / Cluj
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Materialele ecologice si proprietatile lor

930832399642225.jpgTermoizolarea a devenit o etapa importanta in procesul de constructie sau renovare a unei case. Asta pentru ca oamenii au inteles ca astfel pot impiedica pierderile de caldura pe timpul iernii si pot face economii pe termen lung.

Cele mai uzitate tipuri de izolanti in constructii sunt cele pe baza de vata minerala, vata de sticla sau plastic alveolar (cunoscut sub denumirea de polistiren sau poliuretan). Acestea nu sunt doar buni izolatori termici, ci si fonici. Proprietati la fel de bune le au, insa, si izolatorii ecologici facuti din materiale naturale reciclabile si biodegradabile: lana de oaie, fibre de lemn, canepa, in, pluta, hartie, inclusiv paiele (chirpiciul) etc.

Lana de oaie se gaseste sub forma unor rulouri si are o serie de proprietati ce o recomanda pentru izolare: absoarbe umiditatea cu pana la 33% din totalul volumului ei si o elibereaza apoi treptat pastrandu-si suprafata uscata; ofera randament termic constant; are elasticitate si poate patrunde si in spatiile dificil de izolat; este un bun izolant fonic; transforma noxele din atmosfera in compusi inofensivi. Inainte de a fi folosita in acest scop, lana de oaie este tratata impotriva moliilor, incendiilor, a insectelor sau a ciupercilor.

Fibrele de lemn sunt de fapt rezidurile rezultate in urma prelucrarii lemnului si prin cateva procedee ele sunt transformate in placi cu fibre moi sau tari. Printre caracteristicile izolantilor din fibre de lemn se numara propritatea de a fi buni izolatori termici si fonici si permit o aerisire optima a spatiului izolat. Placile izolatoare nu sunt, insa, tratate ignifig, ceea ce le aduce un dezavantaj. Ele pot fi folosite atat pentru izolarea interioara cat si cea exterioara, inclusiv pentru izolarea acoperisului.

Canepa poate fi folosita in termoizolarea peterilor, a podelelor sau a acoperisurilor si are urmatoarele proprietati: este rezistenta la rupere, nu irita pielea, este neinflamabila, nu putrezeste, nu este afectata de rozatoare, molii sau gandaci.

Pluta ecologica este obtinuta din stejarul de pluta si este un bun izolator termic si fonic, calitatea ei nu poate fi deteriorata de rozatoare sau termite, este usoara, rezistenta la compresie si deformare, nu este inflamabila, este antistatica. In momentul de fata, pe piata materialelor de constructii exista o serie de produse termoizolante obtinute din deseurile stejarului de pluta, printre acestea numarandu-se pluta neagra, pluta aglomerata (rola sau placi) si rola de pluta.

Calitatea tipurilor de izolatori termici depinde nu doar de caracteristicile lor, ci si de tipul constructiei, portiunea in care sunt folositi, zona geografica in care se afla locuinta respectiva, dar mai ales mana de lucru.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate