Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Izolarea termina a peretilor exteriori

Cristian Dumitru
Domeniu : Alte lucrari de finisare
Meserie : Zugrav, vopsitor
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

De ce sa izolam termic o casa?


izolarea-terminaPeretii exteriori ai unei cladiri sint o parte importanta prin care au loc pierderi de caldura in timpul iernii reprezentind mai mult de 30 din totalul de caldura irosit. 

De ce avem nevoie de mai multe solutii pentru izolarea termina a peretilor exteriori?
Peretii sunt realizati dintr-o mare varietate de materiale (BCA,caramida eficienta, caramida plina, beton, etc), la fel si tipurile de tencuieli existente in trecut (var, var ciment, ipsos), fapt ce influnteaza climatul dintr-o locuinta. 

Pe linga nevoia de izolatie termica, mai exista nevoia de izolare fonica, izolatie rezistenta la foc si/sau permeabila la vapori. 

In continuare voi prezenta trei tipuri de sisteme de izolare recomandate de specialisti mondiali in domeniu:
1. Sistem de izolatie termica de inalta calitate pe baza de vata minerala avind urmatoarele caracteristici: rezistent la foc,100% natural.

2. Sistem de izolatie termica cu permeabilitate superioara pe baza de polistiren expandat special (perforat), avand urmatoarele caracteristici: permeabilitate excelenta, prezinta efect de autocuratare.

3. Sistem clasic de izolatie termica pe baza de polistiren expandat cu urmatoarele caracteristici: rapid si simplu de executat, economic.

Daca se folosesc materiale de constructie de calitate, peretele nu va fi afectat de inghet, oricat de scazuta ar fi temperature de afara. In al doilea rand, vara, cand chiar nu va doriti caldura in casa, un perete exterior bine izolat mentine o temperatura medie in apartament.

Exista si dezavantaje daca vorbim de izolatia exterioara: in cazul unui astfel de perete (izolat termin) finisajele - montarea pervazului sau a burlanelor de ploaie necesita un efort de munca mai mare, iar incaperile care sunt folosite mai rar necesita iarna un timp mai mare de incalzire.

Cum se face, in principiu izolarea exterioara a unui bloc ?
Peretii se placheaza cu placi de polistiren expandat, disponibil in diferite grosimi (cu cat este mai gros cu atat mai bine), care se lipesc cu un adeziv similar cu cel folosit la montarea faiantei, dupa care fixeaza din loc in loc cu suporti speciali si se acopera cu tencuiala de mortar.

Oricare ar fi modalitatea prin care alegeti sa va izolati peretii exteriori ai locuintei, ca rezultatele sa fie semnificative, ar fi necesar sa luati in calcul si schimbarea ferestrelor.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Satrapeli Ion

Raspunde #1 | Satrapeli Ion | 16-02-2011

Domnilor, Din intamplare am dat peste seit-ul dvs. si incerc sa va cer o informatie. Am recuperat o casa (vila) veche situata pe o panta, care are in fata doua nivele + mansarda iar in spate are in plus un demisol cu o scara laterala din beton, de coborat. Suprafata exterioara este de cca 400 mp (perimetru (4x10)xh10). Problema este ca pe doua laturi are peretii deteriorati de neingrijirea ei. Cum ar trebui renovata: 1. Dat jos tencuiala, tencuit din nou si dat cu terasit, apoi placat interior peretii exteriori ai camerelor cu polistiren extrudat 2. Dat jos tencuiala, tencuit din nou, izolat cu polistiren si acoperit cu terasit. Sunt doua variante, pot fi probabil si altele. Ce ma sfatuiti? Va multumesc ptr. intelegere.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate