Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Intarzierea menstruatiei

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cauze si explicatii 


intarzierea-menstruatieiCiclul menstrual inseamna o serie de modificari periodice ale ovarelor si endometrului. El include ovulatia si sangerarea menstruala, adica menstruatia, pe intelesul tuturor. Ciclul menstrual se masoara intre prima zi de sangerare menstruala si ziua de dinaintea inceperii unei noi sangerari menstruale. Asadar, este eronat sa spunem ca un ciclu tine din prima zi de sangerare pana in ultima.

Ciclul menstrual are o anumita lungime care depinde de caracteristicile activitatii hormonale. Durata este mai mereu aceeasi. De obicei ciclurile au o durata mai scurta si una mai lunga in jurul unei anumite valori. 

Femeile isi urmaresc ciclul menstrual si aparitia sangerarii menstruale din diferite motive, de cele mai multe ori pentru a detecta o sarcina sau in scop anticonceptional. In acest fel femeia stie cand sa se astepte la sangerarea menstruala.

“Intarzierea menstruatiei” inseamna ca sangerarea menstruala nu vine la timpul calculat, conform “tiparului” stabilit. Intarzierea sangerarii menstruale este considerat primul dintre semnele sarcinii.

Trebuie sa se ia in considerare si faptul ca, alaturi de sarcina, mai sunt si alte cauze care pot modifica momentul aparitiei sangerarii menstruale : stresul, probleme in alimentatie, schimbari drastice de greutate, unele tipuri de medicatii, dezechilibru hormonal, oboseala cronica, schimbarile care afecteaza obisnuinta cotidiana domiciliu, existenta unor chisturi ovariene.

O alta cauza a neregularitatii ciclului menstrual este pubertatea. Ciclul menstrual se regularizeaza dupa 4 – 6 ani de la prima sangerare menstruala. 

Este indicat sa fii atenta la diferenta dintre termenii “Ciclu menstrual” si “Sangerare menstruala”. Daca nu vei face aceasta diferenta, va exista riscul unor confuzii in discutii.

“Ciclu menstrual” reprezinta desfasurarea tuturor evenimentelor, aflate sub comanda hormonala. “Sangerare menstruala” reprezinta sangerarea menstruala ciclica din timpul unui ciclu menstrual. Nu folosi termenul de “ciclu” pentru a te referi la “sangerarea menstruala” deoarece comiti o greseala grava. Sangerarea menstruala este doar unul dintre evenimentele care au loc in timpul unui ciclu menstrual.

Exprimarea ta “Ciclul meu nu este unul regulat dar mi-a intarziat cateva zile” este gresita, corect este “Ciclul meu nu este unul regulat iar menstruatia mi-a intarziat cateva zile”. Este bine sa ne cunoastem propriul corp dar si sa putem exprima altora datele corecte atunci cand acestea ne sunt cerute.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate