Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Inlocuirea dintilor naturali compromisi cu dinti artificiali

Rosca Anatolii
Domeniu : Activitati de asistenta stomatologica
Meserie : Medic stomatolog
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Aspectul, functia si senzatia unor dinti reali


Dintii sunt alcatuiti din 2 parti: coroana dentara, care constituie partea vizibila a dintelui, cea care este la suprafata gingiei si radacina - suportul dintelui - care este incorporata in osul maxilar.

Atunci cand coroana unui dinte este grav deteriorata de carii sau fracturi si nu poate fi restaurata dintr-un amalgam sau compozit, dar radacina este bine conservata, medicul dentist poate reconstitui dintele printr-un pivot cimentat in cele 2/3 coronare ale radacinii si o coronita fabricata in laboratorul de tehnica dentara din materiale diferite (ceramica, compozit, acrilat).

In cazul in care radacina nu poate fi pastrata, este de preferat ca dintele sa fie extras; astfel ne confruntam cu pierderea unui dinte, numita edentatie. Aceasta este unidentara, superioara sau inferioara, daca nu afecteaza si alti dinti.

Daca toti dintii lipsesc, atunci vorbim de edentatie totala.

Pentru a inlocui dintii care lipsesc exista mai multe solutii:
- Protezele fixe, cunoscute sub numele de “punti dentare” sau “poduri dentare”, se aplica la edentatiile unidentare sau partiale, deci atunci cand lipseste un singur dinte sau mai multi dinti, cu conditia existarii dintilor “stalpi”, deci prezenta pe arcada a unor dinti sanatosi si bine implantati care delimiteaza bresa sau bresele edentate.
- Proteza clasica, care mai este numita si proteza mobila, partiala sau totala, se aplica pe campul protetic edentat total sau partial, deci suportul fiind direct osul alveolar maxilar sau mandibular, acoperit de mucoasa fixa. Protezele mobile nu sunt recomandate persoanelor tinere sau adultilor. Se folosesc cu preponderenta persoanelor in varsta de peste 60 ani.

Implantele dentare, sunt indicate la toate categoriile de varsta, incepand de la 18 ani, neavand, practic, contraindicatii absolute. Implanturile ofera aspectul, functia si senzatia unor dinti reali. Acestea sunt durabile, confortabile si permit regasirea increderii totale in sine.

Avantajele implantului dentar:
1. Confort, calitate si incredre in calitatea vietii;
2. Respectare dintilor adiacenti si conservarea osului;
3. Masticatie eficienta;
4. Regasirea zambetului. Estetica implantului permite din noua sa va afisati zambetul, rasul sau cascatul fara nicio jena;
5. Vorbire naturala. Avand in vedere ca zona palatului este libera in totalitate, acest lucru permite sa vorbiti natural.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Elena

Raspunde #1 | Elena | 23-05-2012

Sunt sigure implanturile? cat timp vor dura?

Radu I.

Raspunde #1-1 | Radu I. | 23-05-2012

Implantul dentar este un tratament testat si bine pus la punct. In conditiile unei ingrijiri corespunzatoare, puteti avea un implant toata viata.Mihaela

Raspunde #2 | Mihaela | 24-05-2012

Ştie cineva cam cât cstă un implant?


Mihnea

Raspunde #3 | Mihnea | 24-05-2012

Buna, din pacate sau fericire pentru mine am in gura 5 implanturi. Din pacate pentru mine...deoarece am pierdut dintii care trebuiau sa fie acolo.... din fericire pentru ca multumesc lui Dumnezeu ca exsistă aceste solutii. Dar ptr a fi mai explicit....Dintii... cu tot cu radacini nu i-am pierdut din cauza unei igienei necorespunzatoare, ci in primul rand datorita materialului genetic (la 4 ani eram la dentist) sa zicem, coroborat cu nepriceperea anumitor medici stomatologi si a metodelor invechide de acum 20-25 ani. Acestia incercau sa repare un dinte si atingeau alt 2 dinti sanatosi ... si tot asa. Cred ca Dumnezeiu a vazut totate astea si mi-a dat o sotie medic stomatolog :), care a facut ca si gura mea sa arate normal (uneori zic.... chiar prea frumos). Revenind la implanturi... sincer nici nu stii ca le ai in gura si de durat ..punerea dureaza 10-15-20 min maxim (asta in cazul unui medic care stie ce face). La mine personal a durat 10 min ...mai mult timp s-au pregatit ptr implant decit a durat operatiunea in sine.


Traxler Eduard

Raspunde #4 | Traxler Eduard | 29-01-2013

Cred ca am sa ajung si eu cit de curand la implant. De alte metode nici nu am de gand sa aud. Se pot pune oare si mai multe alaturate?Zic asta in ideea de a nu avea punti si alte lucruri adaugate.

Cumpata Mihaela

Raspunde #4-1 | Cumpata Mihaela | 27-03-2013

Buna ziua! Se pot face implanturi alaturate fara a fi nevoie de crearea unei punti. Pentru fixarea puntii oricum ar fi nevoie de doi dinti care marginesc bresa si care sa nu prezinte mobilitate avansata, aceastia urmand a fi slefuiti si acoperiti de coroane dentare, chiar daca sunt sanatosi. Trebuie sa va aduc la cunostinta doua lucruri: in primul rand, implantul dentar trebuie efectuat la un timp cat mai scurt de la extractie, iar in al doilea rand, in functie de tipul de implant utilizat si de oferta osoasa existenta, lucrarea pe implanturi se poate pune imediat cu implantul sau trebuie asteptat 3-8luni. Cam acestea ar fi informatiile pe care vi le pot oferi. Pentru mai multe detalii si un plan de tratament adecvat cazului Dvs este nevoie de o consultatie. Multa sanatate, Dr Mihaela CumpataSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate